ramka 28.08.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja ściółkuję "mniej eleganckie" fragmenty ogródka, np maliny, czy jeżyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 28.08.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 A My trawe kosimy potem grabimy - czesc dajemy pod krzewy, a raczej wokol nich, a czesc wrzucamy do dolu i czekamy az zgnije - daleko od domu, aby zapach nie dochodzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 29.08.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Mój mąż marzy o takiej kosiarce, która tnie trawę i zostawia ją na trawniku w celu użyźnienia. Ma ktoś takie cudo? Podobno dobrze robi trawnikowi i odpada problem z pozbyciem się skoszonej trawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.08.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Mój mąż marzy o takiej kosiarce, która tnie trawę i zostawia ją na trawniku w celu użyźnienia. Ma ktoś takie cudo? Podobno dobrze robi trawnikowi i odpada problem z pozbyciem się skoszonej trawki. Mój małż ma kosiarkę, która rozdrabnia. Na razie trawniczek rachityczny, to po koszeniu niewiele tego jest, więc kosza nie zakłada tylko zostawia rozdrobniona trawkę. Ale jak by miało za dużo zostawać to kosz można założyć i zbierać. Klucz tkwi w kształcie noża. Z koszem kupiliśmy bo baliśmy się, żeby za dużo tego nie zostawało, bo może trawnikowi zaszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 29.08.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 JoShi a jakiej firmy macie tę kosiarkę i jak się sprawuje? Raczej odkładamy zakup na przyszły rok, ale może będzie gdzieś jakaś duża przecena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 29.08.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 U nas skoszona trawa to świetna ściółka pod młody żywopłot z grabów.Ziemia sie nie zaskorupia po deszczu (dosyc gliniasta) i chwasty tak szybko nie rosną, więc mniej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 29.08.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Mój mąż marzy o takiej kosiarce, która tnie trawę i zostawia ją na trawniku w celu użyźnienia. Ma ktoś takie cudo? Podobno dobrze robi trawnikowi i odpada problem z pozbyciem się skoszonej trawki. To cudo nazywa się: kosiarka mulczująca; http://www.e-kosiarki.pl/go/_info/?id=2121 Kosiarka mulczująca do Combi http://www.e-kosiarki.pl/go/_category/?idc=%2249_84%22&sess_id=7cd17fbe5ac1e43651df61b10a975f2e kosiarka rozdrabniająca skoszoną trawę, celem pozostawienia jej na trawniku jako mulcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 30.08.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 czytałam gdzieś (a nie wykluczone że na forum), że mulczowanie można wykonywać co-któreś koszenie, w przeciwnym razie trawy zostaje zbyt dużo i z trawnika robi się filc...Jak znajdę to wkleje linka...buziaK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.08.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 To cudo nazywa się: kosiarka mulczująca; Moja nie mulczuje tak dokladnie jak te z najwyzszej polki. Nazywa sie Victus i dobrze sie sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 30.08.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 My też mamy kosiarkę z funkcją mulczowania. Honda.Bardzo dobrze spisywała się w naszym starym ogródku. Chciaż ma również możliwość dołączenia kosza, to z tego nie korzystaliśmy, bo areał do obrobiena duży i kosz co chwilę trzeba było opróżniać, a to trwało dłużej niż samo koszenie. Mam nadzieję, że w nowym ogródku też będzie się sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yurec 30.08.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Warto jednak (koniecznie) wykonywać wertykulację, mulcz powoduje grubszą warstwę filcu, i dodatkowo zakwasza, o tym też trzeba pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.08.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Warto jednak (koniecznie) wykonywać wertykulację, mulcz powoduje grubszą warstwę filcu, i dodatkowo zakwasza, o tym też trzeba pamiętać. A z jakiego powodu zakwasza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G 01.09.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Nie zalecam podrzucania skoszonej trawy do śmietnika Dlaczego ? Według mnie to jedyne rozsądne wyjście z sytuacji w przypadku gdy nie mamy tzw. "gnojownika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fliegermaus 21.05.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 (edytowane) . Edytowane 24 Października 2019 przez fliegermaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stalker Greg 21.05.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Większy kompostownik. Wyrzucanie trawy to marnotrawstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolarz miejski 21.05.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Ja skoszona trawą sciułkuję świeżo założony żywopłot a reszta najlepsza jest na kompostownik!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.05.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Był wątek na temat... i to długaśny. Poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 22.05.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ja zrobiłem kompostownik - taki 1x2,5 m trawa koszona raz w tyg ok 600mkw - kompostownik przerabia na bierząco - jak podeschnie to przesypuję cieniutka warstwą ziemi - czasem poleję parzonym mleczem - od ponad roku nie wybierałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 22.05.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Wystawiam przed posesję i w ramach recyklingu firma mi ją zabiera za darmo oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 22.05.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Na obornik do sasiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts