Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zrobić ze skoszona trawą? - wątek zbiorczy o wykorzystaniu pokosu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój mąż marzy o takiej kosiarce, która tnie trawę i zostawia ją na trawniku w celu użyźnienia. Ma ktoś takie cudo? Podobno dobrze robi trawnikowi i odpada problem z pozbyciem się skoszonej trawki.

Mój małż ma kosiarkę, która rozdrabnia. Na razie trawniczek rachityczny, to po koszeniu niewiele tego jest, więc kosza nie zakłada tylko zostawia rozdrobniona trawkę. Ale jak by miało za dużo zostawać to kosz można założyć i zbierać. Klucz tkwi w kształcie noża. Z koszem kupiliśmy bo baliśmy się, żeby za dużo tego nie zostawało, bo może trawnikowi zaszkodzić.

Mój mąż marzy o takiej kosiarce, która tnie trawę i zostawia ją na trawniku w celu użyźnienia. Ma ktoś takie cudo? Podobno dobrze robi trawnikowi i odpada problem z pozbyciem się skoszonej trawki.

To cudo nazywa się: kosiarka mulczująca;

http://www.e-kosiarki.pl/go/_info/?id=2121

Kosiarka mulczująca do Combi

http://www.e-kosiarki.pl/go/_category/?idc=%2249_84%22&sess_id=7cd17fbe5ac1e43651df61b10a975f2e

kosiarka rozdrabniająca skoszoną trawę, celem pozostawienia jej na trawniku jako mulcz

My też mamy kosiarkę z funkcją mulczowania. Honda.

Bardzo dobrze spisywała się w naszym starym ogródku. Chciaż ma również możliwość dołączenia kosza, to z tego nie korzystaliśmy, bo areał do obrobiena duży i kosz co chwilę trzeba było opróżniać, a to trwało dłużej niż samo koszenie. Mam nadzieję, że w nowym ogródku też będzie się sprawdzać.

• 8 months później...