Robosek 10.03.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam Mam taki problem nie moge zdecydowac sie jaki wybrac sterownik . Do tej pory najbardziej odpowiadal mi Ecoal ale z wybranym kociolkiem nie wystepuje i teraz czym najlepiej go zastapic ? Moje oczekiwania 1.Sterowanie popgodowe2.Pompy C.O C.W podlogowka3.Funkcjonalne sterowanie PID4.Praca w automacie (moze bede korzystal a moze nie )5.Zdalny dostep fajnie jak jestWidzialem podczas pracy sterownik SPP jest dosc fajny fajnie steruje piecem ale jest dosc ubogi w pozostale funkcje. Na dzien dzisiejszy rozwazam dwa Irid pid lub Bruli ale jakos Bruli mnie nie przekonuje moze ktos bardziej doswiadczony pomoze podjac decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 10.03.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Ja używam Iryda i muszę powiedzieć, że jest to bardzo dobry sterownik z mocno rozbudowanym kombajnem i możliwością dopasowania do własnych potrzeb. Jedyny minus, brak podglądu przez neta. Jeśli chodzi o sterowanie kotła i poszczególnych układów CO, CWU, cyrkulacji i OP, rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.03.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 To już chyba wiem jaki piec wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 10.03.2014 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 To już chyba wiem jaki piec wybrałeś Jeszcze nie na 100% ale wielce prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 10.03.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam Mam taki problem nie moge zdecydowac sie jaki wybrac sterownik . Do tej pory najbardziej odpowiadal mi Ecoal ale z wybranym kociolkiem nie wystepuje i teraz czym najlepiej go zastapic ? Moje oczekiwania 1.Sterowanie popgodowe 2.Pompy C.O C.W podlogowka 3.Funkcjonalne sterowanie PID 4.Praca w automacie (moze bede korzystal a moze nie ) 5.Zdalny dostep fajnie jak jest Widzialem podczas pracy sterownik SPP jest dosc fajny fajnie steruje piecem ale jest dosc ubogi w pozostale funkcje. Na dzien dzisiejszy rozwazam dwa Irid pid lub Bruli ale jakos Bruli mnie nie przekonuje moze ktos bardziej doswiadczony pomoze podjac decyzjeBruli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.03.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Nie wiem jaki tam teraz jest palnik? ale fajną opcją byłby używany ecoal:) jest już ich trochę na rynku a pewnie będzie jeszcze więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 11.03.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Szukaj czegoś co sobie dobrze radzi z opałem. Wodotryski to pierdoły po parę groszy warte. Strefy czasowe do CWU czy CO - za 3 dychy wyłącznik czasowy z marketu i masz. Jak ster ma wyjścia na 2 pompy - wpinasz przez taki wyłącznik CWU ze ściany i już masz i strefy dla CWU i wyjście na pompę podłogi ze steru. Sterownik pogodowy za sto parę zeta też się kupi. Liczy się dobry algorytm i dobre, czyste spalanie - reszta to tylko bajery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 11.03.2014 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Szukaj czegoś co sobie dobrze radzi z opałem. Wodotryski to pierdoły po parę groszy warte. Strefy czasowe do CWU czy CO - za 3 dychy wyłącznik czasowy z marketu i masz. Jak ster ma wyjścia na 2 pompy - wpinasz przez taki wyłącznik CWU ze ściany i już masz i strefy dla CWU i wyjście na pompę podłogi ze steru. Sterownik pogodowy za sto parę zeta też się kupi. Liczy się dobry algorytm i dobre, czyste spalanie - reszta to tylko bajery. Wlasnie chodzi mi o taki co dobrze radzi sobie z opalem Podlogowke to sobie wysteruje w inny sposob stref czasowych tez raczej nie bede urzywal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 11.03.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 To nie płać za bajery - bierz taki co skutecznie i czysto spala ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 11.03.2014 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 To nie płać za bajery - bierz taki co skutecznie i czysto spala ekogroszek. Ok tylko narazie nie napisales jaki to jest Mam tylko czysto teortyczne wyobrazenie co bym potrzebowal w praktyce zawwsze jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 11.03.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 zajrzyj w Kobry stopkę i będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 11.03.2014 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 zajrzyj w Kobry stopkę i będziesz wiedział Ok juz wiem Widzialem ten sterownik wiem jak pracuje wymienil go kolega u siebie jest ok ale dla mnie troche malo (tylko moje zdanie) Moze byc fajnym sterownikiem za jakis czas jak bedzie cos rozwijane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts