Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Invest Sp. zoo - znowu kolejny lider ;/

Recommended Posts

Szczerze to mam już dość tych firm ... powstają jak grzyby po deszczu, i nabijają klientów w butelkę. Nie wiem jak trafili do nas z żoną, pewnie kiedyś przesłaliśmy zapytanie :x

http://www.krs-online.com.pl/domek-invest-sp-z-o-o-krs-902625.html

Firma reklamuje się że jest na rynku od 25 lat a zarejestrowana została 2013-09-06 ehh.... po prostu rozkładam ręce. NA stronie widnieją jako Domek Sp. zoo gdzie indziej jako Domek Invest Sp. zoo - tutaj firma Domek Sp zoo chyba w upadłości bo nie ma informacji na temat zarządu http://www.krs-online.com.pl/domek-sp-z-o-o-krs-1444.html

Edytowane przez pan_boczek

• 2 months później...

Szanowny Panie,

Jeżeli firma Domek Invest Sp. z o.o. naruszyła Pana interesy, bardzo proszę o bezpośredni kontakt z Zarządem - dostępny jest na stronie http://www.domek.com.pl. W innym przypadku chciałem Pana poinformować, że bezpodstawnie obraźliwa wypowiedź może podlegać wykroczeniu z tytułu art. 43 kodeksu cywilnego. Jako firma dbająca o klientów, a takich jest przynajmniej kilkuset w całej Polsce, nie możemy sobie pozwolić na bezkarne naruszanie ich dobrego imienia.

Wyjaśniając Pana wątpliwości, spółka Domek Invest w 2013 roku na podstawie umowy przejęła markę, technologię i proces produkcji od firmy Domek działającej na rynku od roku 1989, czyli 25 lat. Zgodnie z polskim prawem, wszelkie informacje o zarządzie i stanie faktycznym spółki dostępne są w KRS. Jak słusznie Pan zauważył, nie ma tam informacji o upadłości. Jeżeli ma Pan dodatkowe pytania, chętnie udzielimy odpowiedzi.

Z poważaniem,

Zespół Domek Invest

Domek Invest Trzeba zrozumieć specyfikę forum, dużo osób jak znajdzie takie coś przestawia. Ponieważ była sprawa arthousa

"lidera" domów pasywnych. Musicie zrozumieć iż takie slogany działają na ludzi jak płachta na byka.

Kolega powyżej zachował rewolucyjną czujność i myślę iż nie ma co larum grać prawda się sama obroni.

Przepatrzyłem tyle co http://www.domek.com.pl/referencje/

Gdzieś tu było o arthuosie .. poczytajcie jest też na wuju google .. to nie zdziwicie się czemu ktoś tak nerwowo reaguje.

Nie widzę aby Wasza pozycja miała ucierpieć, na razie dzięki Koledze i ja zobaczyłem.. i inni zobaczą źle nie będzie

tylko dobrze. Trzeba wiedzieć że np slogan "oddychające" ściany jest np tu surowo piętnowany.

I takich rzeczy po prostu w opisie technologi jak macie to out. Czyste naukowe rozrysowane i opisane definicje... a nie gusła o ile by się takie trafiły.

http://www.domek.com.pl/slownik-terminow/ i nie ma się czego wstydzić :) bardzo dobrze.

Widzę pewne detale .. rozwiązane ... nie do końca poprawnie.. ale jak to robi pan architekt co nie powinien brać się za konstrukcję to się nie dziwie.

http://www.domek.com.pl/wp-content/uploads/2013/10/Uk%C5%82ad-warstw-%C5%9Bciany-zewn%C4%99trznej2.jpg

Szanowny Panie,

Jeżeli firma Domek Invest Sp. z o.o. naruszyła Pana interesy, bardzo proszę o bezpośredni kontakt z Zarządem - dostępny jest na stronie http://www.domek.com.pl. W innym przypadku chciałem Pana poinformować, że bezpodstawnie obraźliwa wypowiedź może podlegać wykroczeniu z tytułu art. 43 kodeksu cywilnego. Jako firma dbająca o klientów, a takich jest przynajmniej kilkuset w całej Polsce, nie możemy sobie pozwolić na bezkarne naruszanie ich dobrego imienia.

Wyjaśniając Pana wątpliwości, spółka Domek Invest w 2013 roku na podstawie umowy przejęła markę, technologię i proces produkcji od firmy Domek działającej na rynku od roku 1989, czyli 25 lat. Zgodnie z polskim prawem, wszelkie informacje o zarządzie i stanie faktycznym spółki dostępne są w KRS. Jak słusznie Pan zauważył, nie ma tam informacji o upadłości. Jeżeli ma Pan dodatkowe pytania, chętnie udzielimy odpowiedzi.

Z poważaniem,

Zespół Domek Invest

Witam,

Dziękuje za wyjaśnienie i potwierdzenie faktów. Bardzo mnie cieszy fakt, że firma nie jest w upadłości i dobrze się ma. Czy nie jest to wprowadzanie klientów w błąd, gdy firma chwali się realizacjami budynków, które wybudowała inna firma? "Zrealizowaliśmy już ponad 1000 inwestycji, nie sposób ich wszystkich ująć w krótkim opisie …" - firma powstała w 2013 roku i wykonała ponad 1000 domów ponieważ może to być mylne dla osoby odbierającej ! Można przejąć (kupić) slogan, firmę, technologię ale realizacje na jakiej podstawie ? - skoro firma przejmująca fizycznie tego nie wykonała.

Edytowane przez pan_boczek

• 7 months później...
  • 1 month później...
Proszę się dwa razy zastanowić zanim Państwo będziecie współpracować z firmą Domek czy też Domek Invest. Na szczęście mój dom został zbudowany, ale obecnie mam problem z reklamacjami (przeciekający dach). Pan Tomasz Mitoraj udaje, że chce pomóc a nic się nie dzieje, nawet ze zwykła reklamacją. Firma zobowiązała się również do wykonania testu szczelności na swój koszt, gdyż pierwszy pomiar, który zleciłem sam był sporo poza normami i od 2 lat nie chce go wykonać. Pozostaje jedynie droga prawna.

• 1 month później...
Proszę się dwa razy zastanowić zanim Państwo będziecie współpracować z firmą Domek czy też Domek Invest. Na szczęście mój dom został zbudowany, ale obecnie mam problem z reklamacjami (przeciekający dach). Pan Tomasz Mitoraj udaje, że chce pomóc a nic się nie dzieje, nawet ze zwykła reklamacją. Firma zobowiązała się również do wykonania testu szczelności na swój koszt, gdyż pierwszy pomiar, który zleciłem sam był sporo poza normami i od 2 lat nie chce go wykonać. Pozostaje jedynie droga prawna.

Dołączam się do powyższego.

W zeszłym roku w czerwcu zakończyła się budowa naszego "Bursztyna". W grudniu jak przyszły mrozy okazało się że drzwi są nieszczelne, źle zamontowane. Zgłosiłem reklamację mailową i cisza..

W lutym wezwałem kolegę, fachowca od zabezpieczeń w celu omówienia montażu alarmu. Zauważył że drzwi frontowe są zainstalowane "środkiem do zewnątrz". Wystające zamki i dostęp do śrub umożliwiających zdemontowanie szyby dekoracyjnej.... 25 lutego wysłałem maila z reklamacją i wykonałem kilka telefonów....do dzisiaj zero reakcji poza obietnicami "że ktoś się u Państwa pojawi w celu naprawy". Brak słów......

Nie wspomnę o braku obiecanych nam certyfikatów na drewno i karcie gwarancyjnej za rekuperator. Aż boje się pomyśleć jak nam coś w centrali za kilka tysięcy zł padnie.....

Chyba czas na skierowanie sprawy do sądu.....

Szczerze odradzam....

Edytowane przez normanp
błędy ;p

• 5 months później...