Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na rozmieszczenie kamer

Recommended Posts

Witam,

Pytanie do fachowców lub amatorów ogarniających temat. W załączeniu przesyłam rzut naszej działki z rozmieszczeniem mojego domu i siostry.

Czarną strzałką jest zaznaczony brama wjazdowa na posesję i wejścia do domów. Patrząc od wejścia ,po prawej stronie jest boczna furtka na działkę.

Ile potrzeba kamer i jak je rozmieścić,żeby ogarniały całą działkę?

z góry serdeczne dzięki za pomoc

pozdrawiam

widok z gory-kamery.jpg

Witam

Według mnie 6 Kamer powinno wystarczyć, jednak trudno jest też to rozmieścić na podstawie rzutu najlepiej byłoby zobaczyć obiekt na żywo. Na planie zaznaczyłem wstępnie rozmieszczenie kamer.[ATTACH=CONFIG]246502[/ATTACH]

Niestety nie mogę otworzyć załącznika :( Nie masz litości dla mojego portfela :p , ja myślałem o 3/4 kamerach .

• 2 weeks później...
ok w ten sposób obsłużysz mniej więcej cały teren ale czy przewidziałeś że w takiej konfiguracji jest możliwość podejścia do kamery od tyłu i zasłonięcia jej? :) a to by chyba wszystko zepsuło :)

Raczej nie będzie tak prosto ze zdjęciem czy zasłonieciem,bo kamery będą wysoko na budynku lub na słupie.

Raczej nie będzie tak prosto ze zdjęciem czy zasłonieciem,bo kamery będą wysoko na budynku lub na słupie.

ok to w takim razie weź pod uwagę to co one będą widziały skoro będą wysoko to będziesz musiał je skierować w dół a więc jak ja będę szedł to zobaczą tyle tylko czy jestem łysy czy nie a o twarzy zapomnij i innych szczegółach zapomnij. Optymalna wysokość to 3 m wtedy sprawdzają się najlepiej :)

ok to w takim razie weź pod uwagę to co one będą widziały skoro będą wysoko to będziesz musiał je skierować w dół a więc jak ja będę szedł to zobaczą tyle tylko czy jestem łysy czy nie a o twarzy zapomnij i innych szczegółach zapomnij. Optymalna wysokość to 3 m wtedy sprawdzają się najlepiej :)

Kamery mają być na włąsnie na wysokości 3 m,dokladnie tak planowałem. Na wysokości stropu między parterem,a piętrem,

oczywiście samsung jest bardzo dobry ale też cenowo wysoki zerknij na hikvision złoty wystawca targów securex które będą za tydzień my głównie na tym działamy i na ok 400 kamer które do tej pory zamontowaliśmy odpukać zero awaryjności i problemów

Porównywanie tych twoich kamer do kamer z wisenet3, to jak porównywać trabanta do audi S8.

Ps.

Ja akurat do tych samsungów dodaję doświatlacze podczerwieni.

Porównywanie tych twoich kamer do kamer z wisenet3, to jak porównywać trabanta do audi S8.

Ps.

Ja akurat do tych samsungów dodaję doświatlacze podczerwieni.

że niby co w tym przypadku jest trabantem? jeśli uważasz ze Hikvision to się grubo mylisz. Ja bym to pozostawił na tym samym poziomie :) ale możesz mieć oczywiście swoje zdanie.