rustin 21.03.2014 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 czyli robiąc dren zawsze trzeba go do czegoś podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 21.03.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 czyli robiąc dren zawsze trzeba go do czegoś podłączyć? Taki dren albo rozsacza plyn albo zbiera. W pierwszym przypadku mus byc jakos zailony woda,w drugim miec gdzie zebrana wode odprowadzic. To co proponujesz, to jest wymiana gruntu a nei drenaz. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 23.03.2014 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Teoretycznie mogłyby wystarczyć same rury drenarskie bez podpinania ich do niczego, ale tych rur musiałoby być na prawdę dużo. I nikt Ci wiarygodnie nie powie jak dużo i kiedy już wystarczy bo to zależy od deszczu i Twojego gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 24.03.2014 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Z tymi odwodnieniem przy płocie to nie chodziło mi aby całkiem osuszyć działkę czy aby woda wogóle nie stała po deszczu ,tylko jakby coś miało pomóc to bym tak zrobił, nawet to aby woda co będzie spływać z sąsiedniej obok , bo jest trochę wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.03.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ja zastosowałem takie tunele:http://www.marley.com.pl/tunel-rozsaczajacy-300-l.html Na dach ok. 250 m2 mam ich w sumie 6 sztuk. 2x po jednym tunelu do rynny i 2x po 2 tunele.Tunele posadowiłem na ok. 40 cm gruzu i owinąłem je geowłókniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 25.03.2014 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 no właśnie sęk w tym , że za same tunele dałeś ok 2tyś.A czemu nie skrzynie rozsączeniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts