ooksana 12.03.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Bardzo mi sie marzy piec do pizzy , ale nie wiem czy w domowej kuchni da sie coś takiego zainstalować , wieadomo że nie opalany drewnem tylko jakiś ekektryczny- taki "lepszy" niż piekarnik ma ktoś coś takiego? domowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.03.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A co ma piec do pizzy takiego, czego nie miałby współczesny piekarnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slay75 12.03.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A co ma piec do pizzy takiego, czego nie miałby współczesny piekarnik? Zakres temperatur. Domowy współczesny piekarnik ma max 250-270°C, niektóre modele 300°C. Piece elektryczne do wypieku ciasta na pizze rozgrzewają się do 500°C, a pizze piecze się w temp. 350-400°C na rozgrzanym kamieniu bez termoobiegu i krótko. No przydało by się mieć 400V w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.03.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 OK, dzięki za informację, nie bylem świadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.03.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 W 500 oC robi się pizza w 60-90 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gastromaniak 13.03.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 W domu można zamontować piec na pizzę bez większego problemu. Siła raczej byłaby tu atutem, ale istnieją piecyki na 230V. Taki domowy piecyk byłby raczej na 1 pizzę 25-30 cm średnicy. Tak btw, widziałem kiedyś na necie szamoty kominkowe ze stelażem. Jak interesuje Cię piecyk to sprawdź ofertę na Gastromi.pl, w razie czego zawsze możesz zadzwonić i zapytać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becher 04.04.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Polacam domowy piec do pizzy Optima Electra Pizza Express Napoli. Jest produkowany we Włoszech, osiąga temperaturę 470 st. C i ma kamienny blat. Jest to tak naprawdę jedyny sposób na prawdziwą włoską pizzę w domu, bez inwestowania w duży profesjonalny piec. No i zajmuje mniej miejsca i wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 31.05.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Podnoszę temat - nikt nie uzywa takiego piecyka, zeby mógł powiedzieć, że na pewno się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tangryn 12.01.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 jak masz miejsce to śmiało, ale piec o pizzy w domu? serio tak często jesz te pizze, że aż zal ci wydać x zł więcej i iść do jakieś pizzeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotmelka 23.01.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Nie orientuje sie w temacie. zupelnie. Z ciekawosci zapytam: ile taki piec kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damios35 28.01.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 też jestem zdziwony szczerze, że ktoś je tak czesto pizzę, że potrzebuje w domu pieca do wypieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyszek666 15.02.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Mnie bardziej zastanawia jak to wychodzi ekonomicznie. Bo pizzę może nie włoską a \le w domowym piecu tez się upiecze. A taki pro piec to jak ma się nagrzać do tych 400 stopni dla jednej pizzy to czy warto??Bo wydaje mi się to mało opłacalne. No chyba ze ekonomię zostawić na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weare 25.02.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 no ale taki piec to ma podpięcie tylko elektryczne czy jest tez opcja z gazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 01.03.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 A ja od pół roku używam kamienia do pizzy w zwykłym piekarniku. Robię na cienkim cieście. Niby temperatura tylko 250C ale pizza w końcu wychodzi genialna. Z wyrośniętymi brzegami, wypieczona. Wada- długi czas nagrzewania. Piekarnik z kamieniem nagrzewam ok 30-40 minut. Lekko się chwaląc, moja żona i dzieciaki, już nie chcą chodzić do zwykłej pizzerni. Uważają że ta domowa jest najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 14.03.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Nie wiem jaki masz piekarnik, ale ja mam Electroluxa i wlasnie zbieram się do zakupu kamienia do pizzy. Znalazłam taki http://czescizamienne.electrolux.pl/product/9029792760 i wtedy można pieć pizze tak samo jak w piecu z cegły, a jednocześnie normalnie w domu. Może cos takiego to jest dobre rozwiązanie. Co myślicie? Komuś się tu chyba rząd wielkości pomylił. Fajny dobry kamień to 80-100 PLN a nie 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika321 08.11.2018 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) Bardzo mi sie marzy piec do pizzy , ale nie wiem czy w domowej kuchni da sie coś takiego zainstalować , wieadomo że nie opalany drewnem tylko jakiś ekektryczny- taki "lepszy" niż piekarnik ma ktoś coś takiego? domowego? Z pewnością piec do pizzy w domu znacznie ułatwi jej przygotowywanie. Ja polecam do tego celu następujące urządzenie: Jest ono niewielkie i bez problemu zmieści się w każdej kuchni. Dzięki takiemu piecowy można mieć dobrze wypieczoną, chrupiącą pizzę, jak w pizzerii. Ważne jest również to, że cena tego urządzenia nie jest wysoka, tym bardziej warto taki piec zakupić. Edytowane 25 Listopada 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZychuHu 21.12.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Ja sobie kupiłem taki domowy, przenośny piec do pizzy firmy . Rewelacyjny sprzęt. Pizza ze zwykłego piekarnika to przy tym słabizna. Ciasto nie przywiera, idelanie się wypieka. Pizza jest pyszna. Poza tym, mało prądu cinie. Można go przenieśc w dowolne miejsce. Edytowane 8 Lipca 2019 przez finlandia Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 08.09.2019 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Mnie też interesuje piec do pizzy tylko zastanawiam się jak go umieścić. Czy ktoś ma takie piec w meblach tak jak np. piekarnik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.09.2019 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Mnie też interesuje piec do pizzy tylko zastanawiam się jak go umieścić. Czy ktoś ma takie piec w meblach tak jak np. piekarnik??? Chcesz mieć piec do pizzy zamiast piekarnika? Taki w kuchni. Autor topiku 5 lat temu marzył o piecu ale nie opalanym drewnem. Zapewne odradzałbym taka niepotrzebna inwestycje bo w normalnym piekarniku ,który w swej funkcji ma 300 stC pizza wychodzi równie smaczna . Chcąc jednak szukać inspiracji i innych smaków postawiłbym piec chlebowy do pizzy do grillowania ,wędzenia , takie ogrodowe combo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 12.09.2019 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Nie napisałem że nie chce piekarnika chodziło mi o to czy ktoś ma piekarnik a np. nad albo pod nim piec do pizzy elektryczny taki jak w pizzeriach. Odnośnie pizzy z piekarnika a z pieca do jest różnica gdyż byłem pizzerem i wiem jak smakuje. A głównie mi chodziło o meble czy po prostu ktoś ma w meblach taki piec tak jak piekarnik w zabudowie. Piec opalany to sobie zrobię w ogrodzie np. przy altanie razem z wędzokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.