kolak 19.03.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Witam, chciałbym zamontować drzwi ażurowe do garderoby. Póki co posiadam otwór drzwiowy, nieobrobiony o szer. 89 cm. Znalazłem marketach drzwi ażurowe 44,4 cm. zastanawiam się tylko jak je zamontować - czy bezpośrednio do muru czy jest potrzeba robienia jakiejś futryny.Miałem pomysł, żeby ładnie gipsem obrobić nierówności w otworze i zawiasy przytwierdzić bezpośrednio do muru - pytanie, czy jest to prawidłowe postępowanie? Czy ktoś robił coś takiego u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 24.03.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Też jestem ciekawa takiego rozwiązania. Ma ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 24.03.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Mam drzwi ażurowe z popularnego marketu między kuchnią a spiżarnią. Ponieważ jest tam ściana g-k - wyrównałem obrzeże i w ramach futryny zamocowałem ładnie oheblowane deski a zawiasy od drzwi bezpośrednio do tych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolak 25.03.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Wlade - w jaki sposób zamontowałeś te deski? Możesz wrzucić zdjęcie, jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 25.03.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Nie dodawałem tu jeszcze zdjęć ale może jutro spróbuje. Z opisu: Płytę n-g (jako ścianę między kuchnią, a spiżarnią ) zamocowałem na drewnianym szkielecie. W prześwicie między belkami szkieletu wyciąłem otwór na drzwiczki. Wtedy bezpośrednio do kantówek konstrukcji nośnej ściany przykręciłem deski stanowiące futrynę, a dalej to już z górki do tego zawiasy i drzwiczki Edytowane 26 Marca 2014 przez Wlade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.03.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Dlaczego nie użyłeś zawiasu płaskiego jak ten: Źródło: http://www.oknonet.pl Ciaśniej dosunąłbyś w ten sposób zewnętrzną krawędź skrzydła do ościeża i całość wyglądałaby jeszcze estetyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 01.04.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Faktycznie ten zawias może byłby bardziej poręczny. Nie wpadłem na to, ale spiżarnia w tym przypadku jest małym pomieszczeniem w większości zajmującym przestrzeń pod schodami.Nie ma tam żadnej innej wentylacji, dodatkowo stoi tam pralka, więc większe przestrzały są wskazane. ale dzięki za radę, może w przyszłości zastosuje takie własnie zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts