psuja 05.03.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Witam.Pytanie jak w temacie, ile płaciliście za podłączenie kotłowni?Szukałam na forum, ale nie znalazłam w miarę aktualnych cen. Jeżeli ktoś się podzieli wiedzą będę wdzięczna.Nasz hydraulik chce 12000 i wydaje mi się to ciut dużo...a może właśnie tylko mi się wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydro-gaz 25.07.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Witam. Pytanie jak w temacie, ile płaciliście za podłączenie kotłowni? Szukałam na forum, ale nie znalazłam w miarę aktualnych cen. Jeżeli ktoś się podzieli wiedzą będę wdzięczna. Nasz hydraulik chce 12000 i wydaje mi się to ciut dużo...a może właśnie tylko mi się wydaje? witam, 12tys to trochę sporo jak za podłączenie rozumiem że chodzi o usługę razem z materiałem? Za mało danych podałeś. Wszystko zależy od rodzaju urządzenia, warunków montażu.... Ja za kotłownię na jednym obiegu grzewczym biorę 1000-1200zł ale robota robocie nie równa więc najlepiej indywidualnie wycenić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 27.07.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Napisz, co dokładnie ma wchodzić w zakres prac przy podłączeniu kotłowni. Jeżeli masz komplet materiałów i trzeba je tylko podłączyć (w samej kotłowni a nie w całym domu) to będzie to do 2000 zł, jeżeli mówimy o montażu C.O. w całym domu albo zakupem na przykład pieca to już lecimy co najmniej w okolicę kwot których podałeś albo i dużo wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 29.07.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 trudno jest coś powiedzieć bo nie podajesz szczegółów, u mnie wyglądało to następująco: piec defro econo 2500 zł, zbiornik 150L + 3 pompki 3000 zł, + materiał typu sterowniki, rury, kolanka i pewnie tysiące innych o których nie mam pojęcia 6000 zł. I mam nadzieję że to będzie koniec. Jeśli chodzi o robociznę mam ją gratis bo brat jest hydraulikiem i płacę tylko za materiał który i tak mam po cenach rabatowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 29.07.2014 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 No Panowie macie reflex . U nas już dawno po ptakach, pożegnaliśmy się z Panem hydraulikiem, wybłagaliśmy robotę po godzinach u innego. Chodziło o podłączenie SAMEJ kotłowni, rury w domu, podłogówka, szafki z wyjściami były już zrobione. Cena nie obejmowała pieca, zasobnika i podłączenia kaloryferów. Za drugiego Pana hydraulika zapłaciliśmy 8tys, też bez pieca i zasobnika, ale z podłączeniem kaloryferów. Jego robocizna wyniosła 1600zł, reszta materiały, przy okazji musiał robić poprawki po tamtych ''fachowcach''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts