rapscallion 09.03.2014 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 witam, przeprowadzam się za kilka dni do nowego mieszkanka. Chciałbym zamontować w nim drążek do podciągania, do ściany lub sufitu. Problem tylko w tym że nie wiem która wersja będzie bezpieczniejsza,w senie który materiał jest bardziej wytrzymały(bym z kawałkiem ściany lub sufitu nie wylądował na ziemi). Znalazłem info że ściany zewnętrzne i wewnętrzne są murowane z bloków silikatowych Stropy wylewane,żelbetowe,monolityczno-prefabrykowane. Byłem w domu,obstukałem ściany i strop i różnicy w dźwięku nie słyszę... PS: Mieszkanie ma być na poddaszu jeśli to coś zmienia... Ścianki działowe są gipsowe, tu domyślam się ze to namniej trwały matriał i lepiej nie brać go pod uwagę Jest ktoś w stanie pomóc i stwierdzić gdzie lepiej było by zawiesić ten drążek? PS: Waże ok 90kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rapscallion 11.03.2014 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 i co? nikt nie ma żadnej sugestii :->? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 11.03.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Jeśli ściany są z silikatów a strop monolit to oba powinny bez problemu wytrzymać takie obciążenie. Ważne żeby zastosować solidne kołki rozporowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts