Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 301
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 7 months później...

mam straszny problem. Remontuje sobie biuro z odziedziczonym po poprzednikach sufitem podwieszanym modułowym. Niestety stan sufitu jest podły. Jedynie stelaż jest w porządku.

W związku z tym chciałem wymienić same płytki (wypełnienie) sufitu. Mam jednak straszną wątpliwosć czy to w ogóle będzie mozliwe. Zmierzyłem stare płytki i mają wymiary 620 mm x 620 mm. W sklepach natomiast wszedzie widzę rozmiary 600 x 600.

Czy ktoś zna producenta sufitów podwieszanych produkującego płytki w wymiarze 620 x 620 mm?

• 2 weeks później...

Witam.

Mam miec sufit podwieszany do konstrukcji dachu ( parterowy domek bez poddasza użytkowego) . Mój kierownik budowy , jako wykonawca, wycenił mi wartość materiału i robocizny na ..14 500 PL.

Powierzchnia sufitu to 100 m2.

Wydaje mi się że to cena wzięta naprawdę z sufitu. Wychodzi prawie 150 PLN/m2 .

Ile według fachmanów powinien kosztować m2 sufitu podwieszanego - chodzi mi o naprawdę przybliżone wartości .

Tak też myślę .

Dzięki :D

Jestem umówiony z 2 wykonawcami - ale już wiem że ktoś próbował mnie BEZCZELNIE oszukać.

Rozumiem 10% więcej za specjalne traktowanie :wink: ale 50% to już oszustwo jak dla mnie.

Nie szukam jakiś super okazji , chodzi mi o zwykłą przyzwoitość . Ma być zrobione dobrze ale za przyzwoite pieniądze . Za kwotę która nie odbiega od średniej . Nie chcę doprowadzić do głodowych pensji budowlańców ale wszystko ma swoje granice