Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skrzynka elektryczna w drodze i wyskakujące bezpieczniki do których nie mam dostępu?

Recommended Posts

W drodze mam skrzynkę elektryczną. Dwupoziomową. Na górnym poziomie do którego mam dostęp jest licznik. Na dolnym poziomie do którego nie mam dostępu są bezpieczniki od poszczególnych faz. Jak mi wyskoczy bezpiecznik to energetyka żąda sobie 60zł za usługę przyjechania i włączenia go.:mad::mad::mad:

Sugestie mile widziane, byle konstruktywne.

Autorus

Chyba zostaje dogadac sie z panem zdzisiem, co przyjezdza na takie "awarie" i dorobic klucz do nieszczesnej drugiej polowy skrzynki.

Dziwie sie, ze ZE zrobil bezpiecznik w niedostepnej czesci... W mojej okolicy kazdy wlasciciel dzialki ma klucz do swojej skrzynki i pelen dostep do swojego bezp.

po co dostep do takiej skrzynki jak nie ma mozliwosci pstrykniecia, rownie dobrze wtedy okienko z szybka wystarcza ;)

Chyba zostaje dogadac sie z panem zdzisiem, co przyjezdza na takie "awarie" i dorobic klucz do nieszczesnej drugiej polowy skrzynki.
Nie, nie dogadać się z panem zdzisiem. Dogadać się ze swoim Rejonem energetycznym, i to na zasadzie, że za każdym razem bedzie awantura, a o płatnościach niech zapomną. Wystarczy zagrozić skargą do wyższej instancji oraz do Urzędu Regulacji Energetyki, a zaraz zrobią tak, jak być powinno.

• 2 weeks później...

Wywala Ci ten sam bezpiecznik ? Może należało by zastanowić się dlaczego wywala przedlicznikowe.

Co do wkładki to dogadanie się z monterem co do klucza będzie ciężko ( Chociaż nie twierdzę że niemożliwe :D ) bo dostęp do zerówek ograniczony, i żaden monter swojego ci nie odda a i zakłady nie zawsze mają na czym dorobić.

Co to jest slop, bo nie doczytałem (?)

Chodzi o słup, Skrzynka bezpośrednio jest podłączona kablem ziemnym do słupa.

W tej chwili mamy już w rozdzielni pozakładane odpowiednie bezpieczniki i reszty faz nie wywaliło. Cały czas jednak nie mam jednej fazy.