dawid_misiu_17 10.03.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam wszystkich. Jak w temacie chciałbym dowiedzieć się jak taki kominek zbudować, jaki kominek wybrać. Ogólnie jestem laikiem w tej kwestii. Dodając mam mieszkania wysokie na 2,5 m wszystkie pomieszczenia wynoszą 57m2 a wiec około 145m3 powietrza do ogrzania. c.w.u. chciałbym aby wystarczyło chociaż na jedną dosyć gorącą kąpiel. Proszę pomóżcie !!! Przewody kominowe drożne. Wentylacja na 100 rurę ale tylko w kuchni, nawiew wentylacji myślałem o nawiewnikach w oknach . Jestem w trakcie remontu i chciałbym zamknąć temat ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.03.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Czy brałeś pod uwagę piecyk wolnostojący zamiast kominka ? Masz mało metrów powierzchni do ogrzania potrzebujesz więc niewiele kW .. Taki nieduży piecyk nagrzałby wodę do c.o. i c.w.u dodatkowo masz widok ognia i promieniowanie w pomieszczeniu gdzie jest zainstalowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts