agnieszzka 17.03.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Dobry wieczór.Czy mógłby mi ktoś z forumowiczów pomóc, jakie rolety będą pasować do okien montowanych w styropianie? Zależy mi na tym żeby skrzynka rolety była schowana. Ściany będą grubości 24cm plus 20cm styropianu. Okno wchodzi w styropian na ok. 10 cm, tak że jego wewnętrzna rama licuje z murem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.03.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 jedyne rozwiązanie to roleta nadstawna, będzie z zewnątrz w licu okna, rewizja od środka. Inaczej nie da się schować skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 17.03.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam Schować można w takiej sytuacji tylko nadstawne ale .. Jeżeli okno jest w ociepleniu to jak jest montowane ? dlaczego pytam - ano dlatego, że w zależności od szerokości rolety jest konieczne stosowania tz konsol statycznych i/lub odpowiednich adapterów. Wg np Exte, z tego co pamiętam, maksymalny wymiar rolety na adapterze pcv to 1500 na stalowym maks 2400 powyżej konieczna konsola statyczna montowana do nadproża. Z drugiej strony uciekać w ocieplenie z oknem i roleta nadstawna to jak wybrać się na spacer zimową porą w kożuchu i sandałach - ale to oczywiście moje zdanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.03.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Schować można w takiej sytuacji tylko nadstawne ale .. Jeżeli okno jest w ociepleniu to jak jest montowane ? dlaczego pytam - ano dlatego, że w zależności od szerokości rolety jest konieczne stosowania tz konsol statycznych A jaki widzisz problem by zastosować konsole statyczne przy wysunięciu 10cm? Nie jest też prawdą, że w tej sytuacji "tylko nadstawne". Proponuję przyjrzeć się rozwiązaniom firmy Beck+Heun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.03.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 obejrzałem sobie film i całkiem fajnie to wyglądaZresztą nie tylko B+H ma taki system rolet gdzie rewizja jest od zewnątrz i całość jakby RKSem jest. U Niemca rolety są standardem prawie w każdym domu to i systemów jest sporo, różnych, różnistych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 17.03.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Witam A jaki widzisz problem by zastosować konsole statyczne przy wysunięciu 10cm? Nie jest też prawdą, że w tej sytuacji "tylko nadstawne". Proponuję przyjrzeć się rozwiązaniom firmy Beck+Heun. No tak zagalopowałem się - można i inaczej Ta mi się chyba najbardziej podoba - ROKA-TOP-RG a co do problemu w konsoli statycznej - nie widzę - mówię tylko, że MA BYĆ przy określonych wymiarach. pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2014 przez MMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markomix 02.04.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Jest to ciepły montaż okien trzeba było zastosować nadproże leiera ale najprostszym sposobem jest montaż rolet standard montowanych nad oknem o ile jest na to miejsce zawsze można wywalić belkę nadokienna i wstawić tak jak wyżej pisałem nadproże przystosowane na montaż pancerza rolety Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez markomix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts