2112wojtek 29.01.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Czy sufit będziesz miał z podświetleniem ? Jak tak jakie źródło światła stosujesz ?! oświetlenie będzie wbudowane w sufit pod spodem, nie bedę oświetlała tej wnęki Dla schowanego oświetlenia, obniżenie minimalne możesz wykonać na ok 15 - 17cm. Wynika to z konstrukcji stelażu g-k : minimalna "półka" ma grubość na zwykłym profilu ok. 8cm a przestrzeń na świetłówkę to min. ok 8cm. Zmniejszyć mozna stosując profil wąski, wówczas "półka" ma zaledwie 5 cm grubości, przestrzeń na świetlówkę j.w. W przypadku nie stosowania oświetlenia chowanego. Obniżenia od stropu możesz wykonywać na dowolną wysokość, zawsze jednak większą lub "=" 5 cm. W pomieszczeniu 2,9m masz możliwość regulowania wysokośćią aż o 40cm, jeśli jednak chcesz zastosować taki sposób obniżenia jak na pokazanym zdjęciu, to nie zejdziesz więcej niż 15-20cm . Jeśli Twoje pomieszczenie jest w miarę proporcjonalne możesz obniżać do woli, zachowując jednak dla "pudełek" na suficie odpowiednie proporcje, pomiędzy wysokością bniżenia a jego powierzchnią - a więc spoko w tak wysokim pomieszczeniu masz sporo możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sejlor 30.01.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Ajak się robi taki gzyms? Jak mocować profile, żeby wszystko się nie uginało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 28.03.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Co sądzicie o takim pomyśle myślałem tak jak już opisywałem zrobić kawałek sufitu podwieszanego i umieścić pod nim telewizor i komodę jakąś oczywiście sufit podświetlony będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Co sądzicie o takim pomyśle myślałem tak jak już opisywałem zrobić kawałek sufitu podwieszanego i umieścić pod nim telewizor i komodę jakąś oczywiście sufit podświetlony będzie A widziałeś gdzieś TV nad sufitem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.03.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Co sądzicie o takim pomyśle myślałem tak jak już opisywałem zrobić kawałek sufitu podwieszanego i umieścić pod nim telewizor i komodę jakąś oczywiście sufit podświetlony będzie A widziałeś gdzieś TV nad sufitem ? w sypialni, gdy na antymisjonarza się trzaskasz często tam czegoś brakuje (stymulanta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 28.03.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Co sądzicie o takim pomyśle myślałem tak jak już opisywałem zrobić kawałek sufitu podwieszanego i umieścić pod nim telewizor i komodę jakąś oczywiście sufit podświetlony będzie całe stada ludzi tak mają. Powoli to z mody wychodzi a ty dopiero to wymysliełeś:):)pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 28.03.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Co sądzicie o takim pomyśle myślałem tak jak już opisywałem zrobić kawałek sufitu podwieszanego i umieścić pod nim telewizor i komodę jakąś oczywiście sufit podświetlony będzie A widziałeś gdzieś TV nad sufitem ? ludzie wszystko zrobią w pimp my drive ;p na mtv komus TV pod podwoziem zamontowali - to i moze dla rzedkich okazji odkurzania przestrzenie miedzysufitowej sobie telepatrzydło zamontowac hoho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.04.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 I ja będę musiała obniżać sufit, żeby zamaskować rury reku. Wysokość wyjściowa 2,9 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinno75 26.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Ile kosztuje wykonanie takiego wykonczenia sufitu?Pokoj ma 45 m2. Jeszcze jedno: jaka powinna byc szczerokosc tego grymsu, jesli pomieszczenie na 4,85 szerokosci? Czy 90 cm z kazdej strony to duzo czy malo? Moze ktos wie gdzie znalezc wiecej na temat tego konkretnego rozwiazania sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 26.04.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 To wszystko jest kwestia estetyki. Wg mnie zeby to dobrze wygladalo, to grubosc obnizonego kawalka musi sie zawierac w przedziale 12-15 cm. Pustka nad nim musi miec taka sama grubosc. "Odsunięcie" od ścian to również kwetia indywidualna, spróbuj to sobie wyobrazić w konkretnym wnętrzu i będziesz wiedział. Nie ma na to reguły. Co do ceny. W przypadku takich zabudow ciezko ustalic, ze kosztuja one X zl/mb. Zrobienie czegos takiego kazdemu moze zajac rozna ilosc czasu, a od tego zalezy przeciez cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinno75 26.04.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 A moze wiecie gdzie w sieci mozna znalezc jakies informacje na ten temat? I jak to sie fachowo nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 26.04.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 A jakich konkretnie informacji potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinno75 26.04.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Interesuja mnie techniki wykonywania, moze jakies kosztorysy. Im wiecej informacji tym lepiej.Na razie nic nie moge znalezc, bo szczerze mowiac nie wiem jak to sie fachowo nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 26.04.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 O kosztorysy trudno, tak jak już pisałem każdy wycenia to indywidualnie. O instrukcję wykonania też będzie ciężko. Instrukcja zresztą niewiele tu pomoże. Przy suchych zabudowach sprawa jest generalnie prosta - masz kilka elementów (profile UD30, CD60, wieszaki różnego rodzaju, łączniki, wkręty, etc.) i musisz je połączyć ze sobą w taki sposób, aby uzyskać sztywność i stabilność konstrukcji, jednocześnie zachowując zasadę aby cała konstrukcja była podzielona na możliwie duże fragmenty. To jest jak układanka, musisz mieć odrobinę wyobraźni i wtedy instrukcje nie są potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 06.08.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Zakupiłam wczoraj listwy styropianowe które chce przykleić pod sufitem i włożyć później do nich wąż świetlny i mam związku z tym pytanie czym przykleić ten styropian do ściany zwykłym klejem do styropianu czy może jakimś silikonem? Aby się to wszystko trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.08.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 http://images34.fotosik.pl/122/89d9caf3ca7f4606.jpg Ale fajny kominek Minka skąd masz te fotki? Tak na oko to też mi się wydaje że nie więcej niż 20 cm... Ale ja mam wadę wzroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.08.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 u mnie wyglada to tak:http://images27.fotosik.pl/260/cf88dad916d70299.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.08.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Super, a wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szary Franek 06.08.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Dobrze robisz, nie obniżając zbytnio sufitu. Wysokość pomieszczenia to nie tylko kwestia proporcji i zwyczajowych do tej pory norm. To także sprawa kubatury powietrza, którym oddychasz. Im wyższe pomieszczenie, tym tego powietrza więcej. Z moich doswiadczeń zawodowych (architekt) wynika, że warto zbliżyć się do wysokości pomieszczenia w świetle do 300 cm. Nie ma to większego wpływu na koszty ogrzewania (te sa znaczące w przypadku otwartej klatki schodowej w dwukondygnacyjnym domu), za to czystość powietrza jest wyraźnie wieksza, niż w domach o h netto kondygnacji 260 cm. Pozdrawiam. szary Franek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 07.08.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Super, a wymiary? nie właziłem ostatnio na drabinę, ale sufit jest obniżony o około 15 cm, a rnt wystaje na około 10, żeby możnabyło w miarę, ale to w miarę swobodnie podejść odkurzaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts