tomclav 17.02.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 jak masz trzcinę obrzuconą tynkiem na suficie zrób odkrywkę i zobacz jak daleko jest do belek. Miałem podobny problem i jedyne sensowne rozwiązanie to długie fosfaty które sięgnęły belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas_67 19.02.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Sufity napinane DPS, wygladają bardzo dobrze i można mocować w nich oświetlenie (zaczepy oświetlenia w istniejącym suficie). Sprawa jest dość droga, ale sam montaż to dosłownie kilka godzin i poza kurzem przy przykręcaniu profili przyściennych zero innego brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antczak 21.02.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam jestem nowy na tym forum a chcialbym zrobic sufit podwieszany jak na prowizorycznym zdjeciu,dodam ze calosc ma byc symetrycza a nie mam pojecia jak zrobic stelarz do tego,czy uzywac wieszakow jak tak to jakich i jakie profile.prosil bym o podsuniecie jakis pomyslow.z gory dziekuje http://img522.imageshack.us/img522/6467/beztytuuvjy.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.02.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antczak 22.02.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 no tak tylko to jest do zabudowy calego sufitu a ja chce zrobic cos jak gzyms, rampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.02.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 poszukaj w moich wczesniejszych postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachoma 17.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Bastorek napisał: Prosze bardzo! http://img242.imageshack.us/img242/6505/rampa.th.jpg http://img168.imageshack.us/img168/5386/rampa1.th.jpg Pomyśl czy zamiast świetlówek nie dać paska led, ma rownomierna poświate. Na powyższym schemacie widać profil UD30 przymocowany do sufitu a pod nim jest drugi profil, który zdaje się "wisieć w powietrzu". W jaki sposób przymocować go do sufitu? Zaraz nad nim jest ten pierwszy profil który trochę przeszkadza w zamontowaniu jakiś wieszaków. Pzdr. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus132 25.05.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam , to mój pierwszy post na tym forum (witam wszystkich serdecznie ) moje nurtujące pytanie co do sufitu podwieszanego ...czy w kuchni 4x3m wystarczy stelaż jednopoziomowy , który będzie obniżany max 15cm oraz czy ktoś próbował zamiast płyt k-g powiesić panele pcv ? jak to wygląda , jak"rozrysować" stelaż ?!i czy w ogóle można spotkać 3metrowe sufitowe panele pcv lub coś w podobnego? z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus132 09.06.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam , wiem że to kolejny temat o sufitach podwieszanych , jednak jako amator potrzebował bym dodatkowych fachowych porad dotyczących takiego sufitu, a mianowicie : Mam do zrobienia kuchnie w starym budownictwie na wsi , wymiar kuchni 3x4m, chciałbym zerwać wszytko ze ścian( jakiś pseudo fachowiec ocieplił od wewnątrz ściany2-3cm i sufit ok 6cm cm styropianem ) i mam kilka pytań: chcę zrobić sufit podwieszany jednopoziomowy, obniżony o kilka cm - na suficie jest 6cm styropianu nie chciałbym już go zrywać a jedynie wykuć dziury gdzie będą tylko przybite esy 125mm profile przyścienne kołkowane kołkami 6kami co ok 50 cm esy do sufitu ? tu nie wiem mam na stanie kołki/dyby stalowe Hilti 10siątki rozstaw profili co 40-50cm podwieszane esami co 50cm?- jak to widzi fachowe oko będzie ok? jako materiał sufitowy wstępnie zaplanowałem panele pcv mocowane na "zaczepy" które będą przykręcone do profilu na "pchełki" tyle tylko czy są dostępne pcv o dł 3m (sztukowanie raczej nie będzie ładnie wyglądać) czy ktoś się spotkał z takim sufitem czy może jako materiał użyć innego materiału(prócz standardowych K-G) oczywiście planuje na suficie halogeny i tu też zapytałbym o radę 6szt starczy? czy jest jakiś "wzór" na obliczenie ilości halogenów/mocy do powierzchni? czy dać na początku i na końcu w panelach jakieś wywietrzniki!? Robotę będę wykonywał pierwszy raz nie musi być to ful wypas jedynie było ładnie dla oka i czysto także żadnych rarytasów nie planuję , jedynie trochę gładzi na ścianach , troszkę glazury plus ten sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus132 13.06.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 FlashBack napisał: panele pcv, styropian halogeny hmm nie za duzo wrazen. Jeżeli chodzi o ten nieszczęsny styropian który dał "fachowiec" to można zerwać cały tyle tylko czy jest sens skoro już tam jest a można go zamaskować ? a co z resztą moich pytanek ? pozdRawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 13.07.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Mam zamiar wykonać sufit podwieszany krzyżowy- dwupoziomowy. I mam dwa pytanka1. Czy łączniki krzyżowe służące do przyczepienia profili CD-CD należy przkręcać do profili głównych, czy nie?2. Czy profile główne i nośne przykręca się w którymś miejscu do profila ściennego UD, czy może jednak wszystko ma pozostać swobodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 14.07.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Dzięki za rozwianie wątpliwości, czytałem kilka poradników i w jednym wyraźnie było napisane żeby łączyć profile pchełkami. Natomiast w pozostałych nie było o tym słowa. A jest jakiś sposób na ustabilizowanie profili nośnych wsuwanych do UD? Zanim zacznę przykręcać g-k to mi się wszystko poprzestawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 28.11.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 witam wszystkich jestem nowy wiec i pytania beda byc moze dla kogos smieszne jedank chcialbym w kuchni zrobic podwieszany sufit w ksztalcie literki L . Nigdy tego nie robilem a nawet sie nie interesowalem gdyz nie bylo takiej potrzeby wiec prosze o wyrozumialosc. 1. Jakich profili bede potrzebowal 2. na foto 1 i 2 co to za profile 3. ten profil szeroki oznaczony 1 jak zamocowac w nim chyba jeszcze jest ten profil waski. moze ktos wytlumaczy mi to łopatologicznie bezPobieranie informacji ... bezPobieranie informacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynkimaszynowe 28.11.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 1. Będziesz potrzebował: - profile przyścienne UD30 (lub oznaczone UD27) - ewentualnie profile CD60 (tzw. dekówki) - z akcesorii drobnicowych no to kołki szybkiego montażu 6x40 bo mocowania profili przyściennych do ściany ( o ile nie masz juz wszystkich zamontowanych) - blachowkręty (25 wystarczą) - narożnik aluminiowy perforowany (postaraj się nie sztukować a montować pełne długości). 2. na foto - 1 - jest to profil CD60 o ile dobrze widzę - 2 - to profil UD30 (27), tzw. przyścienny 3. Nie bardzo rozumiem dlaczego kręcisz UD30 druga warstwę, no chyba ,że tworzysz sufit kombinowany i tego nie widzę Twojego pytania nr 3 nie bardzo rozumiem, możesz jaśniej co gdzie w co chcesz zamontować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 28.11.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 oDzieki za odp. Te fotki to z neta ja jeszcze nic nie robilem a na takim stekazu bym chcial sie zworowac. Tak jak pisales jest pod spodem druga warstwa UD30 bo docelowo na tym foto bedzie jeszcze jeden nizszy poziom sufitu. U mnie chcialbym normalnie jeden poziom. W moim 3 pyt mialem namysli .... skoro jest to profil CD60 jak jest on mocowany bo na 1 i 2 foto widac ze z tego profila wychodzi gorą i dołem profil UD30 tak? jesli dobrze mi sie wydaje w jakiej kolejnosci sie to montuje. Wsuwa sie gore profila CD60 profil UD30 i kreci do sufitu? i potem do dolu? Te poprzeczne krotkie profile to tez CD60. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 28.11.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Euros napisał: oDzieki za odp. Te fotki to z neta ja jeszcze nic nie robilem a na takim stekazu bym chcial sie zworowac. Tak jak pisales jest pod spodem druga warstwa UD30 bo docelowo na tym foto bedzie jeszcze jeden nizszy poziom sufitu. U mnie chcialbym normalnie jeden poziom. W moim 3 pyt mialem namysli .... skoro jest to profil CD60 jak jest on mocowany bo na 1 i 2 foto widac ze z tego profila wychodzi gorą i dołem profil UD30 tak? jesli dobrze mi sie wydaje w jakiej kolejnosci sie to montuje. Wsuwa sie gore profila CD60 profil UD30 i kreci do sufitu? i potem do dolu? Te poprzeczne krotkie profile to tez CD60. ? Witam...profile przyscienne UD 27 montuje sie wedle nazwy:) do sciany i w nie wsuwa sie profile CD60 a do nich juz bezposrednio plyte G-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 30.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 a powiedzcie mi prosze czy przyscienny moge krecic do sciany z regips/plaster miodu/ ? jesli moge to czym krecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 02.12.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Euros napisał: a powiedzcie mi prosze czy przyscienny moge krecic do sciany z regips/plaster miodu/ ? jesli moge to czym krecic? owszem jeśli jest taka potrzeba...na-trasuj sobie w otworach w tym profilu miejsca w tej ścianie z G-K i w te miejsca wkręć specjalne kolki do takich ścian( takie plastikowe szare z dużym gwintem) i potem przykręć ten profil wkrętami np 3x25 bądź 3x35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 04.12.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 mam jeszcze pyt . Chcialbym obnizyc sufit ok 10-11cm jak mam to zrobic. zakladajac ze przyscienne powiesze ok 9cm od sufitu a cd60 ma 60mm szerokosci wiec bedzie juz krzywo ? jakich profili uzyc do obnizenia ok 10 -11cm nie wiem jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 06.12.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Euros napisał: mam jeszcze pyt . Chcialbym obnizyc sufit ok 10-11cm jak mam to zrobic. zakladajac ze przyscienne powiesze ok 9cm od sufitu a cd60 ma 60mm szerokosci wiec bedzie juz krzywo ? jakich profili uzyc do obnizenia ok 10 -11cm nie wiem jak to zrobic a wiesz nie chce mi sie juz odpowiadac, masz sporo filmow instruktazowych..poczytaj, poogladaj....nim znow zapytasz a jak pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts