Euros 06.12.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 filmow jaka podwiesic caly sufit jest w brud ale takich o sufitach "dekoracyjnych" bardzo malo i w sumie nie widac na nich nic cos z czym sie je. ale ok dzieki mimo wszystko za pomoc poszperam w necie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 19.12.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 sufit jak mowilem chce obnizyc ok 10-11 cm na gotowo wiec czy moge zrobic taki stelaz jak na rysunku ?do sufitu cd60 do niego od spodu ud30 poskrecac co da mi ok 90mm ? moze uzyc jakiegos innego profilu aby obnizyc na taka wysokosc jaka chce? moze ktos ma foto stelazy jak powinien wygladac prawidlowo. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c782c9dd1fc96724.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 19.12.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 ... jak znam życie to nikt nie odpowie... ..mi tez się nie che .... ręce opadają....ale obacz se ( jak to nie będzie za skomplikowane w porównaniu do googlania u nas w dzienniku.. właśnie "popełniłem elkę" )mi się zdarza czasem zapytac głupio o coś...ale chyba nie aż tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 19.12.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 netbet jak sie znasz to pomoz a nie . nie wszyscy wszystko wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.12.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 ..ja tam sie mało znam i malo wiem... empiryk jestem.... ...za to dużo czytam wujka Googla i ciotkę FM.... i szczerze polecam znajomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 02.02.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Jeden sufit podwieszony ;] jesli chodzi o stelaze o prostych ksztaltach to juz przyswoilem jakas wiedze. Kolejne pyt jak wykonac luk z profila? Moze ktos ma fotki i moze mi podeslac jak to wyglada. Sufit ma byc w ksztalcie L z tym ze zamiast kąta 90' zeby bylo po delikatnym luku. Drugie pyt. wypelniamie dylatacji czym? jedni pisza akryl inni uniflot lub vario i sam nie wiem . Prosze jesli ktos dokopal sie w necie do fotki stelaza w ktorym jest luk i widac co i jak o namiary sam nie moge znalesc takowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 03.02.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 FlashBack te nacinane U w necie znalazlem od 50 w gore. Masz moze jakies fotki przykladowe jak wyglada stelaz z takich profili. Jesli nie a potrafisz zrobic szybki szkic stelaza dla dowolnej fali o dowolnych wymiarach na pokaz bylbym Ci wdzieczny :> Co na laczenia sciana - regips itd - akryl - vario - uniflot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 04.02.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 FlashBack a powiedz mi jeszzcze jedno. Dzis wiercilem w suficie otwory zeby zamocowac ud30 i po zaglebieniu sie ok 40-mm wiertlo wpada w pusta przestrzen .Kolki szyb. montazu nie dzialaja w takiej sytuacji bo wpadaja do srodka. Czego polecasz uzyc aby sie trzymalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euros 04.02.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 tez uzywam kol. szyb montazu 6x40 ze scianami jest ok ladnie sie trzymaja. Pisalem o suficie czym zamocowac profil bo przy wwierceniu sie ok 40mm jest pusta przestrzen i taki kolek przy wbijaniu zamiast sie trzymac wpada do srodka . Jest to blok z wielkiej płyty gdzie strop nie jest z pelnej plyty tylko sa w suficie takie jakby puste przestrzenie w ksztalcie rury aby zmniejszyc ciezac.. mam nadzikeje ze wiesz o co mi choldzi _______ OOOOO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxel 07.06.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 witam, mam pare pytań odnośnie podwieszenia sufitu, chcę to zrobić pokoju 4,5 dł na 2,10 szeroki pytania : - chcę podwiesić tylko o 4cm dokładniej wypoziomować, może to wisieć tylko na esach ?? - jaki powinien być rozstaw profili cd 60 ? może być co 60cm ?? stropy drewniane - co najlepsze do spoinowania ? z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
user_112233 16.08.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam Proszę o pomoc w ocenie ryzyka jakie może występować po zawieszeniu poniższego elementu (ciężkiego) nad barem.Orientacyjna waga: około 60-70 kg. Niebawem zważę go dokładnie. Wykonany z płyt G-K. Poniżej zdjęcia elementu. https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=8e8d6c5264db8805&page=play&resid=8E8D6C5264DB8805!7749Wkrótce dodatkowe zdjęcia jak wygląda wewnątrz konstrukcja elementu. Pytania:Czy te 9 haków wystarczy? Jak najlepiej zamontować element na suficie, aby rozkład obciążenia był równy na wszystkich wieszakach?Czy i jakie jest maksymalne obciążenie tych wieszaków i profili CD na których są zamontowane?Proszę o pomoc. Nie chcę aby sufit stwarzał zagrożenie dla lokatorów.Wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 19.08.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nie wiem co to za "fachowiec" robił" w ten sposób subit podwieszany. Dlaczego ten element nie był składany na suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
user_112233 20.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie wiem co to za "fachowiec" robił" w ten sposób subit podwieszany. Dlaczego ten element nie był składany na suficie? ad1. Fachowiec => Osobiście wykonałem ten element wg. własnego pomysłu itp. ad2. Składanie takiego elementu na suficie byłoby bardzo (ale to bardzo) trudne i niewygodne. Poza tym chciałem zauważyć że element będzie zawieszony na suficie w odległości około 10-12 cm. praca w takiej szczelinie (nawet pomalowanie go , nie wspominając o montażu innych drobnych elementów byłaby koszmarem. Jeśli masz lepszy pomysł to bardzo chętnie zapoznam się z innymi rozwiązaniami, które może pomogą mi w przyszłości. ad3. A co z meritum tematu? Masz jakieś konkretne odpowiedzi i porady czy tylko pustą i szyderczą krytykę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 20.08.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Przepraszam, jeśli zrozumiałeś moją wypowiedź jako szyderczą, bo absolutnie nie taką miałam intencję. Bardzo często spotykam się w pracy z różnymi rozwiązaniami, w których brakuje ważnych elementów, dlatego tak napisałam. Np. w tym przypadku to ty wykonałeś ten element i włożyłeś w to bardzo dużo pracy bez wcześniejszego sprawdzenia jakie rozwiązania w samej zabudowie trzeba zastosować, aby taki ciężar mógł się utrzymać i nie był zagrożeniem dla domowników. Najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta w domu prawdziwego fachowca, który oceni sytuację na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
user_112233 20.08.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Np. w tym przypadku to ty wykonałeś ten element i włożyłeś w to bardzo dużo pracy bez wcześniejszego sprawdzenia jakie rozwiązania w samej zabudowie trzeba zastosować, aby taki ciężar mógł się utrzymać i nie był zagrożeniem dla domowników. I tu się nieco mylisz. Bardzo dobrze sprawdzałem temat, jednak ktoś zasiał we mnie nutkę niepewności i chcę tą niepewność rozwiać. Poza tym dobrze jest też znać opinie innych ludzi. Najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta w domu prawdziwego fachowca, który oceni sytuację na miejscu. Nie widzę takiej potrzeby. Jest wiele ludzi dobrej woli, skłonnych nieść pomoc innym (bezinteresownie), nawet online. Dla nich wielkie dzięki i miejmy nadzieję że kiedyś będę mógł się im odwdzięczyć. PS. (konkretnie) Twoja (kolejna już 2-ga) wypowiedź w dalszym ciągu nie wniosła nic do wątku. Jeśli chcesz sprzedać mi swoje usługi lub coś w tym stylu to dziękuje nie skorzystam.. Chcesz podzielić się swoją wiedzą i mi pomóc to będzie mi miło, jeśli nie to nie zabieraj głosu w w/w sprawach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 20.08.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 [quote name=PS. (konkretnie) Twoja (kolejna już 2-ga) wypowiedź w dalszym ciągu nie wniosła nic do wątku. Jeśli chcesz sprzedać mi swoje usługi lub coś w tym stylu to dziękuje nie skorzystam.. Chcesz podzielić się swoją wiedzą i mi pomóc to będzie mi miło, jeśli nie to nie zabieraj głosu w w/w sprawach. Pozdrawiam Poradzenie się fachowca, kogoś z ekipy budowlanej, kto na co dzień zajmuje się wykonaniem i montażem podwieszanych sufitów to moim zadaniem bardzo konkrenta rada w takim przypadku i jestem pewna, że moja rada (oczywiście nie w twoim przypadku), ale w przypadku innych osób, które odwiedzą ten wątek, będzie jak najbardziej wnosząca i przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
user_112233 20.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Poradzenie się fachowca, kogoś z ekipy budowlanej, kto na co dzień zajmuje się wykonaniem i montażem podwieszanych sufitów to moim zadaniem bardzo konkrenta rada........ I właśnie próbuję to czynić na niniejszym forum, jednak bardzo skutecznie mi w tym przeszkadzasz. Bardzo wielu ludzi którzy się tu udzielają to prawdziwi fachowcy i to na ich feadback liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol0991 03.09.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam,widzę, że dawno nikt nie podejmuję rozmowy. Mianowicie mam problem z decyzją czy w swoim mieszkaniu robić podwieszany sufit. Wysokość pomieszczeń na teraz ma 2,6 metra i gdy zamontuję podwieszany sufit o wysokości około 5-6 centymetrów będzie cyrkulacja powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jatamen 03.09.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Oczywiście tylko się delikatnie zmniejszy. Jeżeli się decydujesz na zmianę sufitu z powodu rys czy krzywizny zwłaszcza, to rób tylko podwieszany to będzie lotnisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soplica2 19.03.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witam forumowiczów zwracam się z prośbą o poradę odnośnie obniżenia sufitów jaki typ konstrukcji powinien być zastosowany aby był stabilny dodam iż ma być obniżony o 120 mm mocowany do stropu teriva jest to salon i kuchnia szczegóły bedzie widać na zdjęciu które zamieszczę jak on ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts