robertb 21.05.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Czy izolacje poziomą rozprowadzac przed polozeniem rurek wodnych i c.o? Instalator twierdzi ze po. Czy wtedy uda mi sie dobrze zaizolowac posadzke na gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 21.05.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 W moim przypadku chudziaka posmarowałem abizolem nastepnie poszła papa podkładowa termozgrzewalna. Wtedy istalatorzy rozprowadzili sobie rurki i owineli je specjalną otuliną. W następnej kolejności dałem styropian 8 cm (5cm + 3 cm) folia czrna budowlana i ostateczna wylewka betonowa 5 cm i jest OK. Pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 21.05.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Wtedy istalatorzy rozprowadzili sobie rurki i owineli je specjalną otuliną. W następnej kolejności dałem styropian 8 cm Na jakiej zasadzie ciepło z instalacji na przedostać się do pomieszcenia przez warstwę izolacyjnego styropianu. Coś chyba nie tak to powinno wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 21.05.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Wszystko w porządku przy ogrzewaniu grzejnikami chodzi oto aby nie było strat ciepła po drodze to chyba oczywiste, inaczej sytuacja wyglada przy ogrzewaniu podlogowym. Pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guest 31.05.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Czy izolacje poziomą rozprowadzac przed polozeniem rurek wodnych i c.o? Instalator twierdzi ze po. Czy wtedy uda mi sie dobrze zaizolowac posadzke na gruncie? Bez wątpienia izolacja pozioma powinna zostać wykonana przed instalacją c.o. Może instalator chce się dodatkowo zabezpieczyć na wypadek awarii instalacji i ewentualnych wycieków które "pójdą" wtedy w grunt. Ale ogrzewanie podłogowe powinno działać w obiegu zamkniętym. Dlatego izolacja pozioma nad nie jest potrzebna bo jak coś trzaśnie to i tak będziesz musiał rozkuwać. Trochę o konstrukcji podłogi na gruncie i izolacjach tego typu znajdziesz pod adresem: http://www.styrozol.pl/stosowanie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts