Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 301
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 months później...

Witam,

zastanawiam sie nad podwieszanym sufitem w łazience, tylko nie wiem jaki - czy na cały sufit czy tzw. wyspa, która mogłaby być podświetlana również od góry?

Macie może zdjęcia takich sufitów albo sami macie takie sufity w domach? Z góry dziękuję za wszystkie pomysły i proszę o wklejanie zdjęć.

przypuszczam, że mozliwosci jest nieskonczenie wiele. wszystko zalezy od upodobania.

gdyby to była moja łazienka rozwazałabym:

opcja 1 - podwieszany sufit na kształt litery L, na lewej i górnej ścianie, z halogenami dla podświetlenia wanny i umywalki

opcja 2 - łukowaty podwieszany sufit tylko nad wanną, równy bądź delikatnie wystający za obrys wanny, z halogenami z brzegu i wężem ledowym

pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Rezi, powiedz jak się czyści ten sufit? bo na tych niby półkach które powstały na pewno zbiera sie masa kurzu... pytam bo zrobiłam u siebie coś takiego, jeszcze nie uzytkuje ale juz się boję jak bedzie się to sprzatało

u mnie w tej "wnęce" bedzie wąż świetlny

http://farm3.static.flickr.com/2421/3817391921_b96036d1a8.jpg

• 1 month później...

Próbuję zaprojektować sobie sufit podwieszany i mam pytanie, jaki w salonie 4x5m2 będzie lepiej wyglądał:

-czy prawie w całości opuszczony i zostawić tylko po bokach ok.30-40cm nie opuszczony i w powstałą rynienkę chcę umieścić wąż ledowy ,który oświetli mi częściowo rogi sufitu i boczne ściany salonu.

- czy zamontować podwieszany sufit ok.30-40cm od bocznych ścian dokoła salonu i po zamontowaniu oświetlenia ledowego(wąż) światło oświetli mi środkową część sufitu.Zasugerowano mi , że przy tej opcji pomniejszę sobie optycznie salon.

Może przy pierwszej wersji zostawić jeszcze środek sufitu nieopuszczony np. 2x3m i puścić światło również do środka kolejnym wężem ledowym.

jak dla mnie opcja pierwsza
-czy prawie w całości opuszczony i zostawić tylko po bokach ok.30-40cm nie opuszczony i w powstałą rynienkę chcę umieścić wąż ledowy ,który oświetli mi częściowo rogi sufitu i boczne ściany salonu.
jest najładniejsza bo widziałem jak to wygląda lub czwarta opcja opuścić cały sufit i zostawić na środku 2x3 i to podświetlić

a jaka jest u ciebie teraz wysokośc pomieszczenia i jak duży jest salon?

wysokość pomieszczenia to 259cm, a salon o wymiarach 4x5m.

Najbardziej podoba mi sie taka opuszczona obramówka wokół salonu i podświetlenie do środka sufitu, ale czy to nie zmniejszy optycznie salonu właśnie o ten sufit podwieszany?