forestit 14.03.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Witam. zwracam sie z pytaniem odnośnie podłaczenia nagrzewnicy wodnej 40kw do pieca calodobowego 40kw ogrzewajacego budynek boiurowy. Potrzebuje awaryjnego ogrzania hali w razie gdy temp spadniej w nije poniżej 4st. ale mniejsza o to. Problem polega na tym ze nie mam jeszcze zrobionej osobnej ktołowni z piecem by podłaczyc ta nagrzewnice zrodził mi sie pomysł zeby podłaczyc ta nagrzewnice do pieca ogrzewajacego budynek biurowy. Chciałbym sie wpiąć do nitki zasilającej zbiornik z Ciepła woda, po to żeby gdy zajdzie taka nagła potrzeba zakrecic zasilanie ciepłem na budynek biurowy i zostawic tylko zasilanie bojlera i nagrzewnicy. Tylko czy takie cos jest możliwe czy nagrzewnica nie bedzie za mocna do tego pieca oraz czy w obiegu nie bedzie za mało wody ? bedzie okolo 200l + pojemność pieca i zbiornik wyrównawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.03.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Jest możliwe ,a ilość wody jest nieistotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts