marekwl 08.03.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Witam Jaka jest najlepsza alternatywa dla xpsa ?. Niestety mój projekt przewiduje 20 cm xpsa do zaizolowania bloczków,pomimo że budynek jest niepodpiwniczony.Czytałem o jakimś zwykłym styropianie typu aqua ale czy on spełni na pewno swoją funkcję? Czy jest sens dawać tak grubą warstwę na hydroizolację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.03.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 nie. i do docieplenia fundamentow w zasadzie nie ma alternatywy dla xpsa. Wszelkie aqua i hydro styropiany to marne podrobki nie dzialajace w dluzszym okresie czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwl 09.03.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 W takim razie czy mogę dać powiedzmy 5-10 cm Xpsa na warstwę bloczków, które będą przysypane ziemią, a na powierzchnie odkrytą np. 15 cm tak żeby nie było dużej różnicy między ociepleniem ściany parteru? Czy wtedy przy takim łączeniu nie powstanie jakiś mostek termiczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts