Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rura odpływowa wanny i brodzika gdzie ???

Recommended Posts

Witam mam pytanie odnośnie lokalizacji rury odpływowej wanny i brodzika .

Wanna którą będę kupował to asymetryczna wanna 150x100cm a brodzik 90x90cm

Interesuje mnie najbardziej jaka jest wysokość dna wanny i brodzika od gotowej podłogi wanna będzie do zabudowy więc można tę wysokość pewnie trochę regulować ?

W którym miejscu powinienem zrobić rurę odpływową ? Rura będzie wychodziła z podłogi bo nie chcę kuć ścian .

Czy rurę powinienem zrobić możliwie jak najbliżej ścianki wanny czy może ona być np na środku ?

To samo pytanie nt brodzika .

Ile rura może max wystawać z gotowej podlogi żeby nie było problemu z zamontowaniem syfonu ?

Aj waj. Moja szklana kula chyba się zepsuła.

Dlatego proponuję standardowo:

1. Postawić brodzik w miejscu docelowym - na standardowych nóżkach.

2. Postawić wannę w miejscu docelowym - na standardowych nóżkach.

/przy okazji - sugeruję plastikową obudowę, nie obmurowywanie - naprawdę będzie łatwiejsza eksploatacja...

Trzeba tylko pamiętać jeszcze o późniejszym finalnym przymocowaniu do ściany coby sprzęty nie przewróciły się, ale to pewnie będzie i w instrukcji montażu...

3. I sobie podopasowywać rurki i syfony. Nie bardzo nawet sobie wyobrażam jak to zrobić inaczej...