MacBrajan 07.03.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witam, Mam do ocielenia 110 m2 poddasza i zdecydowałem się na Rockwool Toprock.Jako domorosły budowlaniec chciałbym dopytać czy dobrze wymyśliłem i dobrałem parametry izolacji.Dach odeskowany położona para izolacja i blacha. Mostek termiczny około 2cm Skosy krokwie - 16 cmSufit - 20cm Wybrałem II warjanty ocieplenia odnośnie Lambdy mam pewne obiekcje.Na jednym z frum budowlanych dowiedziałem się, że w przypadku dachu ukośnego i zastosowania mostka termicznego Lambda nie musi być tak niska. Czy to prawda ? Czy moja koncepcja jest ocieplenia jest dobra? 1)Skosy Rockwool Toprock Lambda 39 - grubość 15 cm miedzy krokwie +10cm w poprzeg = 25 cm Rockwool Toprock Lambda 35 - sufit 20 cm medzu krokwie +10 cm poprzeg = 30 cm 2) Rockwool Toprock Lambda 35 grubość 15 cm miedzy krokwie +10cm w poprzeg Rockwool Toprock Lambda 35 - sufit 20 cm medzu krokwie +10 cm poprzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts