GibonCzo 16.03.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Witam, Chcę wykonać remont w mieszkaniu i napotkałem pierwszy "problem". W załączeniu dodaje zdjęcia aby było łatwiej zrozumieć moje pytanie Mieszkanie jest w bloku z wielkiej płyty, więc w mieszkaniu są ścianki działowe gipsowe. Między przedpokojem a kuchnią jest wnęka w ścianie, w której znajdują się rury z wodą, gazem oraz rury ściekowe. Wcześniej było to wszystko przykryte boazerią, która to wszystko zakrywała. W planie mam położenie gładzi. I tu rodzi się pytanie czym najlepiej byłoby wypełnić tą odchłań ? płytą GK? jeśli tak to muszę odrazu dodać że ścianka gipsowa względem żelbetowej wnęki jest przesunięta i gdy przykładam listwę na tą wnękę to z lewej strony powstaje odchylenie około 1,5 cm od ścianki gipsowej. ;-( Czy mogę wyrównać ścianę gipsową? tynkiem ? jeśli tak to czy zabezpieczenie taśmą lub innymi środkami zapobiegnie pękanie ściany (ściana gipsowa jest popękana w kilku miejscach więc pewnie i tynk by pękł). Może jest jakiś dobry, prosty sposób aby to wykonać ? Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQ6JNS 16.04.2014 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Hej. Jeśli w tym szachcie przebiega rura z gazem to myślę że będzie problem z zabudowaniem, chyba że szacht ma przelot do sąsiadów góra/dół, na fotce tego nie widać. Czy w tym szachcie znajdują się liczniki wody itp ? Ja na Twoim miejscu pod warunkiem że jest przelot do sąsiadów, postawiłbym ściankę z cegły lub jakiegoś suporeksu bo to stabilne konstrukcje i można otynkować. W takim przypadku 1,5cm odskoku to nie problem by podrównać tynkiem po całości do ściany. Zapewne ściany masz też krzywe lub garbate miejscami. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts