Rodmano 19.03.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Witam, Czy ktoś z Was spotkał się taką firmą ? http://www.vascoart.pl/wentylacja Jeden z podwykonawców poleca mi ich rozwiązania. Proszę o podpowiedz jeśli macie jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie ? z góry dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.03.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Witam, Czy ktoś z Was spotkał się taką firmą ? http://www.vascoart.pl/wentylacja Jeden z podwykonawców poleca mi ich rozwiązania. Proszę o podpowiedz jeśli macie jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie ? z góry dzięki pozdrawiam Robimy od dawna. Centrale to Brink a kanały płaskie można zobaczyć w wątku "sam robię wentylacje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 20.03.2014 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Robimy od dawna. Centrale to Brink a kanały płaskie można zobaczyć w wątku "sam robię wentylacje" Nie rozumiem. Czyli to nie śa centrale Vasco tylko Brink ? Brink to chyba dość dobre centrale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 20.03.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Nie rozumiem. Czyli to nie śa centrale Vasco tylko Brink ? Brink to chyba dość dobre centrale ? Podstawowa 400tka 8,500. szału niema! A kanały są raczej do "zadań specjalnych" - po wierzchu, lub gdy sufit o 5cm można obniżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 20.03.2014 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Podstawowa 400tka 8,500. szału niema! A kanały są raczej do "zadań specjalnych" - po wierzchu, lub gdy sufit o 5cm można obniżyć. No ja chciałbym,żeby kanały zajmowały jak najmniej miejsca. Jak taki Vasco ma się do Comaira? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 20.03.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 No ja chciałbym,żeby kanały zajmowały jak najmniej miejsca. Jak taki Vasco ma się do Comaira? To kanały do innego zastosowania! Jedne są konstrukcyjne do zalewania a drugie do podwieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 21.03.2014 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 To kanały do innego zastosowania! Jedne są konstrukcyjne do zalewania a drugie do podwieszania. Które są do czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.03.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Kanały vasco nie nadają sie do zalewania betonem to kanały tylko do przykręcania od spodu do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 21.03.2014 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Kanały vasco nie nadają sie do zalewania betonem to kanały tylko do przykręcania od spodu do sufitu. Ja nie będę miał zalewanych bo mam ogrzewanie podłogowe. Jak to się Vasco ma to Comaira? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.03.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Ja nie będę miał zalewanych bo mam ogrzewanie podłogowe. Jak to się Vasco ma to Comaira? Szanowny Panie - jeszcze raz Panu wyjaśniam - Kanały Comair są do zalewania w betonie - kanały Vasco są do stosowania pod stropem. Kanały dobiera się do: - konkretnego domu i centrali - tak by powietrze się w nich nie rozprężało ( maksymalne rozprężanie to 20%) optymalna prędkość powietrza w kanałach jest taka jak na centrali i wynosi od 2m/sek do 5m/sek. -kanały wywiewne - suma powierzchni ich przekrojów ( NIE ILOŚĆ!!!!!) musi być większa równa sumie powierzchni nawiewów - Im głośniejsza centrala na podstawowym biegu, tym bardziej tłumiąca dźwięki powinna być instalacja!! Wentylacja nie może być słyszalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 22.03.2014 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Szanowny Panie - jeszcze raz Panu wyjaśniam - Kanały Comair są do zalewania w betonie - kanały Vasco są do stosowania pod stropem. Kanały dobiera się do: - konkretnego domu i centrali - tak by powietrze się w nich nie rozprężało ( maksymalne rozprężanie to 20%) optymalna prędkość powietrza w kanałach jest taka jak na centrali i wynosi od 2m/sek do 5m/sek. -kanały wywiewne - suma powierzchni ich przekrojów ( NIE ILOŚĆ!!!!!) musi być większa równa sumie powierzchni nawiewów - Im głośniejsza centrala na podstawowym biegu, tym bardziej tłumiąca dźwięki powinna być instalacja!! Wentylacja nie może być słyszalna. Witam, Dziękuję za wyjaśnienie,ale z tego co zdążyłem się dowiedzieć o kanałach elastycznych np firmy Comair można je montować zarówno pod sufitem,jak normalne kanały jak i w wylewkach. Chyba,że coś źle zrozumiałem,ale nie sądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts