Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Jestem na etapie budowy domu, a konkretnie zamawiania okien i rolet do nich. Dom jest już przykryty i ma zamontowane 15 okien dachowych Veluxa wszystkie mają zainstalowane rolety i jedno z nich jest otwierane elektrycznie. Dostałem do rolet i dwa piloty dotykowe KLR 200 i jeden sterownik obsługujący pięć rolet, muszę w związku z tym dokupić jeszcze 2, ale nie to jest problemem. Mam jeszcze na parterze 9 okien z roletami z tym że prze dwóch lub trzech będę musiał zastosować po dwa silniki ze względu na dużą szerokość okna.

Wiem że powinienem zastosować sterowanie w roletach na parterze należące do rodziny IO homecontrole, jednak jeden silnik kosztuje 900 zł a ja będę ich potrzebował 11 lub 12 :/

Cze jest jakieś rozwiązanie które pozwoli mi sterować wszystkim z jednego pilota, tego od Veluxa ? Obsługuje on do 200 urządzeń.

Proszę o jakieś porady i podpowiedzi jak w najtańszy sposób to ze sobą zgrać.

Pozdrawiam.

• 7 months później...

Witaj tooomala,

Jeżeli wybierzesz napędy do okien ściennych spoza rodziny IO-homecontrol, to niemożliwe będzie sterowanie nimi za pomocą pilota KLR 200. Pilotem będzie można otwierać/ zamykać tylko okna dachowe Velux. Elektryczne okna dachowe Velux można zintegrować z dowolnym systemem domu inteligentnego za pomocą odpowiedniego sterownika. Więcej szczegółów tutaj: http://bit.ly/1wG7vuu

Pozdrawiam

Paweł, Konsultant Velux