przemek9242 07.03.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Witam mam pytanie odnośnie lokalizacji rury odpływowej wanny i brodzika .Wanna którą będę kupował to asymetryczna wanna 150x100cm a brodzik 90x90cmInteresuje mnie najbardziej jaka jest wysokość dna wanny i brodzika od gotowej podłogi wanna będzie do zabudowy więc można tę wysokość pewnie trochę regulować ? W którym miejscu powinienem zrobić rurę odpływową ? Rura będzie wychodziła z podłogi bo nie chcę kuć ścian .Czy rurę powinienem zrobić możliwie jak najbliżej ścianki wanny czy może ona być np na środku ?To samo pytanie nt brodzika . Ile rura może max wystawać z gotowej podlogi żeby nie było problemu z zamontowaniem syfonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.03.2014 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Aj waj. Moja szklana kula chyba się zepsuła. Dlatego proponuję standardowo: 1. Postawić brodzik w miejscu docelowym - na standardowych nóżkach.2. Postawić wannę w miejscu docelowym - na standardowych nóżkach./przy okazji - sugeruję plastikową obudowę, nie obmurowywanie - naprawdę będzie łatwiejsza eksploatacja...Trzeba tylko pamiętać jeszcze o późniejszym finalnym przymocowaniu do ściany coby sprzęty nie przewróciły się, ale to pewnie będzie i w instrukcji montażu... 3. I sobie podopasowywać rurki i syfony. Nie bardzo nawet sobie wyobrażam jak to zrobić inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts