Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Firmę na okna powyżej 240 cm znajdziesz ale pewnie trzeba będzie dopłacić.

Pytanie czy mierzysz do właściwego poziomu posadzki czy tylko do jej betonowej części?

Jeżeli twój pomiar jest dobry to czy istnieje możliwość podlania tych 3-4 cm pod okna zaprawy?

Jeżeli nie ma takiej możliwości to można podlać nadproże, jest to bardzo trudne choć wykonalne.

Mam nadzieje, że pamiętasz o luzie montażowym okien 1-2cm

Mierzę właściwie, od poziomu posadzki. A raczej czlowiek od okien to zrobil ;)

A może szczelinę- różnicę tak wypełnić styropianem XPS mocując-wypełniając pianką montażową.

Taka była moja pierwsza myśl, ale okna i drzwi tarasowe są duze - od 2 do 3 metrów szerokości. Boje sie, ze przy takiej szerokości jak u góry nie bedzie sztywnego podparcia, to cała rama bedzie niestabilna i będa problemy.

W sumie zastanawiam sie nad podklejeniem betony komórkowego lub przymocowaniu belek drewnianych.

Mierzę właściwie, od poziomu posadzki. A raczej czlowiek od okien to zrobil ;)

Taka była moja pierwsza myśl, ale okna i drzwi tarasowe są duze - od 2 do 3 metrów szerokości. Boje sie, ze przy takiej szerokości jak u góry nie bedzie sztywnego podparcia, to cała rama bedzie niestabilna i będa problemy.

W sumie zastanawiam sie nad podklejeniem betony komórkowego lub przymocowaniu belek drewnianych.

Przecież każde okno jest dyblowane po bokach , może te większe też z góry jak i na dół . Ja bym się nie bawił tylko XPS i pianką uzupełnił. Zastosuj większa ilość dybli co usztywni bardziej ramę .

Przecież każde okno jest dyblowane po bokach , może te większe też z góry jak i na dół . Ja bym się nie bawił tylko XPS i pianką uzupełnił. Zastosuj większa ilość dybli co usztywni bardziej ramę .

Znajomy ma okna osadzone ze wszyskich stron na podłogowym styro.

Mieszka już 3 lata. Jest ok.

Zapytaj w wątku z oknami :)

Tam siedzą montażyści. Coś doradzą :)

Ma WM, okien nie otwiera.

• 3 weeks później...

ja mam pytanie

przed chwilą wróciłem z roboty popatrzeć co dziś fachowcy robili.

niestety okazało się że wrzucili już nadproża do 4 okien i elki do wieńca

oczywiście nie dogadałem się z wykonawcą bo chciałem rolety zewnętrzne ale broń Boże nie nadstawne

co teraz zrobić żeby zmniejszyć (o te 20cm) wysokość otworu okiennego?

pozdrawiam