kolak 18.03.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Witam, chciałbym zamontować drzwi ażurowe do garderoby. Póki co posiadam otwór drzwiowy, nieobrobiony o szer. 89 cm. Znalazłem marketach drzwi ażurowe 44,4 cm. zastanawiam się tylko jak je zamontować - czy bezpośrednio do muru czy jest potrzeba robienia jakiejś futryny.Miałem pomysł, żeby ładnie gipsem obrobić nierówności w otworze i zawiasy przytwierdzić bezpośrednio do muru - pytanie, czy jest to prawidłowe postępowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.03.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Tu raczej nie dostaniesz odpowiedzi, bo takie drzwi nie występują w "profesjonlanym obrocie" a jeśi juz ktoś je kupi - to zdaje się na pomysłowość swoich wykończeniowców lub własną. Ja nawet nie wiem, co kryje się pod nazwą "ażurowe" -domyślam się, ale nie mam pewności i doświadczeń brak. Szybciej znajdziesz na youtube lub dzwoniąc do ich producenta. Ale może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 18.03.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Fin, to takie nagminnie stosowane w filmach hamerykańskich, chowasz się w środku i widzisz co na zewnątrz a Ciebie nie widać - taka wiara w cuda To tylko dygresja co do hamerykańskich filmów bo dziś mam popi.. nastrój A na serio, obawiam się, że nikt takich drzwi nie produkuje masowo, pozostaje Ci stolarz i drzwiczki np. z Castoramy - ale one są do szafek, wielkości do drzwi nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.03.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A ja myślałem o harmonijkowych:) W takim ukłdzie - można montować do ściany. Tylko że zawiaski - są tam zwykle takie malutkie i wymagąją mini kołeczków, na których co najwyżej można zawiesić obrazek. Wstawiajając ościeżnicę z deski łatwiej będzie przymocować skrzydła (wtedy wystarczą wkręty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolak 18.03.2014 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 A na serio, obawiam się, że nikt takich drzwi nie produkuje masowo, pozostaje Ci stolarz i drzwiczki np. z Castoramy - ale one są do szafek, wielkości do drzwi nie widziałem W Castoramie i Leroy'u są drzwi o różnych wymiarach, między innymi, takie, które mnie interesują, tj. 44,4 x 201,3 lub 39,4 x 201,3 (tutaj zależy czy uda mi się tak ładnie obrobić otwór, żeby nie zjeść tych 1,2 cm zapasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.03.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Moim zdaniem dobrze wyglądają te drzwi wraz z ościeżnicą, którą można zrobić z materiałów dostępnych choćby w jakimś markecie typu Leroy czy OBI tak to robi.Pamiętaj, że im częściej będziesz używał tych drzwiczek, tym solidniejsze zawiasy będą potrzebne a raczej mocniejsze połączenie ich z drzwiczkami i ościeżnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts