gdak 11.03.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witam, Jesteśmy na etapie wykończenia wnętrza. Mamy zrobioną kuchnię wg zdjęcia poniżej. Panele, terakota też już są. Następnym etapem będzie salon, mamy dużo pomysłów oraz koncepcji jednak nie jesteśmy pewni czy będą to dobre rozwiązania. Chcemy żeby był to salon w stylu nowoczesnym i staramy sie bazować na czerni bieli i szarości. Nurtujące nas rzeczy to: 1) Na czerwono wg rzutu chcielibyśmy ułożyć kamień dekoracyjny "Roma grafit" StoneMaster z płytek betonowych, odcień szary/grafitowy. Czy to dobry pomysł wyłożyć całą ścianę kamieniem, oraz wejść z nim aż na korytarz. Dodam iż na tej ścianie będzie znajdować się telewizor, a nad nim 3 oświetlenia punktowe (na zdjęciu sterczące kable z sufitu). 2) Ustawienie mebli, czyli sofa wraz z dostawianą pufą, a za nią stół o wymiarach max 70x110 rozkładany do 160cm. 3) Co zrobić z przestrzeniami w rogach salonu? Myśleliśmy o jakimś małym barze który wychodziłby po części z kuchni, ewentualni szafka aż do sufitu po części przeszklona. 4) Myślimy też o np. czarnych zasłonach, tylko boimy się że to bardzo może zmniejszyć pomieszczenie. 5) Kwestia zagospodarowania korytarza. Nie mamy tutaj kompletne pomysłu co gdzie umieścić, chodzi mi mianowicie o lustro, jakąś szafe. Zdaje sobie sprawę że ktoś kto wchodzi do domu patrzy wprost na kuchnie, może macie jakiś pomysł czy da się to jakoś zmienić. Przepraszam za porozwalane rzeczy na zdjęciach, ale na narazie żyjemy na kartonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.03.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Obawiam się że przy szerokości 465cm będzie za ciasno na takie ustawienie stołu i narożnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.03.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Może tak:http://images64.fotosik.pl/747/a82830a9782c7379med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdak 11.03.2014 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Takie rozwiązanie odpada, za duża będzie odległość sofy od tv, w tym wypadku potrzebowałbym ponad 60 cali heh Ogólnie na co dzień ze stołu będą korzystały tylko dwie osoby, więc krzesła od okna będą praktycznie stale zsunięte. Pomócie proszę w kwestii kamienia, chciałbym w najbliższy weekend zacząć go kleić, a nie mam koncepcji ostatecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 12.03.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Hmmm, kolorystyka ciekawa, podobało by mi się , kamień też lubię ale nie umiem sobie wyobrazić tych czarnych zasłon ... Nie myśleliście żeby skorzystać z pomocy jakiegoś profesjonalisty? Niektóre biura wcale nie sa kosztowne a w takich kwestiach bardzo pomogą - ja skorzystałam z pomocy ich http://www.dreamhousedesign.pl/portfolio.html i jestem zadowolona, a tez miałam kłopot z ustawieniem. Czas was pewnie nagli ale to jedno pomieszczenie to projekt powinniście mieć w kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts