peterka 21.05.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Jak mozna uratowac dąb parenasto letni, który nie wypuścił liści??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 21.05.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Jak nie ma liści znakiem tego umarł na śmierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 21.05.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Spokojnie, dąb bardzo późno wypuszcza liście. Zobacz jak inne zachowują się w okolicy, ale jeśli one mają, a on nie tzn. że na śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 21.05.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Melduję,że u mnie na dębie liści nowych brak. Może to przedwczesny akt zgonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 21.05.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Mój ma liście ale za to zwinięte i ciemne. Pani ze szkółki stwierdziła że to z przemarznięcia.... lub ze szkodnika (fakt na jednym widziałam czarną gąsienicę). Podobno pomaga przycięcie gałązek ale jak dąb na kilkanaście lat to juz chyba ten sposób nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia7 27.05.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Peterko czy Twój dąb wypuścił już liście ?Wczoraj byłam na wsi i zwróciłam szczególną uwagę na dęby, mają już piękne liście. Chyba, że Twój dąb jest tak nieśpieszny jak moje lipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.05.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Julio, coś te Twoje lipki leniwe. Moje duże i małe mają juz piękne liście, a na Mazurach wegetacja jest mocno opóźniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia7 27.05.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Tomku moje lipy już mają piękne liście, ale wypuściły je znacznie później niż lipy rosnące w okolicy. Skorzystały z ostatniej szansy, bo już miałam zamiar je wykopać...cieszę się teraz że sięz tym nie pośpieszyłam, bo .....są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.05.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Moje dwa olbrzymy (widoczne na zdjęciu) w okresie kwitnienia zmieniają się w orkiestrę. Tyle w nich pszczół, os i innych owadów, że sprawia to wrażenie jakby ktoś grał na organach Takich miłych wrażeń i Tobie życzę przy piciu kawy na świeżym powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia7 27.05.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Przyznaję, że są imponujące niczym te z Czarnolasu, kiedy moje podrosną i zakwitną ...echh. Cudnie tak móc popijać sobie kawkę pod taką kwitnącą lipą / uwielbiam ten zapach/. Ja póki co mogę jedynie usiąść koło moich drzewek i wypić kawę przywiezioną z domu w termosie , ale też mnie to cieszy No i zmieniliśmy zasadniczo temat Peterki...przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.05.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Moje lipy szacuję na ponad 100 lat. W Giżycku rosną lipy sadzone na początku XX wieku. Są one dużo mniejsze i pnie mają duuuużo cieńsze. Pewnie dużo zależy od warunków w jakim drzewo rośnie, ale moje są naprawdę wielkie i kochane. Peterka chyba sie nie gniewasz za te rozmowy pod drzewami. Moje dwa maleńkie dęby, sadzone dwa lata temu też zmarniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts