Gość 19.06.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 Chciałabym się z pewnych względów dość szybko odgrodzić iglakami od sąsiada. Czy możecie mi jakieś polecić? Żeby szybko rosły, dość gęsto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 19.06.2002 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2002 podaję dość ciekawy adres:http://www.ogrodnik.pl/ogrody/ogrody_23_02.aspmożna tam znaleźć dużo ciekawych porad nt. ogrodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 27.06.2002 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Witam-dzięki za adres. Strona ciekawa i przydatna .-Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 01.07.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Cyprysik Laylanda - rośnie szybko, ale trzeba przycinać aż 3-4 razy w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkwiatkowski 02.07.2002 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Żywotnik zachodni - odm. Brabant.Ale szybko rośnie również świerk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.07.2002 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 polecam adres:http://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=309 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 04.07.2002 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Jeśli chcesz tanio- polecam sosnę.Moje mają 0,5 m przyrostu rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2002 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 engi napisz coś wiecej o sosenkach. jakie odmiany, jaka gleba, jaka pielegnacja. podstawowe informacje dla laika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2002 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2002 Szybko rośnie żywotnik olbrzymi ( i wysoko ), albo mieszaniec żywotnika olbrzymiego i zachodniego -"Aureospicata" z pięknymi złotymi końcówkami. Szybkie żywotniki zachodnie to: Brabant (zielone), Waxen (żółte końcówki), Columna ( nomen omen - tworzą wąską kolumnę, są jasnozielone).Chyba jeszcze polska odmiana "Kórnik" też szybko rośnie (wąska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2002 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2002 Kochani, jestem zupełnym deletantem/ką w dziedzinie ogrodnictqwa. To , kiedy mam je posadzić i na jakiej glebie. na razie jest pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodex 07.07.2002 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2002 żywotnik czyli popularna "tuja", jest najwdzięczniejszy na zielone ogrodzenie. odpowiednio nawadniany i nawożony potrafi przyrastać nawet 40cm rocznie. sosenki są ładne do okolo 3 metrów wysokości, później jako żywopłot wyglądają tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 07.07.2002 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2002 W Muratorze 4,2002 na str.157 jest informacja o odmianach, które nie "brązowieją". I jeszcze w 5,2001 jest więcej jak sadzić i pielęgnować.A będziecie mieć normalny płot, czy tylko żywo-płot ? Ja widziałem żywopłoty ze świerczków, które odpowiednio przycinane były baaardzo gęste i trudne do sforsowanie. ALe jak się nie przycina to na pewno urosną wysoko i przestaną spełniać funkcję żywopłotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 10.07.2002 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 Sosenki całkiem zwykłe - przyznam się, że mam kilka samosiejek wykopanych jesienią na nieużytku polnym - i te najlepiej i najszybciej rosną.Świerki też są urocze i w odróżnieniu od sosen bardziej nadają się na żywopłot, gdyż można je przycinać.Ja mam posadzone co kilka metrów nieregularnie sosny i świerki które stanowią tło. Między nimi posadziłam pojedyńcze szlachetniejsze odmiany : sosnę alpejską (nazywam ją dłudowłosą), sosnę czarną, różne odmiany żywotnika, irgę, berberys w dwu odmianach......Mam nadzieję, że jak podrośnie będzie ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 10.07.2002 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 sosenki są chimeryczne, moje zwodziły mnie przez parę miesięcy, po czym jak na komendę uschły, za to znakomite są modrzewie, tylko, że wyrastają z nich olbrzymy, jeżeli nie będziesz za parę ładnych lat potrzebowała ich drewna to zacienią działkę i wyjałowią glebę, ale w przyrostach są chyba rekordzistamiFiniszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2002 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 a te modrzewie toile rosna na rok. mnie sie podobakja-daja wrazenie takiej osiadlej dzialki no i kojarza mi sie z gorami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 10.07.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 nie mierzyłEM, ale jak zastartują to może nie cały metr ale przynajmniej ok 70 cm na rok, w zimie są chuderlawe i gołe, ale na wiosnę wcześnie zaczynają, jeszcze raz ostrzegam przed ich spadającymi igłami, mogą zagłuszyć inne rosliny, więc jak masz dużo miejsca to polecam, gorzej na małej przestrzeniFiniszant [ Ta Wiadomość była edytowana przez: finiszant dnia 2002-07-10 19:34 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2002 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 a tak go przed wejsciem, co ty na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 10.07.2002 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 Rodzice mają modrzewie na działce. Rzeczywiście wyrasta duży, w lecie kapie z niego bardzo lepka żywica (nawet z igiełek) i pod nim nic nie rośnie... jest jakby "wypalone" tą żywicą i dosypane igiełkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2002 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 eeee, to ja go nie chcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 10.07.2002 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 Zanim podejmiesz ostateczną decyzję obejrzyj sobie parę w naturze. Muszą gdzieś rosnąć w tzw okolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts