kamilin 02.04.2014 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 pękam z wybuchowej mieszanki dumy, euforii i satysfakcji .... dziś ułożyłam mozaikę na podłodze tak udało się , jest . nie było łatwo , dotarłam do etapu albo ja albo ona . najgorzej z cięciem ktoś mi na budowie zwędził szczypce do ucinania mozaiki musialam poradzić sobie przy pomocy ręcznej maszynki i mózgu , który mam na wyposażeniu warsztatu , jako tako dało radę musiałam pociąć ją na paski żeby zmniejszyć odstępy coby się zmieściła i jest gites oczywiście gdybym miała za to zapłacić wybuch nastąpił by śmiechu ale to moje dzieło i nie oddam tej przyjemności nikomu , kiedy już pękałam z tej dumy i radości po paru godzinach wróciłam na chwilkę ,żeby nacieszyć oko i sprawdzić czy nie poprawić jeszcze którejś cegiełki ( mozaika w formie cegiełek prostokątów ) postanowiłam na szybciora dokończyć też szpachlowanie ściany , tak się wczułam ,że kaloszem wdepnęłam w sam środek instalacji mozaikowej ..... buuuuuahahah mały siedział w wózku i się przyglądał tylko , co miał powiedzieć ... w tym samym momencie zadzwonił dzwonek do drzwi jak nigdy przyszła zerknąć na postępy prac moja mama również po fachu dodam ,że bezlitosna osoba , zastała obraz rozpaczy i nędzy mnie z kaloszem w mozaice i kleju , wyraziła swoje zdanie dosadnie , że głupia ,że zmarnowane pieniadze ,że nie może patrzeć jak dom rujnuję i koniec świata , ja w tym czasie odrywałam nieszczęsną i przyklejałam od nowa z mojej strony ubaw po pachy , zaszpachlowałam gładzią też 2 ściany , jutro fugowanie dopiero będzie impreza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 03.04.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Tak, to jest pewne: masz nerwy, poczucie humoru i krzepę. Poka poka tę mozaikę I w ogóle pokaż trochę zdjęć, bo nas tu ciekawość zżera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 03.04.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 jutro fugowanie dopiero będzie impreza jak serial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 03.04.2014 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 no wlasnie dziecię zaśliniło mi telefon i przestał działać do tej pory telefonem foty robiłam , dzisiaj fugowałam , zafugowałam kuchnie i łazienkę podłogi i ten kawałek mozaiki , jestem bardzo zadowolona z efektu , źle oceniłam wydajność z jednego worka 5kg zużylam tylko połowę na całość , radość nie trwała super długo , przyjechał dziś umówiony hydraulik przenieść grzejnik okazało się przy okazji ze calkowicie do skucia są tynki i obudowy regipsowe które moja ekipa wykonała , bo zamurowane zostały rury gazowe stalowe , 25 letnie nieszczelne grozi sytuacja wybuchem , trzeba wszystko skuć i nową instalację poprowadzić gazową , po prostu bajka , zawsze coś , poprzedniej ekipy mam serdecznie dość coraz bardziej a juz ich dawno nie ma , za to grzejnik przeniesiony więc zawsze do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 03.04.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 oho! jest kolejny odcinek dobrze, że do przodu.... nerwów oczywiście nie zazdroszczę i mam nadzieję, że takich niespodzianek już się nie doczekasz.... telefon dałaś do wysuszenia.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 04.04.2014 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) niestety nie działa , ja słyszę ale nie słychać mnie , nowa ekipa wyburza dziś a właściwie powiększa dołem otwór na drzwi z kuchni na ogród, do tej pory było tylko okno , dom był bez kontaktu z ogrodem co jest nie do przyjęcia dla mnie i największą koniecznością było przerobienie okna na drzwi , drzwi dość szerokie w sumie 216cm połowa będzie stała i połowa rozwierna tak taniej , jak dziś już wstawią te drzwi będę mogła "zamykać" pomieszczenia po kolei , pierwsza bedzie zamknieta kuchnia wlasnie tylko widmo tej wymiany instalacji gazowej jeszcze wisi nade mną .... niech już będzie po , bez tego nie mogę nic robić w domu , bo będzie dużo kucia i demontażu tego co już zrobione , moze w tym czasie wymysle wc na dole , miala być cala w mozaice białej plus łupek ( promocja w castoamie za 6zł za szt.) czarny ale ... ponieważ płytki te będę kładła sama , łupek odpada nie utnę tego tego i nie uniosę pod sufit , łupek powędruje na taras ,łupek jest piękny , multicolor cudny , ale fatalny w obróbce i ciężki , znalazłam drewnianą , mozaikę klei się jak parkiet i fuguje normalnie cena 15zł za szt jako wstawki do udźwignięcia zobaczymy , myslalam tez o fantazyjnym ukladaniu mozaiki we wzór np. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez kamilin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 09.04.2014 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Czeka mnie skuwanie obudowanych rur gazowych ( rada mojej ekipy inżynierów-robotników) powiększa się lista zepsutych eventów jak brak otworu rewizyjnego syfonu w obudowie wanny z bloczków tzn jest... dziurka dla myszy 10x5cm ... zle wykonane wylewki w wc na dole powinny być idealnie płąskie od razu a są popaprane ze smarkami i trzeba je ścierać teraz , mam już fotki , wkleję na początek radosną hydrauliczną twórczość dla niewtajemniczonych przyłącze wodne te czerowne kołnierze powinny wystawać na 10-12 cm poza ścianę ,żeby można było zakręcić na nich cokolwiek ... im dłużej się przyglądam szczególnie temu rysunkowi ołówkiem z pewnością artysta miał na myśli odpływ kanalizacyjny to taka wariacja na temat odpływu uważam ,że to urocze... chciał ale starczyło na kółeczko ołówkiem ...a mógł w ogóle olać temat i nikt by się nie domyślił ,gdzie jest odpływ z seri żarty na budowie wysłałam męża raz ,żeby pomalował folią w płynie ściankę kabiny ... folia może i jest na ścianie ale również nasz piękny zdobyczny brodzik zykał co nieco zapewne ten artysta chciał odcisnąć ślad swojego bytu w tej przestrzeni zrobił to za pomocą worka z klejem który pod wpływem wody zafarbował powierzchnię brodzika swoim nadrukiem czy już na zawsze ,pod prysznicem będzie nam towarzyszyła indtrukcja użycia kleju do płytek ? jeszcze długo pytanie pozostanie bez odpowiedzi .. boję się sprawdzać ... było... jest.... Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez kamilin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 09.04.2014 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Oto moje wspominane wcześniej dzieła gdyby je stworzył jeden z moich artystów z pewnością dodałabym uszczypliwy komentarz jednak to moje dzieło i jestem zachwycona buahaha tak to działa właśnie ...po to stworzono krytyków sztuki , najgorsze ze po tej fuszerce mam wielką ochotę na więcej pomalowałam też płot był czarny bejcowany teraz jeśli nie widać to popielaty dół będzie grafitowy do pisania kredą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 09.04.2014 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 łazienka : wczoraj zaszpachlowałam ściany dzis bede gladzić... kuchnia ma drzwi , dom połączył się z ogrodem nareszcie ... moje dzieło projektowe ubikacjo łazienko brodzik , na 2 m jest wszytko , za pomocą odpływu liniowego pod wc można siedzieć na misce i brać prysznic jednoczeście a tak na serio to bardzo praktyczne rozwiązanie ułatwi mi życie w piętrowym domu wc jest blisko wyjścia na ogród ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 11.04.2014 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Nastąpiła awaria systemu wodnego ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.04.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 cholera! pewnie pamiątka po "starej ekipie" :mad: trzymaj się i spróbuj nikogo nie zabić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 22.04.2014 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Stara ekipa bawiła się w hydraulika moim kosztem , dziś odkrycie roku , rura kanalizacyjna tuz pod geberitem (zostal odkrecony rozebrany) byla UWAGA pęknięta przy krawędzi i ...owinięta szmatką odcietym T-shirtem potraktowanym na finiszu obfitą dawką silikonu ..... jak można .... gdyby nie fachowiec po nich czekałby nas sufit zalany również i g.... a dlaczego geberit został rozkręcony? bo przypadkiem z góry wpadł tam klucz komus z nowej ekipy przy innej pracy tak to się to dzieło odsłoniło gdyby nie ten przypadek strach się bać.... wklejam projektowe inspiracje z ostatniej chwili , na tapecie niepozorne drugie po kuchni serce domu czyli pralnia , udalo mi sie przeniesc do pralni piecyk gazowy z łazienki dzięki temu mam wiecej pola manewru w temacie łazienkowym i spokoj z czujnikiem gazu , pralnia dobrze wentylowana , w pralni bedzie pralka . zlewozmywak , kuchenka mikrofalowa i czajnik el. byc moze w przyszlosci druga kuchenka gdyby teściowa się do nas wprowadziła wiec pralnie aranzuje jak druga kuchnie a ze mam ten luksus pralni posiadania o czym zawsze skrycie sobie marzylam , chce ją potraktować inaczej niż dosc ascetyczna reszte domu , pralnie chce rozpieścić w rustykalno-vintage`owym stylu , bedzie słodkoooooo a co ! Zaczynam od podłogi bo ta pierwszą muszę zdobyć , myslalam o "postarzanych" płytkach drewnopodobnych układanych w jodełkę ale kuszą mnie i nie dają o sobie zapomnieć takie dywanowe kafle : http://strefadzienna.files.wordpress.com/2013/07/01.jpg?w=736 http://dekordia.pl/imgs_upload/vodevil_kuchnia3.jpg http://livingroom24.pl/media/upload/artykuly_zdjecia/posadzki6.jpg http://4.bp.blogspot.com/-DNQKHoy0YSs/UzGI6k9w90I/AAAAAAAAB5Q/1c_pKFiFsYI/s1600/f773146169be340574c022b20e57fd69.jpg z Vives za 85zl/mkw najtaniej znalazlam : http://3.bp.blogspot.com/-7BCKHRql-Ms/UclF-guYd2I/AAAAAAAACbY/aHcx9pAOfs8/s1600/vives+1900+nowo%25C5%259B%25C4%2587.jpg lub trochę mięty tez z Vives http://www.planetadom.pl/public/assets/images/cementowe-1-1.jpg http://pliki.dekordia.pl/plytki_VIVES/VIVES-CALVET-GRIS-0X0-G-1--10126288_rf200.jpghttp://pliki.dekordia.pl/plytki_VIVES/VIVES-100-TERRADES-GRAFITO-0X0-G-1--10126242_rf200.jpg lub seria vodevil jakby pomazana markerem http://www.planetadom.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_39508423e738d376d2723183043200f3.jpg a moze kwiatki ? http://pliki.dekordia.pl/plytki_-VIVES/-VODEVIL-FLORE-GRIS-20X20-G-1--10142669.jpg http://4.bp.blogspot.com/-Ay2OYUluaMc/UnEHhXa9ElI/AAAAAAAARnE/EkfQIYY63sU/s1600/vives+3.jpg alternatywa dla dywanu miałaby byc imitacja drewna w jodełkę Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez kamilin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 22.04.2014 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) lub jeszcze cos pomiedzy czyli dywan ale z mozaiki w geometryczny wzor ewentualnie calosc w geometryczny wzor z mozaiki czarno białej wychodzi 140zł za mkw http://mozaiki24.pl/images/7551cfb6859442b7887293b505a62685.jpg http://mozaiki24.pl/images/de8f9828bba27f72eea63634c5e72c20.jpg http://4.bp.blogspot.com/-VvkX4n9vqqk/T7gdZSWJuzI/AAAAAAAAC4U/2_NgaBBZf3M/s1600/mozaika+novogratz+czarno+biala+bisazza+vienna+nero.jpg http://media.designerpages.com/3rings/wp-content/uploads/2013/09/2014-collections-by-bisazza-sub1.jpg http://mozaiki24.pl/images/mini/e96e9bccbe8564fa5bb992849448c3e9.jpg mam troche wzorow do wyboru i czuje sie na silach je sama ułożyć , pewnie przeważy kwestia ceny , znalazlam najtańszą mozaikę z Opoczna Palette za 139zł /mkw a dywanowe płytki z Vives są po 100zł/mkw albo i mniej a efekt mysle równie miły dla oka , choć pewnie znajdą się tacy których te bazgroły przyprawiają o mdłości hehehehe sama jeszcze kilka lat temu bym się do nich zaliczyła Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez kamilin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emma M. 23.04.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Podziwiam Cię za upór i wytrwałość i że robisz wszystko sama! BRAWO! Piękne te mozaiki, sama się zastanawiam nad mozaiką w moim wiatrołapie, ktory po przebudowie dostanie nową podłogę. Drzwi wyjściowe z kuchni na taras prezentują się świetnie, będziesz miała zielony raj tuż za progiem domu, rewelacja! Czekam na postępy, trzymam za Ciebie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.04.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 piękne te Vivesy "rozpieścić pralnię" bardzo mi się podoba działaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 23.04.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 no Kochana, rewelacyjne pomysły i masz zdrowie. Idziesz jak burza ambitnie i pracowicie. Podoba mi się Twoja wola walki. Będę czytała! A znasz purpurę? http://www.purpura.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretka_83 24.04.2014 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam serdecznie, Zapowiada się wspaniale. Będę zaglądała. Zapraszam także do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 24.04.2014 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 z tą walką to już opadły mi siły , w skrócie tak to podsumuję , dotarłam do etapu zacierania , gładzenia ścian , gładź gipsowa ... w chwili w której gips znajdował się w każdym nieosłoniętym fragmencie ciała plus do teraz bolący nadgarstek a zrobiłam tylko łazienkę , uzyskałam stan nasycenia się remontem i pracą , tak wielki zapał został ugaszony a moj apetyt nasycony tym bardziej gdy jeszcze wieczorem tego dnia miałam wciąż w nosie kawałki związanego gipsu , nie mówiąc o oczach i włosach , z powodu nadgarstka wciąż nie mogę odkręcać sprawnie słoików cóż , ale gdybym była facetem ...... pewnie bym dom zbudowała tymi ręcami jestem nan etapie dogadywania się z nową ekipą , jutro mam dostać wycenę i wszystko bedzie jasne , wczesniej inny fachman uciekł , tzn dogadalismy się ale jak zaczelam ,ze to moje hobby i ze ja musze to i tamto sama plus ze jestem z branży z moimi wizjami itp. to przestał odbierać telefony a gdy z innego numeru się dodzwoniłam powiedział ,ze oddzwoni hehehhe biedny , nowa ekipa mialaby dokonczyc gladzie gdzie trzeba , uzupelnic ubytki , bo bylo ostre kucie wszystkiego przez hydraulika , wyrownac podloze pod plytki w ppokoju i wiatrołapie , odbudować scianke g-k w lazience ktorej nie ma bo zostala zalana i zniszczona , no i polozyc plytki te duze i ciezkie , te male są dla mnie hihihihihihi ogladalam dzis plytki vivesa mam cene 88zl/mkw te purpura sa piekne ale 330zl/mkw mnie przerasta niestety tym bardziej ze to tylko pralnia , mysle jeszcze o alternatywie w postaci Forest touch z Opoczna kusi cena 48zl/mkw efekt dywanowy podoba mi się tak samo , choć już bez słodkiej rameczki hihihih http://pliki.dekordia.pl/plytki_-OPOCZNO/-FOREST-TOUCH-CREAM-CARPET-45-X-45-G-I--10122092.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 08.07.2014 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Po długiej przerwie.. podsumuję ją tak .. spadlim na ziemię i siem wraz z płytkami 1930 Vivesa potłuklim o budżet..... innymi słowy płytek nie będzie .. a dobra wiadomość jest taka że wczoraj zaczełam tymi ręcami kłaść to co zostało na stanie z innego pomysłu innego remontu czyli total spontan przypadek , płytki z castoramy kolor brzozojesionopodobny bardzo jasny format 33x66 polozylam z przesunięciem o 1/3 więc nie jest tak nudnawo jestem BAAAARDZO zadowolona z efektu i pracy czemu smak dodaje fakt iż podczas układania był przy mnie syn ( 1rok 3miesiące) nie muszę wiecej dopowiadać... dzisiaj pralnie dokończyłam jak mały spał niestety maszynka do cięcia płytek zawiodła mnie umi ciąć ale franca uparta jest tylko na zakres 1/2 do 1/3 płytki kazda mniejsza wartość grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a oczywiscie tylko takie mi byly potzrebne wiec wymyslilam w mysl zasady albo ja ją albo ona mnie , myk polegający na tym ,że jesli potrzebuję 1,5cm mniej płytki czego maszynka do cięcia nie pojeła , to ucinam połowę elegancko i kolejną sztukę odmierzoną połowę - 1,5 cm co daje razem złączone porządaną wartość oczywiscie kladlam na styk wiec z bardzo dalekiego daleka nie widu buuuahahah ale nie ważne ,bo jestem zadowolona małż przypomne jak wyjechał ze 4 miechy temu tak go nie ma ma wrócić na dniach , nareszcie moze wtedy cos się ruszy ku końcowi tej historii ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilin 08.07.2014 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) w miedzyczasie powstala tez wspomniana wczesniej mozaikowa układanka obrazkowa w wc na parterze , zabrałam się do tego tak : najpierw szukanie tematu wzoru faza najdłuższa najbardziej obciążająca szare komórki potem przerabianie wzoru na mozaike i głos miał do zabrania gust faza równie długa ok 3 miesiecy ... kiedy wzor został wybrany i sklecony jako tako czas przenieść go na mozaikę szklaną , wybór mozaiki szybk i prosty za pomocą cudownego katalizatora decyzji o nazwie "promocja" i to nie byle jaka bielutka szklana mozaika za 3zł za szt. na 1mkw sklada się takich 10 wielka radość , potem do kompletu taka sama ale czarna tu drozej z internetu po 10zł za sz ale niewiele sztuk i po czasie białą z perłowym połyskiem z ekspozycji macana zdekompletowana o kilka kosteczek mozaiki i połąmana nikt takiej nie potrzebował bo i po co ale dla mnie jak znalazł wzielam co mieli po 3 zł również z 15zł o ile pamietam w markecie bud tak więc efekt ala bisazza za grosze , kafelkarz poradzil by kupić siatkę zbrojeniową i klejem na gorąco kleić kostki wg rysunku na stole tak też uczyniłam pełna zapału i ufności w metodę niestety pomijam obecność moizaiki wszędzie w mieszkaniu z dwojka dzieci plus gorący klej ... to se po prostu ne da , po przyklejeniu pierwszych plastów do podłoża wszytkie wklejone klejem na gorąco kostki odpadły byc moze z powodu faktury (szkło) może z powodu wiekszego dystansu do kleju do płytek tak czy siak wc zrobiłąm metodą żywca , ukladalam jak leci patrzac troche na rysunek troche wymyslając w trakcie odrywalam kostka po kostce i "rysowałam" pod podlodze i scianie , moje dziecię starsze również.... na scianie obok obecnie skonczylam juz sciane z wc zostala tylko sciana po prawej jeszcze i detale , kolor pojawił się zupełnie nieoczekiwanie i podoba mi sie szukam jeszcze jakiegos innego dla rownowagi niebieskiego , ogólnie jest OK , z bliska nie wygląda specjalnie profesjonalnie ale kto patrzy na sciany w kiblu z bliska hehehheheh Edytowane 8 Lipca 2014 przez kamilin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts