scrabie 15.03.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Przy -20 nie wiem, ale przy -19 było ciepło:D Ja mam system mieszany - podłogówka, klimakonwektory, grzejniki, więc trudno mi powiedzieć, jak sprawowałyby się same klimakonwektory, ale raczej dobrze jak komuś nie przeszkadza szum nadmuchu. Koszt utrzymania jest również na przyzwoitym poziomie, gdyż nawet przy tych -19st na zewnątrz zadowalały się zasilaniem na poziomie 35st. Całość oczywiście wykonywała firma. I bardzo mnie to cieszy ponieważ ja też chcę mieć system mieszany, kaloryfery też ogrzewasz samą pompą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.03.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 P.s Sorry, ale nie mogę się oprzeć - " Liwko. Liwko skocz po piwko" Od zawsze w mojej stopce Batonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 15.03.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 I bardzo mnie to cieszy ponieważ ja też chcę mieć system mieszany, kaloryfery też ogrzewasz samą pompą? Tak, ale kaloryfery mam tylko w garażu i kotłowni, więc nie wymagam od nich zapewnienia jakiegoś super komfortu. W garażu zazwyczaj jest 18st, a w kotłowni koło 21st, podczas gdy w reszcie domu 23st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 15.03.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Swego czasu zrobiłem wyliczenia co do mojego domku.W porównaniu do standardowych rozwiązań, cały system dociepleń, izolacji przeciw wilgodnościowej, styroduru, okien itd, koszty które poniosłem/poniosę do standardu to przeszło 20k.Nie zapisałem tego, możesz poszukać tego wyliczenia w moich postach z zeszłego roku.Doliczone zostały także kolory okien, lepszego tynku, wszystko co kosztuje więcej od standardu.Stan dotyczył stanu zamkniętego z ociepleniem. Bez uwzględnienia wewnętrznego wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts