crazyMiM 16.03.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Witam,Mam takie pytanie dotyczące sposobu podgrzania wody CWU. A mianowicie: mam zamontowany piec defro duo pellet ale zastanawiam się jak podgrzewać wodę w okresie w którym piec nie musi pracować tj. letnim. Zastanawiam się nad solarami albo nad podgrzewaniem wody prądem. Nie chciałbym podgrzewać tej wody piecem (ciągłe zapalanie gaszenie itp). Które rozwiązanie proponujecie?Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 16.03.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Jak nie chcesz grzać kotłem, to chyba prąd wyjdzie najkorzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 16.03.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Dokladnie, wstawiasz dodatkowy zawor i powies Trme na prad. ja mam taka z OBI za 300zl jako alternatywe do pieca gazowego gdyby cos z tym sie stalo. W tym momencie jestem niezalezny. Koszt zaden a komfort psychiczny mega. Grzalismy nia przez ponad rok zanim gazu nie podlaczylismy i rachunki nie byly tragiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.03.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Jak masz miejsce pomyśl o małej PC PW do CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 16.03.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 solary nie bo są niesterowalne i mają droga eksploatacjęogniwa fotowoltaiczne bezposrednio pod grzalke, nie wiem jak wyjdzie finansowoprąd przy małym zuzyciu wodynajtansza pompa ciepla przy wiekszym zużyciu wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 19.03.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ogniwa fotowoltaiczna do grzania wody to nieporozumienia .Najlepiej pompa ciepła w formie zbiornika z wężownicą .Zbiornik i pc w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.03.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 osobiście wolałbym rozdzielić pompę i zbiornik, bo w razie awari jednego nie muszę kupować zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts