Kasia Mikołajczak 06.10.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 to poproszę o ten link bo mi nie działa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PMD 06.10.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Jutro ruszamy dalej z budową. mają przywieźć drzewo i zaczynamy budowę dachu.To będzie już ostatni etap budowy na ten rok. Z resztą ruszamy w przyszłym roku na wiosnę. Jak już wszystko będzie skończone pochwalę się zdjęciami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 09.10.2014 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam - u mnie już po wylewkach, całość trwała 1 dzień ,jutro zobaczę na zywo jak wygladaja i wkleje zdjecia. Tynki zaczynamy robić 20 pażdziernika potem ocieplenie stropu i zabudowy sufitów K-G, kominek, podłogi, może ocieplenie zewnętrzne budynku - tyle planujemy na okres jesienno- zimowy.Zobacze jak to wyjdzie w praktyce. Nie umiem się już doczekać kiedy zamieszkamy - byle do do wiosny Pozdrawiam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 09.10.2014 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Kasiu napisz mi twojego maila na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 14.10.2014 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Dużo się dzieje teraz na budowie, wyrównujemy teren wokół domu dopóki jest pogoda, narazie poszło ok. 200 ton ziemi a to jeszcze nie koniec.Dom w środku po wylewkach wygląda inaczej - wyższy poziom podłogi dużo robi - korytarz nie wydaje się już taki klaustrofobiczny jak to ktoś napisał ( i czego też się bałam i ogólnie dobrze jest * podoba mi się , jak jeszcze jak będą sufity to zrobi się jeszcze bardziej "domowo".Zdjęć narazie nie wklejam z powodów technicznych - wcięło mi gdzieś kabel od aparatu. Poza tym jeszcze 2 dni w pracy i będę wolna i narazie (mam nadzieję ) bezrobotna. Czeka mnie taka mała przeprowadzka - akurat na tynki będę już na miejscu. No i mega stres dla mnie - po 15 latach przerwy wykupiłam sobie godzinki jazdy i spróbuje jeździć znowu samochodem. Jutro mam właśnie jazdy. Wioska w której zamieszkam jest bardzo dobrze skomunikowana , do najbliższego miasteczka jest tylko 6 km. , busy jezdzą co 20 min. ale dzwiganie większych zakupów mi się nie uśmiecha - a poza tym zawsze to jakaś niezależność. Pozdrawiam czytających - cdn.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mikołajczak 15.10.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 ja zaczynam w poniedziałek i znowu się modlę o pogodę bo jak na zlość cały październik było pięknie to majstra nie było... a teraz zapowiadają ochłodzenie i deszcz a stawianie fundamentów w deszcz.... Elu wysłałam Ci wiadomość na prv ale nic nie dostałam... moje uzależnienie od Twojego albumu nadal aktualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 20.10.2014 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Dzisiaj mam doła budowlanego - miały być robione tynki ale jakaś maszyna się zepsuła i może za tydzień zaczną . Poza tym mamy nadzieję zrobić przed zimą ogrodzenie od frontu - o ile znowu gościom od ogrodzeń terminy się też nie przesunęły.W ogóle budowa ( przynajmniej w moim przypadku ) to ciągłe czekanie , na robotników dostawy, dokumenty , odbiory i uzgadnianie i kombinowanie itd..Fachowcy w okolicy reprezentują typ południowców i nie mam na myśli urody:rolleyes:po prosta wieczna maniana , coś w rodzaju " jak skończymy to będziemy." Poza tym jutro wyjeżdzam już prawe na dobre do mojego domku i mojego męża ( będę jeszcze krążyć ale już rzadziej) najmłodsza pociecha zostaje na włościach. Wykupiłam 4 godz. jazdy samochodem , nie było nawet tak źle ale musze jeszcze poćwiczyć na wiejskich bezdrożach.Wazne , że determinacja jest - muszę jeździć i koniec;) Pozdrawiam czytających .Kasia - nic nie dostałam prv (napisz maila albo gg 3071492) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mikołajczak 21.10.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Ela wysłałam przed chwilą na priv wiadomość - daj znać czy doszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mikołajczak 28.10.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Nie wierzę - ale ... stan zero zrobiony. Co prawda nie udało się zalać chudziakiem ale wszystko a nawet ciut więcej (od razu malowaliśmy dysperberitem fundamenty, okladaliśmy je foliami z kazdej strony) - zrobione~ Teraz czekam wiosny, zalewam chudziak co zajmie dzień i można piąć mury do góry:) Zapięłam się pięknie z budżetem aż jestem z siebie dumna, z zaplanowanych 20 tyś od kupna projektu do stanu zero zostało w kieszeni 1800 zł... Szukanie jednak po hurtowniach materiałów daje efekt:) Elu - chyba nie masz pełnego profilu na muratorze dlatego te wiadomosci nie dochodzą? mój mail to [email protected] - jak kania dżdżu trzeba mi Twoich zdjęć!! pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 02.11.2014 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 No i jestem po dłuższej przerwie, tynki rozpoczete, pod koniec przyszłego tygodnia mają być skończone -ale patrząc na tempo moich fachowców to zaczynam powątpiewać.Ok. 10 listopada zaczynamy robić ogrodzenie frontowe z nowej siatki i słupków + brama i furtka, oprócz tego ciągle dowozimy i równamy ziemię.Poza tym ciągle sadzę i przesadzam jako że moja siostra zaczęła budowę zaraz za moją działką i pozbywa się niektórych drzew , moja mama też nam darowała 5 dorodnych tui i to 7 czy 8 letnich - tak więc sadzimy. Ale jako że 1 zasada ogrodnika brzmi - grunt to nie przesadzać z przesadzaniem - na ten sezon będzie tego dość .Dużo się dzieje - przypominam sobie jazdę samochodem - narazie po polnych dróżkach , kupiłam używane auto narazie będzie jeżdzić nim córka a za parę miesiecy ja. Rozwiązałam wreszcie swoj stosunek pracy i do końca roku chyba nacieszę się wolnością a potem zacznę coś szukać.Podziwiam sobie przyrodę spacerując z psem , ogrodu dawno nie widziałam o tej porze roku - szczególnie rankiem wygląda niesamowicie.Dla mieszczucha ten spokój , cisza i przestrzeń działają jak narkotyk. A to moj domek widzany z łaki sąsiada : a tutaj akcja sadzenia tui (sąsiad się przybył z pomocą ) a tutaj część frontowa ogrodzenia , która będzie wymieniana : i parę zdjęć podłogówki i podłogi po wylewkach : https://lh6.googleusercontent.com/sahSkYFEFpBsUZAIuRbmKPvP60WxUPvhX8z-DOusd-A=w275-h183-p-no No i poza tym nadchodzi zima i i noce są juz bardzo zimne Kasiu posłałam linka do zdjęć z Picasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 09.11.2014 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Moja działka jeszcze tak nie wyglądała , dużo sie dzieje -tynki w trakcie , poza tym jest robiony zjazd i jest zakładana oczyszczalnia a od poniedziałku frontowe ogrodzenie.Ostatnio pracowały 2 ekipy jednocześnie, od poniedziałku będą trzy. Mam już drzwi - są bardzo ładne : tynki częściowo : zjazd narazie: i oczyszczalnia : Z okazji tynków wychodzi trochę niedoróbek i baboli ale ogólnie nie jest źle. W tym tempie może zimą juz zamieszkamy:) A to widoczek z porannego spaceru z psem : cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 24.11.2014 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Troche to trwało ale jest wreszcie ciąg dalszy.Dużo się działo, było trochę nerwowo ale mam już oczyszczalnię , tynki są skończone, ogrodzenie zrobione Teraz zimowy odpoczynek tzn. do stycznia i ocieplanie stropu. Czas na fotorelację : ogrodzenie przed - i po : no i moj prywatny kopiec ogrodowy czyli drenaż oczyszczalni : na całe szczęście będzie schowany miedzy drzewami ale i tak wyglada koszmarnie.Mam narazie parę pomysłów na zamaskowanie tego cuda : obsianie trawką , zrobienie skalniaka, drewniany płotek z jednej strony widocznej od strony bramy , albo krzewy aronii , porzeczki czy sama już nie wiem może ktoś jeszcze coś mi podpowie? a tutaj wielkopomna chwila założenia licznika (1,5 roku oczekiwania) : no i na koniec wnętrza Santii po tynkach: kuchnia i kawałek salonu - taki bedzie widok z rogu salonu : no i korytarz - już nie wydaje się taki wąziutki widok z salonu - w tle jak zwykle mistrz drugiego planu Tyle nam się narazie udało zrobic przed zima, w grudniu jeszcze zamontujemy prowizoryczną koze i byle do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 30.11.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Witam przedświątecznie - jednak ciągle sie coś dzieje - mam już nadany numer domu i pojawiła się skrzynka na listy:wiggle: a tutaj próba dopasowania koloru parapetu drewnianego do koloru okien : Poza tym w tym tygodniu czeka mnie jeszcze zakładanie alarmu, i duzo załatwiania w związku z nieuchronnie czekająca nas przeprowadzką Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mikołajczak 30.11.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Elu pięknieje Ci dom z dnia na dzień co do bramy to mając taką samą, identyczną nawet od razu chciałam Ci podpowiedzieć, że mimo tego, że jest ocynkowana to na wiosnę zobaczysz plamki rdzy i od razu to trzeba czyścić i zamalować farbą np Hammereitem do metalu. Moja brama po 1,5 roku dostała plamek mimo, ze była podobno dwa razy cynkowana - g..o prawda, robią to na chińskich komponentach i jak się od razu nie zabezpieczy samodzielnie to kasa wydana na bramę idzie w błoto. pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mikołajczak 10.12.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Ela z niepokojem oglądam zdjęcia z Twojej budowy - czy te mokre plamy na podłodze to efekt przecieku w zalanym już przecież ogrzewaniu podłogowym? Bo dobrze pamiętam, że to było wodne ogrzewanie, nie maty grzewcze na prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mik 11.12.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Nie wiem co się stało ale nie mogę się zalogować i założyłam nowy profil - ale to ja:) budowniczyni Santii koło Radomia:) totalnie mam masakrę informatyczną - padła mi poczta i nie mam wogóle kontaktu do PMD - odezwijcie się proszę bo ciekawam jak zakończyliście sezon budowlany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just_e 14.12.2014 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Witam po troche przydługiej przerwie , ale nazbierało sie na koniec roku - zamawianie materiałow , umawianie się z fachowcami na wykończeniówkę itp. Ale po kolei - Kasiu , brama, furtka i przesła byly zagruntowanie i jeszcze je zdazylismy pomalowac docelowa farbą przed zimą , a to te mokre plamy o których wspomniałas i które tez mi napędzily stracha: Moi hydraulicy sprawdzali 2 razy , robili probę cisnieniowa i jest ok - po prostu tynkarze mieli jakies problemy ze swoją maszyną do tynkowania i trochę wody im z niej wyciekło.Potem był mróz a jak zaczełam ogrzewac koza nasz domek te plamy sie pokazały na całego. A tak wygladaly moje tynki jak przymroziło : ale teraz juz troche wygrzalam nasz domek i jest lepiej.Co prawda ciepło ucieka dachem , nie ma stropu ale i tak jest przyjemniej no i moje tynki inaczej wyglądają .Tak więc ciągle się coś dzieje , kupilam styropian grafitowy na ocieplenie budynku i narazie wygrzewam domek od środka reszta jest w naszym garażu a raczej malym budynku gospodarczym, który bardzo nam się przydaje : Zamowilam wklad do kominka a obudowa ma byc bardzo prosta z wykorzystaniem marmuru breccia, kominek bedzie tylko z nawiewem do naszej sypialni , jednak bez DGP, rekuperacja powinna rozprowadzic ciepłe powietrze. Dopasowałam z moim stolarzem zdolniachą drewniane parapety i oto one: Acha i mam już od 2 dni zainstalowany alarm wewnętrzny - i znowu jeden babol musze wkomponowac w coś (ale w co ?) jedna czujke , ktora jest centralnie na ścianie w salonie:bash: jutro zrobię zdjęcia alarmu a narazie jeszcze tylko moja salonowa aranzacja z koza w tle: A miało byc spokojnie i byle do wiosny - Pozdrawiam budowniczych Santii i nie tylko Edytowane 14 Grudnia 2014 przez just_e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mik 15.12.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Uff to mi ulżyło bo już miałam wizję skuwania podłóg w poszukiwaniu przecieku...Parapety dobrałaś pięknie! podaj mi proszę nazwę kominka bo świetnie wygląda- rozumiem, że to kominek bez wkładu do ogrzewania kominkowego?pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PMD 22.12.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Witam serdecznie, jeśli chodzi o ten sezon budowlany to zrobiliśmy prawie wszystko to co planowaliśmy Mamy stan surowy otwarty z małymi brakami. Dach jest pokryty papą i nie są wyprowadzone kominy. Brakuje kilku ścianek działowych. Z tym chyba już będziemy czekać do przyszłego roku. Co do planów na 2015 to cały czas myślimy i rozważamy co robić. Na chwilę obecną prawdopodobnie zrobimy dach, wstawimy okna i drzwi. Czy uda nam się to wszystko, czy może coś więcej albo coś innego to będę na bieżąco informować pozdrawiam i przy okazji życzymy Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mik 23.12.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 (edytowane) PMD a mi szlag trafił cały komputer, pocztę i nie mam do Was maila:( Ja jak już chyba pisałam skończyłam na stanie zero, czekam z utęsknieniem na wiosnę a raczej jakiś w miarę suchy marzec-kwiecień i zaczynam murować. Jak dobrze pójdzie (finansowo bo majster w gotowości) to rok 2015 mam zamiar skończyć jak Wy:) Wynalazłam w necie bardzo podobny do naszej Santii projekt i zamierzam na podstawie jego wizualizacji wprowadzić znaczącą zmianę: likwiduję toaletę przy kuchni i powiększam tym samym spiżarnię. Wejście do spiżarni zaś będzie w miejscu "planowego" stołu w kuchni i tym samym zabudowa kuchenna będzie w kształcie litery U a kuchnia całkowicie otwarta na salon. Jak tylko dojadę do domu postaram się Wam wrzucić tą wizualizację bo jak na złość teraz nie mogę tego w necie znaleźć pozdrawiam Świątecznie:)) Edytowane 23 Grudnia 2014 przez Kasia Mik dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts