Sp5es 19.04.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A ja pozostaję nieugięty - farby Huma, super jakośc a bardzo przystępna cena . Szczególnie dobre są farby lateksowe http://www.huma-farby.pl Kolory dowolne, w tym pełna paleta barw konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 19.04.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 a ja polecam Benjamin Moore ...pomalowalem ostatnio u siebie cale pietro maja duza palete kolorow i w zasadzie mozna sobie wymieszac cokolwiek czyszczenie tez juz zdazylem uskutecznic i wszystko ok bardzo dobre farby i w dobrej cenie....ktora niestety zalezy od barwinka i jego ilosci te .ktorymi malowalem wyszly ok 40zl/litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 20.04.2006 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 tikurilla i wszystko jasne!!! goraco polecam jezeli chodzi o ilosc pokryć to nie tylko rodzaj farby czy nazwa producenta ma znaczenie... istotne znaczenie ma sam kolor przykładowo---- intensywny róż juz po jednokrotnym malowaniu prezentował się bardzo ładnie ---- odcień brązu o podobnej intensywnosci dopiero po trzykrotnym malowaniu wygladał zadowalająco oczywiście malowane tą samą farbą jeden pokój pomalowałem lateksem Malifarbu --- bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 20.04.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Kiedyś kupiłem sobie puszkę Tikkurili 5 na próbę i w/g mnie zostaje daleko w tyle za Humą czy Caparolem. Może Tikkurila w porównaniu do Dekorala to rewelacja, ale przy profesjonalnych farbach wysiada zupełnie i do tego czasami wychodzi drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 20.04.2006 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 niestety Leonardem nie jestem i będę wdzięczny za wyjanienie różnic między farbami lateksowymi, akrylowymi i ....no włanie przypuszczam że jest ich o wiele więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 20.04.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 popatrz wyżej na link od coolera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 20.04.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 już wcześniej podawałem ten link ale chyba trzeba jeszcze raz: http://www.farby.brcs.pl/phorum/read.php?f=1&i=3464&t=3429 tam jakiś naukowiec z jakiegoś instytutu wyjaśnia właśnie że nazwa "farba lateksowa" którą się posługują w sklepach to tylko chwyt marketingowy bo to jest to samo co "farba akrylowa" , z tym że u różnych producentów jakość tej farby może być różna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 20.04.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 nom byłeś szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 20.04.2006 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Sp5es - szukam farb HUMA, ale niestety link przez ciebie podany nie działa, znasz może inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.04.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 A ja pozostaję nieugięty - farby Huma, super jakośc a bardzo przystępna cena . Szczególnie dobre są farby lateksowe http://www.huma-farby.pl Kolory dowolne, w tym pełna paleta barw konkurencji Ta strona nie działa . Gdzie znajde info na temat farb HUMA?? Bo w googlach nic niestety nie znalazłam Dziekuje i pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 20.04.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 wpisz to samo tylko bez łącznika - myslnika http://www.humafarby.pl/ A wystarczyło pogoglować Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.04.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 wpisz to samo tylko bez łącznika - myslnika http://www.humafarby.pl/ A wystarczyło pogoglować Sebo8877 Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 20.04.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 malowałem ściany cieszynką+pigment , sufity dekoralem . Moim zdaniemszkoda pieniędzy na drogie farby.W 100%-centach trzeba mieć porządny wałek, to wiem i nikt mi tego nie wmówi.(oglądało 2-ch malarzy i żaden nie wierzył że malowane ww.farbami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 20.04.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Jeżeli kryterium miałby być efekt wizualny to jasne że nie ma sensu płacić za dekorala, nobilesa a tym bardziej duluxa czy to tego "jednowarstwowego" czy expert matta z mieszalnika - TO JEST ŚWIĘTA RACJA. Przy odrobinie wprawy i dobrym wałku (nie sznurkowym!!!!) można uzyskać bardzo dobry efekt wizualny nawet na zwykłej śnieżce mieszalnikowej (chyba MAX) lub np. Jedynce Ale jężeli chcesz uzyskać powłokę zmywalną w takim rozumieniu że "biorę ścierę i jadę ścianę na mokro i farba zostaje na ścianie" to trzeba już wydać trochę większe pieniądze na np. Satinę 7 Beckersa czy Diament Matt Duluxa Większość farb do ceny 15 zł za litr będą przy zmywaniu się odbarwiały i pozostaną plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.04.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 wpisz to samo tylko bez łącznika - myslnika http://www.humafarby.pl/ A wystarczyło pogoglować Sebo8877 Dzwoniłam juz do firmy HUMA. Ceny nie są bardzo wysokie. Dodatkowo jest mozliwość rabatów. Niestety wydajnośc wg. tej firmy to 0,2m/1l - wg. mnie to mało. Ale twierdza ,że jakośc farby -super. Umówiłam się na spotkanie, aby zobaczyć wzorniki. Jeszcze raz dziekuję za namiary. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.04.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Niestety wydajnośc wg. tej firmy to 0,2m/1l - wg. mnie to mało. yyyy ?? Ja malowałem tikkurillą - ale nie tą robioną w Polsce - tylko sprowadzaną ze skandynawii (ponoć) - EcoJoker. Jeśli chodzi o krycie - to malowałem już wiele pomieszczeń ale nigdy z tak dobrą wydajności się nie spotkałem - choć fakt faktem że nigdy nie używałem lepszycyh farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 21.04.2006 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 KasiuR - proszę podaj konkretnie ile kosztujš farby HUMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 21.04.2006 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 jeszcze jedno czy Kasiu nie pomyliła się piszšc 0,2 m/l, wydaje mi się że powinno być raczej 0,2 l/m, bo w przeciwnym razie krycie tej farby byłoby wyjštkowo nieefektywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketjar 21.04.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Polecam farby "Sigma" kryje bardzo dobrze. Występuje akrylowa, lateksowa i inne , mat ipołysk. Wydajna. Ceny podobne do dekoralu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 13.08.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Proszę o podawanie cen za litr farby i orientacyjnej wydajności. Wielu z nas nie przeskoczy pewnego poziomu cen ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts