rayden 10.03.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam,W najbliższym czasie (w zasadzie na dniach) będą u mnie robić wylewki.Domek mam z pełnym podpiwniczeniem i poddaszem użytkowym.Mam pytanie jak powinna wyglądać prawidłowo wykonana wylewka? Wer A) 1. Płyta (strop nad piwnicą)2. Folia budowlana 0.33. Styropian (8cm parter/4cm poddasze)4. Folia 0.35. Wylewka betonowa (7cm parter/ 6 cm poddasze) wer B). 1. Płyta (strop nad piwnicą)2. Stypropian (8cm)3. Folia 0.34. Wylewka betonowa 7cm Mam jeszcze pytanie dot instalacji prowadzonych podłogą. Na poddaszu (płyta nad parterem) mam prowadzone zasilanie grzejników po podłodze (w otulinie) czy na to kłaść jeszcze jakąś folię czy po prostu styropian a folię dopiero na styropian? googlam przeglądam youtuba i fora ale jakoś nikt tego klarownie nie wyjaśnia widzę tylko że układają styropian potem folia i wylewka. Coś wspominane jest o izolacji przeciwwilgociowej bo styropian nasiąka ale czy to ma u mnie sens jeśli nie mam wylewki na gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts