snajper2008 07.03.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witam.Musze kupić cement na budowę i pytając się po składach budowalnych ceny wahają się od 11zł do 11.80zł za worek cementu Górażdże 32,5 a niedawno byłem po cos w Castoramie i z ciekawości poszedłem zobaczyć po ile jest cement i aż się zdziwiłem że ten sam cement czyli Górażdże 32.5 Multi w takich czerwonych workach kosztuje 7.50zł.Powiedzcie mi czy ktoś miał doczynienia z tym cementem z Castoramy? Czy on się czymś różni? Bo różnica w cenie jest dość spora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 07.03.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 wczoraj kupiłem cztery worki tego wynalazku i powiem szczerze że, nie sądze aby to był wyrób dobry do murowania. Kupiłem go tylko dletego że zalewam słupki pod ogrodzenie i do tego wystarczy taki cement, dobry będzie też do zmieszania z piaskiem pod kostke ale do murowania lepiej kupić coś lepszego. Ja na budowę kupowałem Ożarowską Jedynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snajper2008 07.03.2014 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Ale chodzi ci o cement Górażdże że jest kiepskiej jakości czy o to że kupiony w Castoramie?Bo ogólnie ten cement akurat sobie ludzie chwalą i na każdym składzie budowlanym tez ten cement polecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bully 07.03.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Castorama zamówiła dośc duży rzut tego cementu i dostali promocyjną cenę, pod cementownią codziennie są kolejki tirów czekających na załądunek, poza tym cement z castoramy jak i z innych marketów jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.03.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Ja na wylewki z miksokreta zakupilem 100worków cementu Górażdże Premium 42.5 w Castoramie właśnie.Ekipa nie zgłaszała uwag, ze cos jest nie tak, cement zaczał wiązać szybko, wydzielajac duże ilosci ciepła, czyli tak, jak ma w charakterystyce.Kupiłbym Multi w Castoramie, ale oprócz Premium mieli tylko Eko+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 07.03.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 bully pytanie mam do Ciebie jak przygotowujesz mieszankę betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 07.03.2014 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 do murowania i do betonu na jakieś konstrukcje uważam że lepiej zainwestować w coś innego do pozostałych rzeczy moze być a co mają murarze narzekać ? wymurują i idą do domu, nie interesuje ich ile to wytrzyma cementy mają różna klasy wiadomo że III klasa będzie gorsza od tej I klasy a ten cement to nie I klasa do wylewek w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.03.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) Górażdże Multi to CEM II, od CEM I odróżnia go nie tyle wytrzymalość, ( bo CEM I też może być 32.5) co czas wiazania, skurcz, czy wydzielane ciepło hydratacji. Edytowane 8 Marca 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.03.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 do murowania i do betonu na jakieś konstrukcje uważam że lepiej zainwestować w coś innego do pozostałych rzeczy moze być a co mają murarze narzekać ? wymurują i idą do domu, nie interesuje ich ile to wytrzyma cementy mają różna klasy wiadomo że III klasa będzie gorsza od tej I klasy a ten cement to nie I klasa do wylewek w sam raz Pablomocu, litości, te cyfry I, II, III, IV, V to nie "klasy jakości" tylko oznaczenia różnych rodzajów cementu. Autorze wątku. Cement "na budowę" to rozumiem że będzie do: 1. Murowania ścian "domu jednorodzinnego". W tym przypadku jego marka będzie absolutnie obojętna, byle nie był przeterminowany i "zbrylony". Nawet raczej wskazane są "słabe" zaprawy cementowo-wapienne. 2. "Wylewek" - tu pewnie CEM II ewentualnie można się zastanowić nad "mocniejszym" 42,5 3. Beton raczej teraz się kupuje w betoniarni i nie wiadomo co oni tam nasypią, a zapewne właściciel betoniarni też lubi przyoszczędzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 08.03.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 tak czy siak "dwójka" będzie gorsza od "jedynki" a tym bardziej ta z castoramy "dwójka". Niskie ceny niektórych materiałów w marketach budowlanych nie biorą się tylko z tego, że zamówili dużą ilość i mają taniej. Oczywiście nie mówie że się do niczego nie nadaje bo sam taki kupuje np. do zalewania słupków ogrodzeniowych lub jako podsypka pod kostke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.03.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 tak czy siak "dwójka" będzie gorsza od "jedynki" http://www.heidelbergcement.com/NR/rdonlyres/B73800BE-2D4A-4F6A-878F-D6E7933D2B78/0/Ksi%C4%85%C5%BCeczkaGG2011Rozdzial05.pdf przeczytaj i nie grzesz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.03.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) tak czy siak "dwójka" będzie gorsza od "jedynki" Nie gorsza, a inna. Murowanie "jedynką" w temperaturze 30°C to byłby bardzo zly pomysł. W agresywnym środowisku chemicznym CEM I też sprawdzi się gorrzej, niż CEM V. Edytowane 8 Marca 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.03.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Jeśli chodzi o doświadczenia z kielnią i murowaniem to ostatnio robiłem to samym cementem i wyszło lepiej jak z dodatkiem wapna.jak zwiąże to te jakieś wynalazki M5 itp .. nikną w obliczu betonu ... choć na piasku tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.03.2014 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Jeśli chodzi o doświadczenia z kielnią i murowaniem to ostatnio robiłem to samym cementem i wyszło lepiej jak z dodatkiem wapna. jak zwiąże to te jakieś wynalazki M5 itp .. nikną w obliczu betonu ... choć na piasku tylko. Osobniku z nickiem w dziwnym alfabecie. Standardowe ściany domu jednorodzinnego /nie fundamentowe/ są zbudowane z jakichś tam pustaków ceramicznych, bloczków pianobetonowych - zazwyczaj. Lepienie ich zaprawą "cementową" o wytrzymałości na ściskanie 10 razy większej niż lepiony materiał - jest mocno bez sensu Słaba zaprawa cementowo-wapienna ma parametry znacznie bardziej pasujące, nadto sama z siebie jest bardziej "technologiczna" czyli lepiej się nią muruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.03.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Osobniku o betonowym niku jak by była nie technologiczna to bym nie pisał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 09.03.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 gorażdze ma znak jakosci PC PEWNY CEMENT-Stowarzyszenie Producentow Cementuoprocz Lafarge,Cemexu i Ozarowa to tylko 4 producentow w PolsceJest to b.dobry cement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 09.03.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Tymi znakami jakości się nie podniecaj. Za tym się kryją duże pieniądze, niekoniecznie jakość. Kto ma kasę ma znak. Co do samego cementu górażdże 32,5 to mam bardzo dobre zdanie. Jednak ja kupuje na składzie, gdzie jest duże zejście i cement jest świeży jak ciepłe bułeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.03.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Jednak ja kupuje na składzie, gdzie jest duże zejście i cement jest świeży jak ciepłe bułeczki. No właśnie o tym zapomniałem dodać, nawet super cement, ba super cement tym gorzej dla niego, bodaj 52,5 R nie może dłużej leżeć jak 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 09.03.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Tymi znakami jakości się nie podniecaj. Za tym się kryją duże pieniądze, niekoniecznie jakość. Kto ma kasę ma znak. Co do samego cementu górażdże 32,5 to mam bardzo dobre zdanie. Jednak ja kupuje na składzie, gdzie jest duże zejście i cement jest świeży jak ciepłe bułeczki. sam się nie podniecaj bo będziesz miał zejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 09.03.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 gorażdze 32,5 był kiedyś cementem II, od tamtego roku jest to cement V z napisem na worku MULTI - robiłem na tym cemencie i uważam że kiedyś był lepszy, ale teraz więcej go sypie, zalecam gdy są duże upały, w tamtym roku na budowie spotkałem cement 22,5 2,5 worka sypałem, klient kupił go bo był najtańszy ale nie zaoszczędził bo więcej sypaliśmy go dlatego trzeba patrzeć na oznaczenia bo dziś małymi literami pisze jaki to cement, a klienci kupują cement, jaki? już nie pytają. Hurtownie sprowadzają jak najtańsze ponieważ klienta przyciąga cena cement nie zawsze musi być mocny, w upały to duży minus, zimą plus. Dlatego wykonawca musi dobrać cement do danej pracy i pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts