ra__f__al 09.03.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Witam, Mam pytanie do forumowiczów, którzy mają doświadczenie z odpowietrzeniem podłogówki.Wydaje mi się, że u mnie jest jeszcze nie do końca z tym tematem ok. Robiłem tak: Zamykałem wszystkie pętle (zasilanie i powrót) prócz tej jednej, którą chciałem odpowietrzyć (tam również przepływomierz i powrót odkręcony), później pompa z podłogówki na maxa i przepuszczałem wodę przez obieg, a zaworem spustowym na powrocie spuszczałem wodę do momentu aż przez odpowietrznik i przez zawór nie szło powietrze ( a bynajmniej tak mi się wydaje, że nie szło). Jak to u was wyglądało ? Chętnie posłucham rad.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 09.03.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Jeśli podłogówka jest dobrze zrobiona to wystarczy pozwolić jej popracować na każdej pętli osobno i powietrze samo się usunie poprzez odpowietrznik automatyczny. Jeśli jest problem to trzeba poszczególne pętle przelać wodą z kranu a nie z instalacji poprzez pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts