Marekkk2 05.03.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Wiem ze są tu mądre osoby które sporo wiedzą o projektowaniu. Proszę o pomoc w dobraniu rozmiaru płytek do domu. Żonie podobają się duże 60x60 jednak wydaje mi się że w niektórych pomieszczeniach (np. wiatrołap) mogą one źle wyglądać. W salonie będziemy mieli płytki drewnopodobne 90x21. W kuchni chcemy gres polerowany i to samo w korytarzu i w wiatrołapie (tylko kolor inny)... pytanie jaki rozmiar wybrać i jak ułożyć- prosto czy w caro. Błagam pomóżcie bo zgłupieć można. Poniżej projekt- na czerwono pomieszczenia którego dotyczy pytanie i wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 05.03.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Żona ma rację daj duży format i na prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 05.03.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 A nie możecie wszędzie tych drewnopodobnych płytek położyć? Albo chociaż w kuchni bo najbliżej salonu i szerokie przejście... Widzę, że łazienka i pomieszczenia obok nie są zaznaczone - czy znaczy to, że jeszcze inny rodzaj podłogi w nich będzie? A w pokoju przy schodach? Duże płytki podobają mi się pod warunkiem, że są ułożone bezfugowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekkk2 06.03.2014 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 A nie możecie wszędzie tych drewnopodobnych płytek położyć? Albo chociaż w kuchni bo najbliżej salonu i szerokie przejście... Widzę, że łazienka i pomieszczenia obok nie są zaznaczone - czy znaczy to, że jeszcze inny rodzaj podłogi w nich będzie? A w pokoju przy schodach? Duże płytki podobają mi się pod warunkiem, że są ułożone bezfugowo. Postanowiliśmy położyć drewnopodobne w salonie i kuchni. Na korytarzu i w wiatrołapie ma być gres. W pokoju panele, a w łazience będzie co innego- jeszcze nie wiemy co. To pomieszczenie obok to pomieszczenie gospodarcze wiec nie będziemy tam kładli nic wyszukanego. Bezfugowo u nas nie ma szans żeby położyć bo jest ogrzewanie podłogowe- nasz glazurnik powiedział ze fuga musi być. Niestety moim zdaniem 60x60 to za duży rozmiar jak na ten mały korytarz i wiatrołap. Byłoby chyba bardzo dużo cięcia. i mogłoby to nie wyjśc estetycznie. Dziękuje za pomoc jakby ktos jeszcze chciał coś poradzić to chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts