Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam tak samo jak Jezier.

Potwierdza sie, ze pekac moga jedynie przy laczeniu ze sciana. W tych miejscach przed malowaniem kladzie sie akryl i po sprawie. Po roku czy dwoch znow trzeba przejzec sufit i bedzie gites. Tak mowia moi fachowcy.

Jednak poki nie masz jeszcze konstrukcji dachu, to przemysl wylanie jakiegos lekkiego stropu. Koszt nie wiele wiekszy, a spac bedziesz spokojnie. Mozna tez wtedy przemyslec inna konstrukcje dachu, wygospodarowac jakis wiekszy strych...

Pozdro

Jay

• Odpowiedzi 301
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 8 months później...
  • 10 months później...

Roobertt wg mnie chore chore stwierdzenie takiego człowieka który to wymyslił.

Ile tej wilgoci jest z gotowania ???

Masz zazwyczaj nad piecem okap który jest połaczony z wentylacją - dodatkowo jeszcze kratka wentylacyjna w kuchni okno - to są wszystko czynniki które sprawia że nie ma siły by wilgoć stworzyła ci pleśń na suficie. Ja uważam że to jest wszystko bezdura bezdura

Widizałem wiele sufitów podwieszanych w kuchni - sam taki robię - fakt moja kuchni ma prawie 28 m2 ale co tam nawet u teściów w małej kiszce "blokowej" jest powieszany już od kilku dobrych lat i nie a takiej opcji

pozdrawiam

sebo8877

Czy to prawda że między sufitem podwieszanym może być wilgoć,pleśń od nadmiaru pary z gotowania

a dlaczego na suficie??... łatwiej wytrąca się wilgoć na szybach w oknie...

na zimnych ścianach w kątach mało przewietrzanych....

a taki sufit.... przyjmie wilgoc, pózniej odparuje....

i jak wyżej.... okapy. wentylacja. i przewietrzanie.....

• 2 weeks później...

w kuchni ma byc wentylacja. I nie ma prawa byc tam tyle wilgoci, zeby pomiedy sufitem podwieszanym a stropem cos sie dzialo. A jak tyle bedzie, to po szafkach, i innych sprzetach tez bedziesz widziec ze cs nie tak :)

P.S.

mozna tez jakas mini wentylacje powietrza zamknietego nad sufitem podwieszanym wykonac.

chyba ze chcesz polozyc ocieplenie na plytach to sie sprawa niecko komplikuje

• 8 months później...

Witam, chciałbym zrobić sufit podwieszany w małej łazience 1.65 x 1.4 m. Czy sa jakies przeciwskazania aby sufit zrobić z 1 płyty gk dokładnie o wymiarach łazienki? Dodam tylko że chce zrobić ruszt jednopoziomowy, tzn. profile Ud30 na ściany + profile nośne cd60 + ESy w suficie.

Pozdrawiam,

JM