darekola 21.05.2004 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Dostałem wezwanie do US.Zrobiłem korekty zeznań rocznych PITza lata 2001, 2002.Tzn. po to, aby zachować ciągłość w korzystaniu z ulgi budowlanej.Wcześniej nie korzystałem - bo chciałem skorzystać z ulgi osetkowej. Ciekawe co będą chcieli. Czy ktoś miał podobną sytuację??? P.S. Faktury za te lata mam oczywiście. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 21.05.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 No, na pewno będą chcieli zakwestionować prawo do odliczen, poprzez podważenie nabycia tego prawa lata temu. Będą chcieli akt notarialny na dzialke i czemu nie zostalo to odliczone w tamtym roku?Troche dziwnie kombinujesz. Pierwsza zasada ekonomii: Jak coś można odliczyc od razu - odliczamy. Jak coś można odroczyć w zapłatach - odraczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 21.05.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 To normalna procedura przy korektach zeznań. Przygotuj wszystkie dokumety (twój pit, podstawy odliczeń itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts