tomclav 17.02.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 jak masz trzcinę obrzuconą tynkiem na suficie zrób odkrywkę i zobacz jak daleko jest do belek. Miałem podobny problem i jedyne sensowne rozwiązanie to długie fosfaty które sięgnęły belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas_67 19.02.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Sufity napinane DPS, wygladają bardzo dobrze i można mocować w nich oświetlenie (zaczepy oświetlenia w istniejącym suficie). Sprawa jest dość droga, ale sam montaż to dosłownie kilka godzin i poza kurzem przy przykręcaniu profili przyściennych zero innego brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antczak 21.02.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam jestem nowy na tym forum a chcialbym zrobic sufit podwieszany jak na prowizorycznym zdjeciu,dodam ze calosc ma byc symetrycza a nie mam pojecia jak zrobic stelarz do tego,czy uzywac wieszakow jak tak to jakich i jakie profile.prosil bym o podsuniecie jakis pomyslow.z gory dziekuje http://img522.imageshack.us/img522/6467/beztytuuvjy.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.02.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antczak 22.02.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 no tak tylko to jest do zabudowy calego sufitu a ja chce zrobic cos jak gzyms, rampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.02.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 poszukaj w moich wczesniejszych postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachoma 17.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Prosze bardzo! http://img242.imageshack.us/img242/6505/rampa.th.jpg http://img168.imageshack.us/img168/5386/rampa1.th.jpg Pomyśl czy zamiast świetlówek nie dać paska led, ma rownomierna poświate. Na powyższym schemacie widać profil UD30 przymocowany do sufitu a pod nim jest drugi profil, który zdaje się "wisieć w powietrzu". W jaki sposób przymocować go do sufitu? Zaraz nad nim jest ten pierwszy profil który trochę przeszkadza w zamontowaniu jakiś wieszaków. Pzdr. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus132 25.05.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam , to mój pierwszy post na tym forum (witam wszystkich serdecznie ) moje nurtujące pytanie co do sufitu podwieszanego ...czy w kuchni 4x3m wystarczy stelaż jednopoziomowy , który będzie obniżany max 15cm oraz czy ktoś próbował zamiast płyt k-g powiesić panele pcv ? jak to wygląda , jak"rozrysować" stelaż ?!i czy w ogóle można spotkać 3metrowe sufitowe panele pcv lub coś w podobnego? z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus132 09.06.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam , wiem że to kolejny temat o sufitach podwieszanych , jednak jako amator potrzebował bym dodatkowych fachowych porad dotyczących takiego sufitu, a mianowicie : Mam do zrobienia kuchnie w starym budownictwie na wsi , wymiar kuchni 3x4m, chciałbym zerwać wszytko ze ścian( jakiś pseudo fachowiec ocieplił od wewnątrz ściany2-3cm i sufit ok 6cm cm styropianem ) i mam kilka pytań: chcę zrobić sufit podwieszany jednopoziomowy, obniżony o kilka cm - na suficie jest 6cm styropianu nie chciałbym już go zrywać a jedynie wykuć dziury gdzie będą tylko przybite esy 125mm profile przyścienne kołkowane kołkami 6kami co ok 50 cm esy do sufitu ? tu nie wiem mam na stanie kołki/dyby stalowe Hilti 10siątki rozstaw profili co 40-50cm podwieszane esami co 50cm?- jak to widzi fachowe oko będzie ok? jako materiał sufitowy wstępnie zaplanowałem panele pcv mocowane na "zaczepy" które będą przykręcone do profilu na "pchełki" tyle tylko czy są dostępne pcv o dł 3m (sztukowanie raczej nie będzie ładnie wyglądać) czy ktoś się spotkał z takim sufitem czy może jako materiał użyć innego materiału(prócz standardowych K-G) oczywiście planuje na suficie halogeny i tu też zapytałbym o radę 6szt starczy? czy jest jakiś "wzór" na obliczenie ilości halogenów/mocy do powierzchni? czy dać na początku i na końcu w panelach jakieś wywietrzniki!? Robotę będę wykonywał pierwszy raz nie musi być to ful wypas jedynie było ładnie dla oka i czysto także żadnych rarytasów nie planuję , jedynie trochę gładzi na ścianach , troszkę glazury plus ten sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus132 13.06.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 panele pcv, styropian halogeny hmm nie za duzo wrazen. Jeżeli chodzi o ten nieszczęsny styropian który dał "fachowiec" to można zerwać cały tyle tylko czy jest sens skoro już tam jest a można go zamaskować ? a co z resztą moich pytanek ? pozdRawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 13.07.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Mam zamiar wykonać sufit podwieszany krzyżowy- dwupoziomowy. I mam dwa pytanka1. Czy łączniki krzyżowe służące do przyczepienia profili CD-CD należy przkręcać do profili głównych, czy nie?2. Czy profile główne i nośne przykręca się w którymś miejscu do profila ściennego UD, czy może jednak wszystko ma pozostać swobodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 14.07.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Dzięki za rozwianie wątpliwości, czytałem kilka poradników i w jednym wyraźnie było napisane żeby łączyć profile pchełkami. Natomiast w pozostałych nie było o tym słowa. A jest jakiś sposób na ustabilizowanie profili nośnych wsuwanych do UD? Zanim zacznę przykręcać g-k to mi się wszystko poprzestawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 28.11.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 witam wszystkich jestem nowy wiec i pytania beda byc moze dla kogos smieszne jedank chcialbym w kuchni zrobic podwieszany sufit w ksztalcie literki L . Nigdy tego nie robilem a nawet sie nie interesowalem gdyz nie bylo takiej potrzeby wiec prosze o wyrozumialosc. 1. Jakich profili bede potrzebowal 2. na foto 1 i 2 co to za profile 3. ten profil szeroki oznaczony 1 jak zamocowac w nim chyba jeszcze jest ten profil waski. moze ktos wytlumaczy mi to łopatologiczniebezbez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynkimaszynowe 28.11.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 1. Będziesz potrzebował: - profile przyścienne UD30 (lub oznaczone UD27) - ewentualnie profile CD60 (tzw. dekówki) - z akcesorii drobnicowych no to kołki szybkiego montażu 6x40 bo mocowania profili przyściennych do ściany ( o ile nie masz juz wszystkich zamontowanych) - blachowkręty (25 wystarczą) - narożnik aluminiowy perforowany (postaraj się nie sztukować a montować pełne długości). 2. na foto - 1 - jest to profil CD60 o ile dobrze widzę - 2 - to profil UD30 (27), tzw. przyścienny 3. Nie bardzo rozumiem dlaczego kręcisz UD30 druga warstwę, no chyba ,że tworzysz sufit kombinowany i tego nie widzę Twojego pytania nr 3 nie bardzo rozumiem, możesz jaśniej co gdzie w co chcesz zamontować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 28.11.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 oDzieki za odp. Te fotki to z neta ja jeszcze nic nie robilem a na takim stekazu bym chcial sie zworowac. Tak jak pisales jest pod spodem druga warstwa UD30 bo docelowo na tym foto bedzie jeszcze jeden nizszy poziom sufitu. U mnie chcialbym normalnie jeden poziom. W moim 3 pyt mialem namysli .... skoro jest to profil CD60 jak jest on mocowany bo na 1 i 2 foto widac ze z tego profila wychodzi gorą i dołem profil UD30 tak? jesli dobrze mi sie wydaje w jakiej kolejnosci sie to montuje. Wsuwa sie gore profila CD60 profil UD30 i kreci do sufitu? i potem do dolu? Te poprzeczne krotkie profile to tez CD60. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 28.11.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 oDzieki za odp. Te fotki to z neta ja jeszcze nic nie robilem a na takim stekazu bym chcial sie zworowac. Tak jak pisales jest pod spodem druga warstwa UD30 bo docelowo na tym foto bedzie jeszcze jeden nizszy poziom sufitu. U mnie chcialbym normalnie jeden poziom. W moim 3 pyt mialem namysli .... skoro jest to profil CD60 jak jest on mocowany bo na 1 i 2 foto widac ze z tego profila wychodzi gorą i dołem profil UD30 tak? jesli dobrze mi sie wydaje w jakiej kolejnosci sie to montuje. Wsuwa sie gore profila CD60 profil UD30 i kreci do sufitu? i potem do dolu? Te poprzeczne krotkie profile to tez CD60. ? Witam...profile przyscienne UD 27 montuje sie wedle nazwy:) do sciany i w nie wsuwa sie profile CD60 a do nich juz bezposrednio plyte G-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 30.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 a powiedzcie mi prosze czy przyscienny moge krecic do sciany z regips/plaster miodu/ ? jesli moge to czym krecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 02.12.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 a powiedzcie mi prosze czy przyscienny moge krecic do sciany z regips/plaster miodu/ ? jesli moge to czym krecic? owszem jeśli jest taka potrzeba...na-trasuj sobie w otworach w tym profilu miejsca w tej ścianie z G-K i w te miejsca wkręć specjalne kolki do takich ścian( takie plastikowe szare z dużym gwintem) i potem przykręć ten profil wkrętami np 3x25 bądź 3x35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 04.12.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 mam jeszcze pyt . Chcialbym obnizyc sufit ok 10-11cm jak mam to zrobic. zakladajac ze przyscienne powiesze ok 9cm od sufitu a cd60 ma 60mm szerokosci wiec bedzie juz krzywo ? jakich profili uzyc do obnizenia ok 10 -11cm nie wiem jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 06.12.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 mam jeszcze pyt . Chcialbym obnizyc sufit ok 10-11cm jak mam to zrobic. zakladajac ze przyscienne powiesze ok 9cm od sufitu a cd60 ma 60mm szerokosci wiec bedzie juz krzywo ? jakich profili uzyc do obnizenia ok 10 -11cm nie wiem jak to zrobic a wiesz nie chce mi sie juz odpowiadac, masz sporo filmow instruktazowych..poczytaj, poogladaj....nim znow zapytasz a jak pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts