Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w urządzaniu salonu

alinaw

Recommended Posts

witam. To są fotki mojego salonu. Nie mam pojecia jak go urzadzić. Wszystkie meble są do wymiany. Na ścianie z telewizorem planuję cegłę z elkamino naturalną. Na ścianie pod zegarkiem biokominek na ściane. Nie mam pojecia jakie kanapy, stół itd. Na ścianie nad kanapa myslałam o gaerii zdjęć czarno-białych w białych ramkach. Pomoże ktoś... :rolleyes:SDC10284.JPGmurator-m11-mila-chwila-dom_356_6_5240_377x0_rozmiar-niestandardowy.jpgSDC10271.JPGSDC10272.JPGSDC10273.JPG

witam. To są fotki mojego salonu. Nie mam pojecia jak go urzadzić. Wszystkie meble są do wymiany. Na ścianie z telewizorem planuję cegłę z elkamino naturalną. Na ścianie pod zegarkiem biokominek na ściane. Nie mam pojecia jakie kanapy, stół itd. Na ścianie nad kanapa myslałam o gaerii zdjęć czarno-białych w białych ramkach. Pomoże ktoś... :rolleyes:

[ATTACH=CONFIG]244716[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244717[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244718[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244719[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]244720[/ATTACH]

ALINAW

czy możesz wysłać takie zdjęcie by było widać ścianę po lewej od narożnika , wiem że są tu schody ,ale gdybym widziała kanapę i schody razem :)

i jakie kolory lubisz ? jakie klimaty

plus fotki z kuchni , bo uważam ,że coś z pokoju powinno nawiązywać do kuchni -jest otwarta , wiec nie możemy oderwać jej w 100% od całości

• 3 weeks później...

salon, kanapy Blues MTI Furninova, lampy InneMeble.pl.jpgsalon, turkus, kanapa Bloues, Lublin.jpg

turkusik turkusik ... kilka elementów będzie fajnie

Uważam , że bazę masz fajną i łatwą do zmian , pytanie jakie klimaty lubisz, bo to że prosto ok, ale czy nowocześnie czy klasycznie czy mix?

Uważam ,że masz tak zrobiony salon i kuchnie, że praktycznie można wszystko !

ściana z Tv z imitacją cegły tak ,ale jak zakończysz ścianę by nie było widać boku płytki , o tym trzeba pomyśleć przed układaniem .

Ja jestem zwolennikiem trzymania rodzinnych fotografii w korytarzach , sypialniach -prywatność, ale to tylko moje zdanie

Edytowane przez InneMeble.pl

[ATTACH=CONFIG]248509[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248510[/ATTACH]

turkusik turkusik ... kilka elementów będzie fajnie

Uważam , że bazę masz fajną i łatwą do zmian , pytanie jakie klimaty lubisz, bo to że prosto ok, ale czy nowocześnie czy klasycznie czy mix?

Uważam ,że masz tak zrobiony salon i kuchnie, że praktycznie można wszystko !

ściana z Tv z imitacją cegły tak ,ale jak zakończysz ścianę by nie było widać boku płytki , o tym trzeba pomyśleć przed układaniem .

Ja jestem zwolennikiem trzymania rodzinnych fotografii w korytarzach , sypialniach -prywatność, ale to tylko moje zdanie

dzieki za odpowiedz. No wlasnie sama juz sie pogubilam jakbym chciala, chyba wlasnie taki mix, ale nie wiem jak sie za to zabrac. A tą cegłę chcilabym zeby po bokach zalapala sciane, wtedy wyglądaloby to jak taki mur. Nie mam pomysly na kinkiety a mam kable na każdej scianie w salonie.

dzieki za odpowiedz. No wlasnie sama juz sie pogubilam jakbym chciala, chyba wlasnie taki mix, ale nie wiem jak sie za to zabrac. A tą cegłę chcilabym zeby po bokach zalapala sciane, wtedy wyglądaloby to jak taki mur. Nie mam pomysly na kinkiety a mam kable na każdej scianie w salonie.

kinkiety do przyjemność - mówię o doborze

zacznij od tego co Tobie się podoba, bo to TWOJE MIEJSCE - pooglądaj zdjęcia -na necie jest tego miliony , są i tutaj Albumy

a potem dzięki takim zdjęciom będziemy wiedzieć w którym kierunku trzeba iść byś Ty czuła się dobrze i w swoim miejscu a nie miejscu zrobionym może i ładnie, ale nie TWOIM

We własnym domu nie wzornictwo jest najważniejsze a domownicy -nie zapominajmy o tym

czekam na twoje typy wnętrz , lub typy mebli , kanap , kolorystyki ...

takie kanapy mi sie podobają, nie musza byc rozkładane naroznik.jpgnaroznik-stella.jpg

taki fotel, tylko że w tkaninie, widzialam taki turkusowy i sie zakochałam fotel_gap_nozka_drewniana_gala_collezione.jpg

SOHO_4000szary_003.JPG i dywan cos w tym stylu.

Marzy mi sie ta ściana z murku tam gdzie telewizor, ale jak masz jaką inną koncepcję tapetę i wogóle coś innego. Brakuje mi dodatkow, moze jakiejs komody.

jeśli cegła to coś jasnego ciepłego do Twojej podłogi

[ATTACH=CONFIG]250338[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]250339[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]250340[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]250341[/ATTACH]

wokół telewizora -rama by nie było widać boku TV - rama z drewna, płyty , kamienia

[ATTACH=CONFIG]250343[/ATTACH]

kanapy są proste i nowoczesne wiec kinkiety też prosta forma (to tylko moja opinia)

tak myslalam i myslalam, i sadze ze masz racje z ta galeria nad kanapa. Tam jednak chyba wymysle co innego. Galerie zrobie w przedpokoju tylko jeszcze nie wiem w ktorym. A moze masz jakis fajny pomysl na ta sciane z tv, bo z ta cegla tez az tak sie nie upieram. Widzoalam Twoje wnetrza i pewnie masz jakies fajne koncepcje. Nie mam takoego zmyslu gdzie co i jak. Nie wiem nawet jak i gdzie te rami dac, jakie kinkoety, jakie oswietlenie w tej lazience co zalaczylam.A wogole jak widzialabys urzadzenoe takiego salonu

alinaw

kinkiet nad lustrem musi być prosty nowoczesny . Jeden kabel wiec chyba kinkiet szerszy by oświetlił to do czego był stworzony .

nie ma co kombinować . Kolor biały , srebrny , szary -tych kolorów bym się trzymała

http://img832.imageshack.us/img832/2592/kinkietnadlustrotinskal.jpg

http://archiwum.allegro.pl/oferta/kinkiet-lazienkowy-nad-lustro-viskan-104114-i3088441669.html

http://image.ceneo.pl/data/products/6635111/9da07f1f-d796-4e68-8a4f-2d122641aa5b_i-massive-oasis-2pl-34312-11-10.jpg

każdą cegłę można malować, wiec nie musi być biała a jedynie tania i ładnie wyglądająca

zrobiliśmy ściankę z prawdziwej cegły (tu w czasie fugowania

detale cegla (59).jpg

a potem pomalowaliśmy na biało jak się już znudziła czerwona

to to samo pomieszczenie

http://www.innemeble.pl/id,496/aranzacja,meble-unikatowe,-laftowe-oraz-oswietlenie-fabryczne