Rodmano 06.03.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam, Pytanie jak w temacie,z góry serdeczne dzięki za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 08.03.2014 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Witam, Pytanie jak w temacie,z góry serdeczne dzięki za pomoc. pozdrawiam Nikt nic nie podpowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.03.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 To jakby Pan się spytał "jakie auto mam kupić?" Centrala musi być dopasowana do kanałów i domu, by wentylacja nie była słyszalna. Są centrale montowane do sufitu, ściany czy stojące. Są takie 500m3/h co po podłączeniu instalacji domu 200m2 maja wydatek maksymalny 200m3/h a i takie co 500m3/h - kwestia sprężu. Są takie, co część wilgoci wraca, upierdliwe gdy dom jest do mieszkania - bardzo przydatne, gdy pracujemy w domu z dużą ilością sprzęty "komputerowego", Są centrale cichsze i głośniejsze , za 3000zł 500m3/h i za 15000 zł. . Jeżeli ktoś, by Szanownemu Panu napisał tu:" Radzę jan-gaz " to albo sprzedawca albo ktoś kto ma taka i nigdy nie miał innej. Wentylacja to podstawa domu, a słyszalna wentylacja może być koszmarem, za suche powietrze też, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 09.03.2014 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 To jakby Pan się spytał "jakie auto mam kupić?" Centrala musi być dopasowana do kanałów i domu, by wentylacja nie była słyszalna. Są centrale montowane do sufitu, ściany czy stojące. Są takie 500m3/h co po podłączeniu instalacji domu 200m2 maja wydatek maksymalny 200m3/h a i takie co 500m3/h - kwestia sprężu. Są takie, co część wilgoci wraca, upierdliwe gdy dom jest do mieszkania - bardzo przydatne, gdy pracujemy w domu z dużą ilością sprzęty "komputerowego", Są centrale cichsze i głośniejsze , za 3000zł 500m3/h i za 15000 zł. . Jeżeli ktoś, by Szanownemu Panu napisał tu:" Radzę jan-gaz " to albo sprzedawca albo ktoś kto ma taka i nigdy nie miał innej. Wentylacja to podstawa domu, a słyszalna wentylacja może być koszmarem, za suche powietrze też, U mnie centrala ma być w piwnicy. Dom 4 kondygnacje(łącznie z piwnicami i garażami), każda po około 65 m2. Domowników na chwilę obecną 4. Zastanawiam się nad taką centralą http://comair.pl/content.php?ContentId=89 w połączeniu z kanałami uniflex+,ale cenowo mocno boli,ale za jakość trzeba płacić... Drugą centralą,która była w projekcie jest Ekozefir,firmy Ekoklimax http://ekozefir.pl/centralka/katalog ,ale nie mam zdania na jej temat. Tu na forum mało znana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKowa 18.03.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Polecam zapytać tu: http://www.rekuperatory.pl, lub ewentualnie tu: http://www.ventermo.pl/.Sama robiłam instalację i w przyjazny sposób udzielili mi wszystkich informacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 18.03.2014 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Polecam zapytać tu: http://www.rekuperatory.pl, lub ewentualnie tu: http://www.ventermo.pl/. Sama robiłam instalację i w przyjazny sposób udzielili mi wszystkich informacji. Pozdrawiam Dzięki,znam stronę. Najpierw muszę sobie odpowiedzieć czy chce sztywne przewody czy elastyczne ? Jeśli elastyczne to czy na pewno chce za nie przepłacać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.03.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Dzięki,znam stronę. Najpierw muszę sobie odpowiedzieć czy chce sztywne przewody czy elastyczne ? Jeśli elastyczne to czy na pewno chce za nie przepłacać ? Najlepiej takie przewody, jakie zaleca producent wybranej centrali. A czy warto, płacić za reklamę i marketing, to inna kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander_a 20.03.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Polecam zapytać tu: http://www.rekuperatory.pl, lub ewentualnie tu: http://www.ventermo.pl/. Sama robiłam instalację i w przyjazny sposób udzielili mi wszystkich informacji. Pozdrawiam No proszę - pierwszy post i od razu reklama dwóch firm - nota bene które są jedną i tą samą... Ogólnie - jeżeli chesz przepłacić przynajmniej 50% albo i więcej, to możesz skorzystać z ich usług. Jeżeli mieć dobrze i za rozsądne pieniądze, pogadaj z forumowym kangaxx'em. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 20.03.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Jeżeli mieć dobrze i za rozsądne pieniądze, pogadaj z forumowym kangaxx'em. Zdecydowanie warto. Szanowny kangaxx wentylację ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 20.03.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 No proszę - pierwszy post i od razu reklama dwóch firm - nota bene które są jedną i tą samą... Ogólnie - jeżeli chesz przepłacić przynajmniej 50% albo i więcej, to możesz skorzystać z ich usług. Jeżeli mieć dobrze i za rozsądne pieniądze, pogadaj z forumowym kangaxx'em. Pozdrawiam Kolega kangaxx jest firmą czy osobą prywatną ? Na jakich produktach robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.03.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 właśnie robi u mnie Jutro koniec kładzenia instalacji. Ale jeszcze bez reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander_a 21.03.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Kolega kangaxx jest firmą czy osobą prywatną ? Na jakich produktach robi ? Zrobi zapewne na czym sobie zażyczysz, ale głównie kanały PE plus reku JanGaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.03.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 hihi kangaxx to na pewno człowiek, ale ma tez firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 21.03.2014 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Zrobi zapewne na czym sobie zażyczysz, ale głównie kanały PE plus reku JanGaz. Mi strasznie pasuje system Isoflex firmy Comair,ale cenowo bardzo boli. Edytowane 21 Marca 2014 przez Rodmano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek_W 21.03.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Zrobi zapewne na czym sobie zażyczysz, ale głównie kanały PE plus reku JanGaz. Z tym Jan-Gazem to byłbym ostrożny. Mam cieknącego i zastanowiłbym się przed następnym zakupem. Zresztą poszukaj na forum, to znajdziesz wątek na temat cieknącego reku JG. Nie jest to problem odosobniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.03.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 a ja będę niedługo montował u siebie janki. I to dwa podłączone do GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 22.03.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 W Jankach wprowadzają czasem modyfikacje, po jednej z nich około dwa lata temu wyszła seria rekuperatorów które ciekną w cięższych warunkach, gdy dużo wody się wykrapla (wczesna jesień, przymrozki). Jednak producent wszystkie zgłoszone centrale od ręki naprawił, zmienił konstrukcję i problem już dawno nie występuje. Takie rzeczy na przyszłość trzeba jak najszybciej zgłaszać producentowi, a nie podkładać folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 23.03.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Mi strasznie pasuje system Isoflex firmy Comair,ale cenowo bardzo boli. to nie płać za nazwę, możesz kupić kompletne systemy tej samej jakości w sporo niższych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek_W 23.03.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 W Jankach wprowadzają czasem modyfikacje, po jednej z nich około dwa lata temu wyszła seria rekuperatorów które ciekną w cięższych warunkach, gdy dużo wody się wykrapla (wczesna jesień, przymrozki). Jednak producent wszystkie zgłoszone centrale od ręki naprawił, zmienił konstrukcję i problem już dawno nie występuje. Centralę kupiłem ponieważ naczytałem się pozytywnych opinii na forum. Później wyszło, że wielu osobom cieknie...Rada "znawców forum" była jedna - kleić i nie będzie ciekło. JG napisał, że naprawi, tylko trzeba odesłać reku do nich. Nie skorzystałem z tej opcji. Reku zainstalowany na strychu i ma za zadanie wentylować, a nie jeździć do producenta na naprawę. Za demontaż nikt mi nie zapłaci i zastępczego nie wstawi. Dlatego piszę, że nie wszystko takie "super" co jest tutaj na forum reklamowane. Dodam, że kontakt z Jan - Gazem zawsze na poziomie, bezproblemowy...Miałem też błąd sterownika. Podesłali nowy, niestety, ta sama funkcja nie działa. Jestem za wspieraniem naszych polskich producentów, ale lepiej jak każdy kupi świadomie. Takie rzeczy na przyszłość trzeba jak najszybciej zgłaszać producentowi, a nie podkładać folie To są właśnie rady "fachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.03.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 ale skoro nie skorzystałeś z opcji producenta to chyba nie masz do nikogo pretensji? Dla mnie Indiana_ jest fachowcem i jego rady są pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts