pianim 11.03.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) Właśnie zabierałem się za podwieszanie sufitu w łazience, ale naszły mnie drobne wątpliwości czy aby nie podłożę sobie sam miny... tzn plan jest taki:1. sufit będzie podwieszony ok 30cm poniżej właściwego,2. między płytami g-k a sufitem będzie wełna mineralna 5 lub 10cm (ocieplenie - bo nad sobą mam strych nieogrzewany),3. ściany + sufit chcę uszczelnić przed wilgocią folią w płynie,4. kafle tylko na podłodze.... i tu moje pytanie czy między płytami g-k i wełną a sufitem nie zrobi mi się przypadkiem jakaś wilgoć, grzyb? Czy może w łazience sufit podwieszany nie jest do końca dobrym pomysłem?Bardzo proszę o rade fachowców. Dziękuje. Edytowane 11 Marca 2014 przez pianim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 11.03.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 skoro masz sporo miejsca między płytą a stropem to wełny daj więcej i koniecznie między wełnę a płyte folia paroizolacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianim 11.03.2014 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 ooo... o foli nic nie wiedziałem. Czyli rozumię, że jest konieczna - tylko czy wtedy ma sens pokrywanie sufitu folią w płynie na płyty od środka czy już tego nie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 11.03.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 nie rób foli w płynie na suficie , tak jak powiedziałem - zwykła folia paroizolacyjna , musisz tylko postarać się aby przy ścianach dobrze uszczelnić - przykleić do ścian ( taśma dwustronna samoprzylepna ) , mam nadzieję że masz sprawną wentylację ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianim 11.03.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 No właśnie z tą wentylacją to u mnie tak średnio ale mam zamiar podłączyć wentylator żeby wymusić wyciąganie ewentualnej pary wodnej... mam nadzieję, że to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisniausia 23.10.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 U mnie jest podiweszony sufit w łazience o jakies 30 cm , ktoś kto mi to robił pewnie sie nie znał bo nic mi nie mówił o żadnej wełnie ani żadnej folii nie dał ;/ Proszę mi powiedziec czy musze to przerabiac ponieewaz mieszkam tam dopiero rok i boje sie ze za niedługo pojawi sie grzyb albo cos... dodam ze nad płyta kest przestrzen 30cm i nad nia strop który jest nieużytkowy ale na nim leży 30cm wełny , czy musze kłaść jeszcze raz wełne na tym podwieszonym sufitem? u mnie z wentylacja też kiepsko , również musze zamonotwać ten wiatrak . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts