pawel___z 13.03.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Dzień Dobry.Przeglądam projekt jaki otrzymałem od swojego projektanta i widzę, że strop nad garażem, gdzie ma być taras(albo i nie) jest monolityczny. W domu jest teriva. Czy nie można zrobić nad garażem też terivy? Wymiary garażu(tarasu) - 4,8 X 6,8. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.03.2014 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Projektant usiłując jakoś tam zmieścić stropodach użytkowy /taras/ w wysokości stropu - spróbował zaoszczędzić wysokości na różnicy pomiędzy terrivą o płytą żelbetową.Chwała mu za to, ale i tak wieszczę że po kilku latach eksploatacji i różnych tam takich problemach z soplami w zimiei przeciekami zakończy się to położeniem na tarasie 30 cm wełny i budową daszku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel___z 14.03.2014 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Chwała mu za to, ale i tak wieszczę że po kilku latach eksploatacji i różnych tam takich problemach z soplami w zimie i przeciekami zakończy się to położeniem na tarasie 30 cm wełny i budową daszku... W projekcie mam garaż z płaskim dachem i tak musi to zostać. Jeżeli się dobrze wykona izolację to przecieków nie powinno być. Bo czy każdy taras czy płaski dach to od razu przecieki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.03.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 W projekcie mam garaż z płaskim dachem i tak musi to zostać. Jeżeli się dobrze wykona izolację to przecieków nie powinno być. Bo czy każdy taras czy płaski dach to od razu przecieki? Pozdrawiam. Jeszcze raz powoli. Proszę odróżnić płaski dach od stropodachu użytkowego na który się wychodzi z "mieszkania". Problem zmieszczenia wszystkich warstw izolacji wodnych i termicznych w grubości stropu - oczywiście przy naszym klimacie bo w jakiejś tam Arabii Saudyjskiej ten problem jest chyba mniejszy - jest delikatnie mówiąc "trudny"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel___z 14.03.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Dziękuje za odpowiedź. Wszystko jasne. Poprosiłem projektanta o zmianę na terivę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts