Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

F&F sterownik rolet nie opuszcza rolety

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Jak się już dobierzesz do samego przekaźnika to napisz nam dokładnie jaki ma symbol i opisz też dane znamionowe silnika rolet.... może się uda dobrać przekaźnik z którym będzie spokój na więcej niż kilka sezonów.... ale jeśli możesz to oczywiście skorzystaj z gwarancji.

ps. Wyjaśnij "sterownik nie opuszcza jednej rolety". Czy to znaczy że jeden sterownik ma podłączonych kilka rolet? Jaki to sterownik [kod modelu]?

Edytowane przez stkop

Jak się już dobierzesz do samego przekaźnika to napisz nam dokładnie jaki ma symbol i opisz też dane znamionowe silnika rolet.... może się uda dobrać przekaźnik z którym będzie spokój na więcej niż kilka sezonów.... ale jeśli możesz to oczywiście skorzystaj z gwarancji.

ps. Wyjaśnij "sterownik nie opuszcza jednej rolety". Czy to znaczy że jeden sterownik ma podłączonych kilka rolet? Jaki to sterownik [kod modelu]?

po nacisnieciu przycisku roleta opuszczła się o 5 cm czyli jak by sterownik dawał sygnał na któtki czas.

po pewnym czasie wogole roleta nie schodziła

jeden sterownik do jednej rolety

http://images64.fotosik.pl/810/fe71bea74252a412med.jpg

tak to wyglada ale co do czego to nie mam bladego pojecia

http://images61.fotosik.pl/808/d152de77a08db8c6med.jpg

Edytowane przez f.5

Dziękuję za sugestię.

Miałem duzy problem ze sterownikami zamela - podobno zamel sie przyznał do wadliwej partii i wymienił wszystkie moje sterowniki na nowe.

Tak czy siak elektryk wsadził mi f&f i jak do tej pory wszystko dziala - lo ok.

tak czy siak zamowiłem nową sztukę.

• 3 months później...
Jak to mój kolega mówi: F&F - Fire&Fire. Za pół roku będziesz wymieniał znowu.

jak bys wykrakał tylko ten okres to 3 miesiace a nie poł roku.

znasz jakis trwały zamiennik ?

Skontaktuj się z działem technicznym F&F: [email protected]. Słyszałem, że znają problem i pomagają w takich przypadkach.

W tej chwili oprócz wymienionego na swój koszt sterownika mam problem z kolejnymi 4 sztukami

2 sztuki nie funkcjonują wcale

1 sztuka co jakis czas tylko opuszcza roletę (podnosi ciągle i bez problemu)

generalnie się gubię co działa czego nie - chyba mam za duzo okien wnioskuję.

napisałem do F&F maila zobaczymy czy pomogą