wladek44 12.03.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 witam forumowiczów układam płytki sobie w kuchni oczywiście zaznaczę że nie jestem żadnym fachowcem, parę razy w życiu już to robiłem i z racji tego że mam bardzo małą kuchnie nie opłaca mi się a nawet chyba nikt nie będzie chciał z fachowców przyjść na tak małą robotę. Zastanawiam się jak wyrównać powierzchnię płytek które muszę połączyć - mianowicie są to płytki 45x45 o grubości 7mm i 60x60 o grubości 9mm - chce je wyrównać za pomocą grubości kleju mianowicie do 45x45 zastosować pacę 12 a do 60x60 pace 10 - co o tym sądzicie ? obawiam się że płytka 60x60 pomimo że położe ją na pace 10 to pod wpływem swojego ciężaru może mi osiąść i pomimo różnicy w grubości kleju nie będzie równo - minusem tego zastosowania jest też duże zużycie kleju bo tak wg szkoły chyba paca 12 do płytek 45x45 jest chyba zbyt duża - proszę o Wasze opinie dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 12.03.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Chyba nic ci nie pozostaje jak podlozenie więcej kleju pod cieńsze plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zalew83 12.03.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Zastosuj klej Atlas Plus Mega, używam na wszystkie podłogi z płytkami o wymiarach powyżej 30 x 30. Bardzo dobry klej do płytek wielkoformatowych Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts