darcjusz 05.03.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Witam, posiadam działkę rolną która nie posiadała prądu a więc chciałem takowy podłączyć nic na niej nie stoi a więc podłączenie prądu jest zgloszone jako do studni ,poszedłem do ZE dowiedzieć się ile wyniesie mnie podłączenie okazalo się, że koszt niewielki wg. proponowanej umowy z pod koniec 2013 roku było ok tysiąc złotych +,- poszedłem w nowym roku czyli 2014 i okazało się, że trzeba podpisać nowa umowę ponieważ tamta jest nieważna bo.... ceny za podlączenie zmalały obecnie na 288 zl . cena śmieszna dlatego chcialbym sie od was dowiedzieć konkretów ( puki jeszcze nie zaszedłem tam osobiście) proszę mi podpowiedzieć czy skrzynkę muszę sam zalatwic i postawić na granicy działki jeśli tak to jaką? a ile takowa kosztuje? przylącze zakwalifikowano do grupy V o mocy 5kW czy to ZE doprowadza prąd w 100% do działki? czy ja musze szukać Ekipy ktora podciągnie prąd do działki a ZE tylko go podłaczy do skrzynek? gość z ZE ( ciężka rozmowa) powiedział , że oni robią przetarg i wszystko zalatwiają ale ciężki temat był z czlowiekiem. Umowa Str 1 Umowa Str 2 proszę wytlumaczyć na chłopski rozum Co muszę zrobić , to że zgłosić budowe studni tyle wiem. pozdrawiam serdecznie Edytowane 5 Marca 2014 przez darcjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts