Rodmano 04.03.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Witam, Pytanie do fachowców lub amatorów ogarniających temat. W załączeniu przesyłam rzut naszej działki z rozmieszczeniem mojego domu i siostry. Czarną strzałką jest zaznaczony brama wjazdowa na posesję i wejścia do domów. Patrząc od wejścia ,po prawej stronie jest boczna furtka na działkę. Ile potrzeba kamer i jak je rozmieścić,żeby ogarniały całą działkę? z góry serdeczne dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 06.03.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam Według mnie 6 Kamer powinno wystarczyć, jednak trudno jest też to rozmieścić na podstawie rzutu najlepiej byłoby zobaczyć obiekt na żywo. Na planie zaznaczyłem wstępnie rozmieszczenie kamer.[ATTACH=CONFIG]246502[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 06.03.2014 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam Według mnie 6 Kamer powinno wystarczyć, jednak trudno jest też to rozmieścić na podstawie rzutu najlepiej byłoby zobaczyć obiekt na żywo. Na planie zaznaczyłem wstępnie rozmieszczenie kamer.[ATTACH=CONFIG]246502[/ATTACH] Niestety nie mogę otworzyć załącznika Nie masz litości dla mojego portfela , ja myślałem o 3/4 kamerach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 06.03.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 06.03.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]246605[/ATTACH] Dzięki bardzo. Ja mam koncepcję taką,żeby obsłużyć to 4 kamerami. Nie wiem czy się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 20.03.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 ok w ten sposób obsłużysz mniej więcej cały teren ale czy przewidziałeś że w takiej konfiguracji jest możliwość podejścia do kamery od tyłu i zasłonięcia jej? a to by chyba wszystko zepsuło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 21.03.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 ok w ten sposób obsłużysz mniej więcej cały teren ale czy przewidziałeś że w takiej konfiguracji jest możliwość podejścia do kamery od tyłu i zasłonięcia jej? a to by chyba wszystko zepsuło Raczej nie będzie tak prosto ze zdjęciem czy zasłonieciem,bo kamery będą wysoko na budynku lub na słupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 24.03.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Raczej nie będzie tak prosto ze zdjęciem czy zasłonieciem,bo kamery będą wysoko na budynku lub na słupie. ok to w takim razie weź pod uwagę to co one będą widziały skoro będą wysoko to będziesz musiał je skierować w dół a więc jak ja będę szedł to zobaczą tyle tylko czy jestem łysy czy nie a o twarzy zapomnij i innych szczegółach zapomnij. Optymalna wysokość to 3 m wtedy sprawdzają się najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 24.03.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Przecież autor chce założyć 4 kamery, a nie zrobić dozór wizyjny. Mi wychodzi min. 9 kamer i nie zmieściłbym się w 10 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 24.03.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Oczywiście ale w takim wypadku czy mają one sens? Rozumiem dendrytus że myślisz o HD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 25.03.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Oczywiście ale w takim wypadku czy mają one sens? Nie, ale to nie moje małpy, nie mój cyrk Rozumiem dendrytus że myślisz o HD? A to w 2014 są jeszcze jakieś inne? W SD nie wiem czy dałbym radę w 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 25.03.2014 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 ok to w takim razie weź pod uwagę to co one będą widziały skoro będą wysoko to będziesz musiał je skierować w dół a więc jak ja będę szedł to zobaczą tyle tylko czy jestem łysy czy nie a o twarzy zapomnij i innych szczegółach zapomnij. Optymalna wysokość to 3 m wtedy sprawdzają się najlepiej Kamery mają być na włąsnie na wysokości 3 m,dokladnie tak planowałem. Na wysokości stropu między parterem,a piętrem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 25.03.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Przecież autor chce założyć 4 kamery, a nie zrobić dozór wizyjny. Mi wychodzi min. 9 kamer i nie zmieściłbym się w 10 tys zł. Ja myślę o Samsung SNB 6004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 25.03.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ja myślę o Samsung SNB 6004 A to coś zmienia jeśli chodzi o ilość kamer do wykonania poprawnie dozoru wizyjnego? A uwzględniłeś doświetlacze podczerwieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 25.03.2014 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 A to coś zmienia jeśli chodzi o ilość kamer do wykonania poprawnie dozoru wizyjnego? A uwzględniłeś doświetlacze podczerwieni? Nie uwzględniłem te Samsungi bardzo dobrze widzą w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 27.03.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 żadna kamera bez doświetlacza przy braku oświetlenia zewnętrzego nie będzie widziała w nocy bo musiałaby mieć czułość 0lx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 27.03.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 oczywiście samsung jest bardzo dobry ale też cenowo wysoki zerknij na hikvision złoty wystawca targów securex które będą za tydzień my głównie na tym działamy i na ok 400 kamer które do tej pory zamontowaliśmy odpukać zero awaryjności i problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 27.03.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 oczywiście samsung jest bardzo dobry ale też cenowo wysoki zerknij na hikvision złoty wystawca targów securex które będą za tydzień my głównie na tym działamy i na ok 400 kamer które do tej pory zamontowaliśmy odpukać zero awaryjności i problemów Porównywanie tych twoich kamer do kamer z wisenet3, to jak porównywać trabanta do audi S8. Ps. Ja akurat do tych samsungów dodaję doświatlacze podczerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 27.03.2014 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Porównywanie tych twoich kamer do kamer z wisenet3, to jak porównywać trabanta do audi S8. Ps. Ja akurat do tych samsungów dodaję doświatlacze podczerwieni. To jeszcze cały czas mogę zrobić i pewnie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 31.03.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Porównywanie tych twoich kamer do kamer z wisenet3, to jak porównywać trabanta do audi S8. Ps. Ja akurat do tych samsungów dodaję doświatlacze podczerwieni. że niby co w tym przypadku jest trabantem? jeśli uważasz ze Hikvision to się grubo mylisz. Ja bym to pozostawił na tym samym poziomie ale możesz mieć oczywiście swoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts