Ptak 21.05.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Niedługo będę kładł dach. Na razie chcę połozyć deski i papę. Czy pod deski powinienem najpierw dać folię paroprzepuszczalną (od środka chcę ocieplić wełną min.)? Jeżeli tak, to czy folia może przylegać do desek od spodu, czy powinien być luz (jaki?). Boję się że jak ma przylegać to deski zgniją bo są jeszcze nie całkiem suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.05.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Poszukaj w istniejących tematach prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptak 21.05.2004 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Sporo mówi się na forum o izolacji dachu ale nie znalazłem interesującego mnie wątku. Niektórzy twierdzą że folia paroprzepuszczalna jest niepotrzebna w takim rozwiazaniu ale czy wełna nie bedzie łapać wilgoci z powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 21.05.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Moim zdaniem pod deskowanie folia jest zbedna. Ja zadnej folii pod deskowanie nie dawalem. Dalem folie paroszczelną przed welną, za GK, ale to chyba tez przesada (z wyjątkiem łazienki). Dalem ją bo takie są sugestie, a koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 21.05.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Jeszcze nie ocieplałem czekam az zrobią tynki i trochę przeschnie to wszytsko ale będe mieć tak patrząc od wierzchu dachu : 1. dachówka 2 papa 3 deskowanie 4. szczelina powietrzna ok 3 cm 5. wełna 15 cm (krokwie mają 18 cm wysokosci) 6. wełna 5cm (na przemian kłoadziona z ta 15 cm - pomiedzy rusztem do GK) 7. folia paroszczelna 8. płyty GK na razie mam pkt 1 do 3 ee nie pkt 4 tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptak 21.05.2004 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Jeszcze nie ocieplałem czekam az zrobią tynki i trochę przeschnie to wszytsko ale będe mieć tak patrząc od wierzchu dachu : 1. dachówka 2 papa 3 deskowanie 4. szczelina powietrzna ok 3 cm 5. wełna 15 cm (krokwie mają 18 cm wysokosci) 6. wełna 5cm (na przemian kłoadziona z ta 15 cm - pomiedzy rusztem do GK) 7. folia paroszczelna 8. płyty GK na razie mam pkt 1 do 3 ee nie pkt 4 tez Myślisz że nie będzie "łapać" wilgoci z powietrza? Przy okazji. Jak zrobiłeś wentylację przy kalenicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 21.05.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Nic nie będzie łapać... Pirat robi to "książkowo". Tak powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptak 24.05.2004 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 To chyba wyczerpuje temat.Dziękuję wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts