Jayer 21.05.2004 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Ja mam tak samo jak Jezier. Potwierdza sie, ze pekac moga jedynie przy laczeniu ze sciana. W tych miejscach przed malowaniem kladzie sie akryl i po sprawie. Po roku czy dwoch znow trzeba przejzec sufit i bedzie gites. Tak mowia moi fachowcy.Jednak poki nie masz jeszcze konstrukcji dachu, to przemysl wylanie jakiegos lekkiego stropu. Koszt nie wiele wiekszy, a spac bedziesz spokojnie. Mozna tez wtedy przemyslec inna konstrukcje dachu, wygospodarowac jakis wiekszy strych... PozdroJay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapiotr 25.05.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Dzięki za odpowiedzi, teraz mam argumenty i spokojne sumienie. A żadnego strychy ani poddasza nie chcę. Znam siebie i wiem, że byłoby to tylko składowisko pudeł i innych śmieci. poza tym, nie mam pojęcia, kiedy wykończę partet, a co dopiero myśleć o poddaszu. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.05.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 kasia&piotr też o tym myślałem, ale dzięki za post bo tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że nie taki diabeł straszny... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IBASZ 25.05.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 dużo lepszym srodkiem zamiast akrylu jest płynny gwozdz w tubce FIXA drorzszy ale sie opłaca ale uwaga fix jest w dwuch odmianach a tylko jedna sie nadaje i jest malowalna emulsjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IBASZ 25.05.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 dużo lepszym srodkiem zamiast akrylu jest płynny gwozdz w tubce FIXA drorzszy ale sie opłaca ale uwaga fix jest w dwuch odmianach a tylko jedna sie nadaje i jest malowalna emulsjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IBASZ 25.05.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 dużo lepszym srodkiem zamiast akrylu jest płynny gwozdz w tubce FIXA drorzszy ale sie opłaca ale uwaga fix jest w dwuch odmianach a tylko jedna sie nadaje i jest malowalna emulsjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 25.05.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Ja także posiadam taki sufit, zrobiony przez dobrą i sprawdzoną ekipę (jedyna, którą zabiorę na następną budowę) ale muszę stwierdzić że w niektórych miejscach na łączeniu płyt są rysy ale za to przy ścianach jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izis 26.05.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 A ile płaciliście za te cuda (oczywiście za 1m2)?Pytam bo też jestem zainteresowana.Też budujemy parterówkę i też mamy strop drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XGrzesX 29.01.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 Jakiej grubości wykonuje się sufity podwieszane, tzn. ile zmniejszają wysokość mieszkania ? Chodzi mi sufit podwieszany w mieszkaniu z zamontowanym oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 29.01.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 Witam! Wysokość zmniejsza się od grubości profilu CD tzn. ok. 4 cm do długości prętów w wieszakach np. 1m. i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 29.01.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 Odległość jaką sie przyjmuję przy montowaniu sufitów podwieszanych zależy od zastosowanych opraw oświetleniowych. Przy zastosowaniu oświetlania halogenowego przyjmuje sie min odległośc od 7 - 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 22.12.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Czy to prawda że między sufitem podwieszanym może być wilgoć,pleśń od nadmiaru pary z gotowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.12.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Roobertt wg mnie chore chore stwierdzenie takiego człowieka który to wymyslił.Ile tej wilgoci jest z gotowania ??? Masz zazwyczaj nad piecem okap który jest połaczony z wentylacją - dodatkowo jeszcze kratka wentylacyjna w kuchni okno - to są wszystko czynniki które sprawia że nie ma siły by wilgoć stworzyła ci pleśń na suficie. Ja uważam że to jest wszystko bezdura bezduraWidizałem wiele sufitów podwieszanych w kuchni - sam taki robię - fakt moja kuchni ma prawie 28 m2 ale co tam nawet u teściów w małej kiszce "blokowej" jest powieszany już od kilku dobrych lat i nie a takiej opcjipozdrawiamsebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 22.12.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Czy to prawda że między sufitem podwieszanym może być wilgoć,pleśń od nadmiaru pary z gotowania a dlaczego na suficie??... łatwiej wytrąca się wilgoć na szybach w oknie... na zimnych ścianach w kątach mało przewietrzanych.... a taki sufit.... przyjmie wilgoc, pózniej odparuje.... i jak wyżej.... okapy. wentylacja. i przewietrzanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 23.12.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 w kuchni u mnie czasami jest wilgoć na podłodze, jak np rozleje wode, albo zupę, albo piwo..... jest bardzo niezdrowe dla niektórych rodzajów posadzek.... a najgorsze to piwo zostawia długiiiii slad zapachowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.12.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 a ja mam podwieszany sufit w łazience, to idąc tym tokiem rozumowania tam to dopiero powinna być wilgoć taka kuchnia to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 03.01.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Powracam po wolnym do pytania bo miewiem czy prawidłowo zostało ono odczytane chodzi mi o wilgoć i cały syf między stropem a podwieszonym regipsem ja miałem w bloku w kuchni i nic tam niebyło ale jak często to ktoś spraedza bo niby jak tam zobaczyć jedynie przez halogen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 03.01.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 w kuchni ma byc wentylacja. I nie ma prawa byc tam tyle wilgoci, zeby pomiedy sufitem podwieszanym a stropem cos sie dzialo. A jak tyle bedzie, to po szafkach, i innych sprzetach tez bedziesz widziec ze cs nie tak P.S. mozna tez jakas mini wentylacje powietrza zamknietego nad sufitem podwieszanym wykonac. chyba ze chcesz polozyc ocieplenie na plytach to sie sprawa niecko komplikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imat 03.10.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam, chciałbym zrobić sufit podwieszany w małej łazience 1.65 x 1.4 m. Czy sa jakies przeciwskazania aby sufit zrobić z 1 płyty gk dokładnie o wymiarach łazienki? Dodam tylko że chce zrobić ruszt jednopoziomowy, tzn. profile Ud30 na ściany + profile nośne cd60 + ESy w suficie. Pozdrawiam,JM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.10.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 głównym przeciwwskazaniem będzie to, że płyty mają szerokość 1,20 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts